Buletin de presă, 20 octombrie 2015 - IPJ Suceava

Fapte de natură penală cercetate de poliţişti

La data de 19.10.2015, ora 07.50, Postul de poliție Frătăuții Vechi, a fost sesizat prin „S.N.U.A.U 112” de un localnic de 39 de ani, despre faptul că, în noaptea precedentă au pătruns în magazinul societății, pe care-l administrează.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, profitând de lipsa unui sistem de alarmare sau supraveghere, în noaptea de 18/19.2015, persoane necunoscute au pătruns în interiorul magazinului, de unde au sustras băuturi alcoolice, țigări, produse alimentare, îmbrăcăminte și încălțăminte.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate de poliţiştii în vederea identificării autorilor şi recuperării prejudiciului.

*****

La data de 19.10.2015, ora 13.30, Secția 3 Poliție Rurală Marginea, a fost sesizată de un bărbat de 42 ani, din comuna Marginea, despre faptul că, persoane necunoscute au pătruns în locuința sa și i-au sustras mai multe bunuri.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, profitând de lipsa unui sistem de alarmare sau supraveghere și de faptul că imobilul nu este locuit, proprietarul fiind plecat la muncă în străinătate, în perioada 14-16.10.2015, persoane necunoscute au pătruns în interior au sustras două biciclete și un motoscuter.
În urma activităților operative desfăşurate, polițiștii au reușit identificarea autorilor ca fiind 3 minori, de 17 ani, localnici.
Prejudiciul a fost recuperat în proporție de 95 %, fiind restituit persoanei vătămate.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat, ce va fi soluționat procedural.

*****

Poliţiştii recomandă încă o dată cetăţenilor să dispună măsuri minime de protecţie a bunurilor astfel încât să nu cadă victime ale hoţilor. Se recomandă asigurarea cu sisteme de închidere şi alarmare a locuinţelor. În cazul în care locuinţa în construcţie se află într-o zonă izolată, asiguraţi-vă că o persoană de încredere poate să treacă zilnic pe la respectiva locaţie şi să o supravegheze. Asiguraţi iluminarea şi îngrădirea perimetrului. Nu depozitaţi bunuri în casele aflate în construcţie (mobilier, electronice, electrocasnice, etc.)


Dosare penale la regimul rutier

La data de 19.10.2015, ora 02.02, un echipaj din cadrul Poliţiei municipiului C-lung Moldovenesc a fost sesizat despre un conflict între doi conducători auto, generat de nerespectarea unor reguli de circulaţie.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în timp ce conducea autocarul la intersecția străzii Calea Bucovinei cu strada Pictor Nicolae Grigorescu, prima stradă fiind drum cu prioritate, conducătorul auto a oprit brusc, ca urmare a neacordării priorității din partea autoturismului condus de un bărbat de 33 de ani din comuna Fundu Moldovei, între cei doi având loc o discuţie contradictorie.
Conducătorul auto de 33 de ani, aflat sub influența băuturilor alcoolice a declarat polițiștilor faptul că, nu el a condus autoturismul ci o altă persoană care a fugit.
În urma audierii pasagerului din autoturism, acesta a declarat polițiștilor faptul că, în autoturism se aflau doar el şi bărbatul de 33 de ani.
Conducătorul auto de 33 de ani a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,22 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autoturism de către o persoană care are o alcoolemie peste limita legală”.

*****

La data de 19.10.2015, în timp ce conducea un A.T.V., pe DJ 174, în localitatea Şaru Dornei, pe fondul vitezei şi a consumului de băuturi alcoolice, într-o curbă la dreapta, un tânăr de 21 ani, din localitate, a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare şi a intrat în coliziune cu un gard de pe partea dreaptă a direcţiei de deplasare.
În urma testării cu aparatul etilotest a tânărului, a rezultat o concentraţie alcoolică de 1,33 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, tânărul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule, iar A.T.V.-ul nu figurează ca fiind înmatriculat.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

*****

La data de 19.10.2015, în jurul orei 23.00, în timp ce conducea autoturismul, pe DJ 209G, în localitatea Straja, un bărbat de 43 de ani, din comuna Brodina, aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, nu a adaptat viteza la condiţiile de drum, motiv pentru care, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, a părăsit partea carosabilă și a intrat în coliziune cu un gard din material lemnos.
În urma impactului a rezultat avarierea autoturismului şi distrugerea plaselor de gard.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 1,25 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Mandat pus în executare de către poliţişti

La data de 19.10.2015, ora 09.30, în urma măsurilor operative întreprinse, polițiștii Postului de Poliție Pătrăuți l-au identificat şi reţinut pe raza localităţii de domiciliu, pe un bărbat de 38 de ani, localnic, față care la 09.03.2015, Judecătoria Rădăuți a emis mandat de executare a pedepsei închisorii, fiind condamnat la 3 ani și 6 luni închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la furt calificat.
Cel în cauză a fost încarcerat în Penitenciarul Botoșani.
Mai nouă Mai veche