Buletin de presă, 18 octombrie 2015 - IPJ Suceava

Evenimente rutiere cercetate de poliţişti

La data de 16.10.2015, ora 18.55, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 178F, în interiorul comunei Gălăneşti, un bărbat de 37 de ani din municipiul Suceava, nu a păstrat o distanţă laterală suficientă în timpul depăşirii şi l-a accidentat uşor pe un bărbat de 65 ani din localitate, care se deplasa cu bicicleta în aceeaşi direcţie de mers şi care nu era echipat corespunzător cu vestă reflectorizantă.
Ambii participanţi la trafic au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

*****

La data de 16.10.2015, ora 08.50, un echipaj din cadrul Poliției oraşului Siret, a oprit pentru control pe DN 2, pe raza oraşului Siret, autoturismul condus de un bărbat de 55 de ani din Republica Ucraina, care a prezentat pentru control mai multe documente personale și ale autoturismului, însă nu și permisul de conducere, declarând verbal că posedă permis de conducere ce se află la domiciliu în Ucraina.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu figurează ca fiind posesor de permis de conducere.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

*****

La data de 17.10.2015, în jurul orei 20.25, în timp ce conducea autoturismul pe DN 17A, în localitatea Sadova, o femeie de 46 de ani, din localitate, l-a surprins și accidentat uşor pe un localnic de 62 de ani.
Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Din cauza leziunilor suferite și a stării avansate de ebrietate în care se afla, victima nu a putut fi testată cu aparatul etilotest, însă, la spital, i s-au recoltat mostre biologice în vederea determinării alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

*****

La data de 17.10.2015, în jurul orei 18.45, în timp ce se deplasa pe bicicletă pe str. Calea Bucovinei, din oraşul Vicovu de Sus, un localnic de 57 de ani, a efectuat virajul la stânga și a pătruns pe contrasens, moment în care, a fost surprins şi accidentat de autoturismul condus de un bărbat de 53 de ani, din comuna Brodina.
La faţa locului s-a deplasat un echipaj medical care i-a acordat victimei primul ajutor, după care au transportat-o la spital, unde în jurul orei 20.10, a decedat.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În momentul producerii accidentului, biciclistul nu purta vestă reflectorizantă, iar bicicleta nu era echipată cu sistem de iluminare.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

*****

La data de 17.10.2015, în jurul orei 22.30, în timp ce conducea autoturismul pe DN 2K, pe raza comunei Iaslovăț, un tânăr de 23 de ani, din orașul Cajvana, a surprins şi accidentat mortal un localnic de 76 de ani, pieton, care s-a angajat în traversarea neregulamentară a drumului, prin loc nepermis și fără să se asigure.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Faptă de natură penală cercetată de poliţişti

La data de 16.10.2015, ora 13.56, Poliția municipiului Vatra Dornei, a fost sesizată prin ”S.N.U.A.U. 112”, de un localnic de 68 de ani, despre faptul că, în cursul zilei, persoane necunoscute i-au sustras dintr-o magazie de lemne o bicicletă.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în cursul zilei, profitând de faptul că ușa magaziei era neasigurată și nesupravegheată, persoane necunoscute au sustras o bicicletă în valoare de circa 500 lei.
În urma măsurilor întreprinse de polițiști, autorul faptei a fost identificat ca fiind un localnic de 37 de ani, care, după ce a sustras bicicleta, a vândut-o pentru suma de 50 de lei.
Prejudiciul a fost recuperat şi restituit părţii vătămate.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt, ce va fi soluționat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

La data de 17.10.2015, ora 03.58, Poliția municipiului Suceava a fost sesizată despre producerea unui eveniment rutier fără victime pe strada Universității din localitate.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în timp ce conducea autoturismul pe str. Universităţii, un localnic de 37 de ani, a efectuat viraj la stânga către B-dul George Enescu şi a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare, intrând în coliziune cu un autoturism, pe care l-a proiectat în alt autoturism, ambele staţionate în parcare.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

*****

La data de 17.10.2015, ora 22.00, Postul de poliție Dumbrăveni a fost sesizat prin ”S.N.U.A.U. 112” despre faptul că, un autoturism a acroşat parapetul de protecţie de pe marginea părţii carosabile a DN 29, pe raza comunei Dumbrăveni, după care, a fost proiectat în afara părții carosabile.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, autoturismul a fost condus de un bărbat de 52 de ani, din județul Botoşani, iar bărbatul se afla singur în autoturism.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care, a fost transportat la spital, unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Totodată, în urma interogării bazelor de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” şi „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, ce va fi soluționat procedural.

*****

La data de 17.10.2015, ora 18.40, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Fălticeni a oprit pentru control pe DN 15C, în localitatea Praxia, autoutilitara cu număr de înmatriculare provizoriu, condusă de un tânăr de 26 de ani, din judeţul Constanța.
În urma verificării documentelor autoutilitarei, polițiștii au constatat faptul că, autorizația de circulație provizorie este expirată din 14.07.2015.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

*****
La data de 17.10.2015, ora 23.41, un echipaj rutier din cadrul Poliţiei municipiului Vatra Dornei, a oprit pentru control pe str. Podu Verde din localitate, autoturismul cu remorcă condus de un tânăr de 24 de ani, din Republica Moldova.
În urma verificării documentelor ansamblului auto, polițiștii au constatat faptul că, masa maximă autorizată a autoturismul și remorcii depășește maximum admis pentru categoria permisului de conducere deținut de conducătorul auto.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, ansamblu de vehicule i-a fost încredinţat tânărului de 24 de ani pentru a fi condus pe drumul public de un bărbat de 30 de ani, domiciliat în municipiul Bucureşti, care se afla în autovehicul.
În cauză, s-a întocmit dosar penal față de tânărul de 24 de ani sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respective” şi față de bărbatul de 30 de ani pentru comiterea infracțiunii de ,,încredinţarea unui vehicul pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane care are permisul de conducere necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche