Buletin de presă, 11 octombrie 2015 - IPJ Suceava

Acţiuni şi controale desfăşurate de poliţişti pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor în domeniul silvic

În perioada 08.10 – 09.10.2015, Secția 1 Poliție Rurală Vadu Moldovei a organizat o acțiune pe raza de competență pentru asigurarea climatului de ordine și liniște publică și prevenirea ilegalităților în domeniul silvic, ocazie cu care, au fost aplicate 26 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 11.050 lei, din care: 2 la Legea nr.171/2010, 11 la Legea nr.12/1990, 6 la Legea nr.61/1991 şi 7 la O.U.G. 195/2002.

Exemplu:
În urma controlului efectuat de polițiști și lucrători ai Gărzii Forestiere Suceava la o societate comercială din comuna Boroaia, administrată de un bărbat de 51 de ani, din localitate, ce are ca obiect de activitate prelucrarea materialului lemnos, echipele de control au confiscat valoric cantitatea totală de 10,66 m.c. lemn rotund răşinoase în valoare totală de 1.402,21 lei, întrucât, la data de 04.09.2015, societatea a primit în depozit cantitatea de lemn, fără aviz de însoţire sau documente echivalente.

*****

De asemenea, la data de 09.10.2015, ora 09.00, Postul de poliție Straja a fost sesizat despre faptul că, două persoane, ambele din orașul Vicovu de Sus au tăiat ilegal 8 arbori, dintr-o parcelă silvică, de pe raza comunei Straja, iar parte din material lemnos l-au sustras de la fața locului.
Imediat a fost constituită o echipă de control, din primele cercetări, polițiștii stabilind faptul că, ziua de 08.10.2015, două persoane de 18 şi 19 ani din oraşul Vicovu de Sus au surprinse în flagrant de un pădurar în timp ce tăiau fără drept mai mulți arbori de pe picior din parcela silvică, volumul total fiind de 12,22 m.c. lemn lucru rotund rășinoase și o valoare de 2.634,08 lei.
La fața locului a fost identificată o parte din materialul lemnos provenit din tăierea ilegală a celor 8 arbori, respectiv 4,03 m.c., care a fost predată în custodie pădurarului din localitate, restul fiind sustras de cei doi autori.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ”tăierea fără drept de arbori din fondul forestier naţional” şi ”furt de arbori” ce va fi soluționat procedural.



Evenimente rutiere cercetate de poliţişti

La data de 09.10.2015, ora 12.40, în timp ce conducea tractorul înregistrat pe strada Brodocului, din comuna Șcheia, o localnică de 32 de ani, ce nu posedă permis de conducere, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și s-a răsturnat în albia pârâului Săliștea.
În urma accidentului, a rezultat rănirea conducătoarei auto, care a fost preluată de ambulanță și transportată la spital, în vederea acordării de îngrijiri medicale.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

*****

La data de 10.10.2015, ora 07.30, în timp ce conducea autoutilitara cu remorcă pe DN 17, pe raza comunei Pojorâta, într-o curbă deosebit de periculoasă la dreapta, un bărbat de 47 de ani, din comuna Horodniceni, a intrat în coliziune cu partea stânga spate a remorcii, în autoutilitara condusă regulamentar din sensul opus de un bărbat de 63 de ani, din municipiul Vatra Dornei.
În urma coliziunii, conducătorul auto de 63 de ani a suferit mai multe leziuni, fiind transportat la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale.
Conducătorul auto vinovat de producerea accidentului a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ, după care, la spital, acestuia și victimei, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

*****

La data de 10.10.a.c., ora 15.25, în timp ce conducea autoturismul pe strada Calea Unirii, din municipiul Suceava, din cauza nepăstrării distanţei regulamentare în mers, un localnic de 48 de ani, a intrat în coliziune faţă-spate cu autoturismul condus regulamentar în fața sa de un bărbat de 33 de ani, din oraşul Siret.
Din impact a rezultat vătămarea corporală uşoară a celor doi conducători auto.
Cei doi conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.



Dosare penale la regimul rutier

La data de 09.10.2015, ora 13.20, Postul de poliţie Ipoteşti a fost sesizat despre faptul că pe str. Mihai Viteazu din localitate, un autoturism a intrat în poarta unui imobil, iar conducătorul este posibil să fie băut.
Polițiștii deplasați operativ la fața locului au identificat autoturismul care prezenta avarii și pe conducătorul auto, un bărbat de 32 de ani, din municipiul Suceava.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

*****

La data de 09.10.2015, ora 19.40, un echipaj de poliție a fost sesizat despre faptul că pe DC Frătăuții Noi, în dreptul unui imobil a avut loc un accident rutier, soldat cu pagube materiale.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în timp ce conducea autoturismul, un localnic de 38 de ani, a pierdut controlul asupra direcției de mers și a căzut în șanțul de pe partea dreaptă a drumului, în direcția de deplasare Frătăuții Noi – Costișa, de la o diferență de nivel de circa 1,5 m.
În urma accidentului au rezultat doar pagube materiale.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabiliri alcoolemiei, însă acesta a refuzat, atât testarea cu aparatul etilotest, cât și prelevarea de mostre biologice.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

*****

La 10.10.2015, în jurul orei 04.05, în timp ce conducea autoturismul pe B-dul Bucovina, din orașul Gura Humorului, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, un localnic de 34 de ani, a adormit la volan, a pătruns pe scuarul pietonal, a îndoit un gard metalic şi apoi a acroşat un stâlp pe care era montat un semafor.
Din accident au rezultat doar pagube materiale.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.

*****

La data de 11.10.2015, ora 03.30, un echipaj de poliție din cadrul Poliției municipiului Fălticeni a oprit pentru control pe strada 2 Grăniceri, din localitate, autoturismul condus de un bărbat de 41 de ani, din județul Iași.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorului auto i s-a solicitat să fie testat cu aparatul etilotest însă a refuzat, după care, a fost condus la spital, unde, în prezența medicului de gardă a refuzat să i se recolteze probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche