Dr. Georg Simnacher - cetățean de onoare al județului Suceava

Dr. Georg Simnacher
Dr. Georg Simnacher a fost desemnat cetățean de onoare al județului Suceava prin Hotărârea Consiliului Județean Suceava nr. 86/2006. 

Parteneriatul încheiat cu Regiunea Schwaben l-a avut ca inițiator și artizan principal pe dr. Georg SIMNACHER, personalitate politică proeminentă a regiunii și a landului Bavaria.

În cei 29 de ani în care a deținut funcția de președinte al Consiliului Regional Schwaben, a stabilit punți de legătură între foști și actuali locuitori ai ținutului Bucovina și a susținut dezvoltarea unor relații concrete de cooperare între Universitățile din Augsburg și Suceava.

În calitate de președinte al Fundației umanitare caritabile „Schwaben-Bucovina”, a organizat acțiuni de acordare de ajutoare, reabilitare și dotare pentru unități spitalicești, centre de plasament și cămine de bătrâni din județ.

În anul 2003, domnului dr. Georg SIMNACHER, i-a fost conferit de către Senatul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava, titlul de „Doctor Honoris Causa”, pentru meritele academice și sprijinul material și științific acordat universității sucevene.
Mai nouă Mai veche