Buletin de presă, 25 septembrie 2015 - IPJ Suceava

Evenimente rutiere cercetate de poliţişti

La data de 24.09.a.c., în jurul orei 07.50, în timp ce conducea autoturismul pe strada Ştefan cel Mare, din oraşul Vicovu de Sus, pe fondul consumului de băuturi alcoolice și a vitezei excesive, un bărbat de 28 de ani, din localitate, s-a angajat în depăşirea autoturismului condus de un bărbat de 38 de ani, din comuna Straja, care efectua manevra de viraj la stânga și l-a acroșat, după care, a intrat în coliziune cu un cap de podeţ.
În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală gravă a unui bărbat de 43 de ani, din localitate, pasager în autoturismul condus de bărbatul de 28 de ani.
Conducătorul auto de 38 de ani a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
După producerea accidentului, conducătorul auto de 28 de ani a plecat de la fața locului, deplasându-se la o societate aflată la o distanţă de aproximativ 400-450 metri și a revenit după aproximativ 20 de minute.
În prezenţa martorilor, conducătorul auto de 28 de ani, a refuzat să fie testat cu aparatul alcooltest şi din cauza faptului că a devenit agresiv, s-a procedat la încătuşarea sa, fiind condus la spital, unde s-a sustras de la recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei şi a refuzat orice colaborare cu poliţiştii şi cu personalul medical.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.

La data de 25.09.2015, în jurul orei 17.10, în timp ce conducea autoturismul pe DN 2, în afara localităţii Pătrăuţi, un bărbat de 36 de ani, din municipiul Rădăuţi, a intrat în coliziune laterală cu un vehicul cu tracţiune animală neînregistrat, condus de un bărbat de 69 ani, din comuna Pătrăuţi, care a traversat drumul, ieşind de pe un drum comunal neclasat de pe raza localităţii Pătrăuţi, fără să acorde prioritate de trecere.
În urma accidentului, conducătorul vehiculului cu tracţiune animală a suferit leziuni uşoare.
Cei doi participanți la trafic au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, în cazul conducătorului auto și de 0,42 mg/l alcool pur în cazul conducătorului atelajului hipo, după care, la spital, li s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.



Fapte de natură penală cercetate de poliţişti

La data de 24.09.2015, în jurul orei 09.00, Poliţia municipiului Rădăuţi a fost sesizată de un bărbat de 64 ani, din localitate, despre faptul că, persoane necunoscute, au pătruns prin efracţie în incinta unei societăți comerciale din localitate și au sustras o sumă de bani.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în jurul orei 23.05, prin spargerea unui geam, persoane necunoscute au pătruns în imobil și dintr-un birou au sustras suma de aproximativ 5.000 lei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate de poliţişti pentru identificarea autorilor şi recuperarea prejudiciului.

La data de 24.09.2015, în jurul orei 13.00, Poliţia municipiului C-lung Moldovenesc a fost sesizată de o femeie de 27 de ani, din localitate, despre faptul că, în noaptea de 23/24.09.a.c., persoane necunoscute i-au sustras bicicleta lăsată în scara blocului unde locuiește.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în seara zilei de 23.09.2015, ora 20.00, partea vătămată a lăsat la parterul blocului a cărui ușă de acces nu se închide, bicicleta neasigurată, iar a doua zi a constatat lipsa acesteia.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate de poliţişti pentru identificarea autorilor şi recuperarea prejudiciului, în valoare de 450 lei.


Mandat pus în executare de poliţişti

La data de 24.09.2015, polițiștii Postului de poliție Păltinoasa au identificat și reținut la o stână de pe raza comunei Păltinoasa, un bărbat de 42 de ani, din județul Olt, care posedă mandat de executare a pedepsei închisorii, emis de Judecătoria Câmpulung Moldovenesc la data de 23.09.2015, fiind condamnat la 1 an și 4 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat.
În baza mandatului, cel în cauză a fost încarcerat în arestul I.P.J. Suceava.



Material lemnos confiscat de poliţişti

La data de 24.09.2015, în jurul orei 07.29, I.P.J. Suceava a fost sesizat prin ,,S.N.U.A.U. 112”, despre faptul că, un bărbat de 35 de ani, din comuna Valea Moldovei împreună cu alte trei persoane necunoscute, transportă cu atelajele hipo, material lemnos fără documente legale.
Polițiștii deplasați la fața locului au identificat abandonat în lunca râului Moldova, atelajul hipo aparținând bărbatului de 35 de ani, încărcat cu 7 bușteni de esență rășinoasă, iar la aproximativ 2 km în aval, alți 13 bușteni de esență rășinoasă.
Materialul lemnos în cantitate de 6,62 m.c. și valoare de 1.700 lei, precum și atelajul hipo folosit la transport au fost ridicate și lăsate în custodia Ocolului Silvic Gura Humorului, până la definitivarea cercetărilor.
Cercetările continuă pentru identificarea autorilor, stabilirea provenienței materialului lemnos şi luarea măsuri legale ce se impun.
Mai nouă Mai veche