Buletin de presă, 14 octombrie 2015 - IPJ Suceava

Dosar penal la regimul rutier

La data de 13.10.2015, ora 14.00, un echipaj din cadrul Poliţiei oraşului Solca a oprit în trafic, pentru control pe str. Cloşca, din localitate, autoutilitara cu numere de înmatriculare provizorii, condusă de un localnic de 39 de ani.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, autorizația de circulație pentru autoturismul în cauză, este expirată, iar conducătorul auto nu este deține permis de conducere pentru nici o categorie auto.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat și ,,conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.


Dosare penale la regimul silvic

La data de 13.10.2015, ora 16.00, o patrulă din cadrul Secţiei 8 Poliţie Rurală Adâncata a oprit în trafic pentru control pe DN 29A, în localitatea Adâncata, autoutilitara condusă de un tânăr de 23 de ani, din comuna Bogdănești, care transporta material lemnos.
În urma verificării documentelor, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul transporta cantitatea de 1,6 m.c. lemn foc de esență fag, fără documente legale de proveniență și transport.
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional conform Legii nr.171/2010 și s-a dispus confiscarea cantității de 1,6 m.c. lemn ce a fost predată în custodie Ocolului Silvic Adâncata.

*****

La data de 13.10.2015, în jurul orei 15.00, Postul de poliţie Sadova a fost sesizat despre faptul că trei bărbaţi sustrag material lemnos din fondul forestier național - Cantonul Silvic Iezer, din comuna Sadova.
Polițiștii deplasați la fața locului, au identificat un bărbat de 58 ani şi doi tineri de 25 ani și de 24 ani, toți din comuna Sadova, având încărcate în trei atelaje hipo material lemnos provenit din tăierea ilegală a 9 arbori de esență rășinoase.
Lemnul a fost descărcat și împreună cu cealaltă cantitate găsită la cioate, a fost lăsat în custodia Ocolul Silvic Pojorâta, ce urmează să stabilească cantitatea de masă lemnoasă sustrasă și valoarea prejudiciului.
În cauză, s-a întocmit dosar penal faţă de cei trei bărbaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de ”tăiere de arbori fără drept” și ”furt de material lemnos”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche