Buletin de presă, 16 octombrie 2015 - IPJ Suceava

Evenimente rutiere cercetate de poliţişti

La data de 15.10.2015, în jurul orei 07.50, în timp ce conducea autoturismul pe strada Calea Cernăuţi din oraşul Vicovu de Sus, o femeie de 42 de ani, din comuna Straja, a surprins şi accidentat o minoră de 11 ani, localnică, care traversa regulamentar partea carosabilă pe trecerea pentru pietoni marcată şi semnalizată corespunzător.
Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

*****

La data de 15.10.2015, în jurul orei 13.20, în timp ce conducea autoturismul pe strada Călărași, din municipiul Rădăuți, un tânăr de 19 ani, din comuna Volovăț, a surprins şi accidentat uşor un minor de 14 ani, localnic, care s-a angajat în traversarea drumului prin loc nepermis și fără să se asigure corespunzător.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Fapte de natură penală cercetate de poliţişti

La data de 15.10.2015, ora 08.20, Poliția orașului Frasin, a fost sesizată despre faptul că, prin folosirea unei chei potrivite, persoane necunoscute au pătruns în locuința unui tânăr de 23 de ani, din localitate și au sustras un motoferăstrău.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în perioada 02-09.10.2015, o echipă formată de 4 persoane au efectuat lucrări de construcție la o anexă amplasată în spatele gospodăriei victimei, având acces la priza dintr-o bucătărie pentru punerea în funcțiune a sculelor electrice.
Astfel, prin folosirea cheilor adevărate de la bucătărie și imobil, autorii au pătruns în interiorul casei și au sustras motoferăstrăul în valoare de 2.000 de lei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate de polițiști în vederea identificării autorilor şi recuperării prejudiciului.

*****

La data de 15.10.2015, ora 18.17, un tânăr de 18 ani, din municipiul Fălticeni, a sesizat poliția prin „S.N.U.A.U 112” despre faptul că, în seara zilei de 14.10.2015, persoane necunoscute i-au sustras din curtea locuinţei bunicii sale, un motoscuter.
În urma activităților întreprinse de polițiștii a fost identificat autorul furtului ca fiind un tânăr de 26 de ani, din municipiul Fălticeni, prejudiciul în valoare de 700 lei fiind recuperat.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de furt în scop de folosinţă, ce va fi soluționat procedural.

*****

La data de 15.10.2015, ora 14.57, I.P.J. Suceava a fost sesizat prin „S.N.U.A.U 112” despre faptul că, un bărbat de 29 de ani din comuna Adâncata, s-a autoaccidentat cu un cutter, în timpul serviciului la punctul de lucru al unei societăți comerciale din Suceava.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, persoana vătămată lucrează ca muncitor necalificat la punctul de lucru aparținând unei societăți comerciale din municipiul Suceava, ce are ca obiect de activitate confecţionarea şi asamblarea tâmplăriei din pvc şi aluminiu.
Astfel, la 15.10.2015, în timp ce bărbatul de 29 de ani se afla într-o hală a societăţii şi îndepărta cu un cutter siliconul dintre feţele de sticlă ale unui geam termopan, s-a tăiat accidental în zona inghinală.
Victima a fost transportată la spital de un echipaj S.M.U.R.D., starea acesteia fiind gravă.
În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infracţiunilor de ”neluarea măsurilor de securitate şi sănătate în muncă”, ”nerespectarea măsurilor de securitate şi sănătate în muncă” şi ”vătămare corporală din culpă”, ce va fi soluționat procedural.
Despre incident a fost sesizat I.T.M. Suceava.


Dosare penale la regimul rutier

La data de 16.10.2015, ora 02.15, un echipaj din cadrul Biroului Rutier Suceava, a oprit pentru control pe strada Centurii, din comuna Şcheia, autoturismul condus de un bărbat de 29 de ani, localnic.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.

*****

La data de 15.10.2015, ora 13.30, un echipaj din cadrul Postului de poliție Suceviţa, a oprit pentru control pe DC Voivodeasa din localitate, autoturismul condus de un localnic de 36 de ani.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu posedă permis de conducere, pentru nicio categorie auto.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


Mandat pus în executare de către poliţişti

La data de 15.10.2015, ora 16.00, poliţiştii Secţiei 1 Poliţie Rurală Vadu Moldovei, a primit spre executare mandatul de arestare preventivă din 15.10.2015, emis de Curtea de Apel Suceava, prin care s-a dispus arestarea preventivă a unui bărbat de 34 de ani, din comuna Vadu Moldovei, cercetat pentru săvârșirea mai multor infracțiuni de furt.
În urma măsurilor întreprinse de polițiști, cel în cauză a fost identificat şi reţinut, fiind încarcerat în arestul I.P.J. Suceava.


Acţiune desfăşurată de către poliţişti

La data de 15.10.2015, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Suceava au organizat o acțiune pe raza județului pe linia prevenirii și combaterii faptelor de contrabandă, evaziune fiscală și comerț ilicit.
Astfel, au fost verificate 61 de societăți comerciale, persoane fizice, întreprinderi individuale şi aplicate 21 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 60.600 lei. Au mai fost de asemenea confiscate şi bunuri, în valoare de 1.520 lei, constând în produse industriale, articole de îmbrăcăminte, alcool, etc.
Mai nouă Mai veche