A XII-a ediţie a Târgului Mărului

În perioada 17-18 octombrie 2015, a avut loc cea de-a XII-a ediţii a Târgului Mărului în Piaţa “Nada Florilor” din Fălticeni.

Târgul Mărului a fost organizat de Primăria Municipiului Fălticeni în colaborare cu Asociaţia Pomicultorilor din Bazinul Pomicol Fălticeni, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale – Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Suceava, Consiliul Judeţean Suceava, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură, Asociaţia Produs în Bucovina, Centrul Cultural Bucovina şi Camera de Comerţ şi Industrie a judeţului Suceava.

Evenimentul de la Fălticeni a fost deschis sâmbătă, la ora 10, de reprezentanţii autorităţilor locale, judeţene şi centrale. Printre cei care au vizitat standurile producătorilor s-au numărat Ioan Uţiu, secretar de stat în cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Cătălin Roşca, coordonatorul Compartimentului pentru Dezvoltare Rurală din cadrul Ministerului Agriculturii, primarul din Fălticeni, Cătălin Coman, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin - Ioan Nechifor, prefectul Constantin Harasim, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava Alexandru Rădulescu, directorul executiv al Oficiului Judeţean pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (OJFIR) Suceava, Mihai Moraru, directorul executiv al Direcţiei Agricole Suceava, Vasile Irinel Costan, director APIA Suceava, Ionel Murariu.

În cadrul târgului specialiştii din cadrul Direcţiei Agricole, APIA Suceava şi ai Staţiunii de Cercetare şi Dezvoltare pentru Pomicultură Fălticeni au oferit consultanţă de specialitate.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin - Ioan Nechifor, a stabilit pentru miercuri, 21 octombrie 2015, o întâlnire cu producătorii pentru o discuţie care să constituie baza unei modificări legislative pe care Ministerul Agriculturii o va propune Guvernului sau Parlamentului.

În cadrul întâlnirii pe care secretarul de stat, Ioan Uţiu a avut-o cu pomicultorii, conducerea OJFIR şi APIA, principalele discuţii s-au axat pe problemele cu care se confruntă deţinătorii de livezi, dezvoltarea pomiculturii, politica de reconversie în pomicultură, acordarea subvenţiilor, înfiinţarea de noi plantaţii, Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014-2020, importanţa cercetării pentru agricultură.

Biroul de Informare Publică al Consiliului Judeţean Suceava
19.10.2015
Mai nouă Mai veche