Buletin de presă, 22 octombrie 2015 - IPJ Suceava

Fapte de natură penală cercetate de poliţişti

La data de 21.10.2015, în jurul orei 16.30, o femeie de 30 de ani, din comuna Ipoteşti a sesizat poliția despre faptul că, în cursul zilei, persoane necunoscute i-au sustras din autoturismul proprietate personală, parcat în spatele Pieții agroalimentare Burdujeni, mai multe bunuri.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în jurul orei 16.00 partea vătămată și-a parcat autoturismul în spatele Pieții agroalimentare Burdujeni, iar în jurul orei 16.30, a constatat faptul că un geam al portierei este spart, iar din interior, dintr-o poșetă i-a fost sustras un portofel în care avea bani şi documente personale.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de furt, cercetările fiind continuate de polițiști în vederea identificării autorilor și recuperării prejudiciului.

Poliţiştii atrag atenţia cu privire la modul de asigurare a vehiculelor, dar şi cu privire la locaţiile de parcare şi la bunurile pe care cetăţenii le lasă în interiorul autoturismelor.

Pentru a preveni furturile din auto, poliţiştii recomandă:
- nu parcaţi autoturismul în zone neiluminate, la adăpostul întunericului, hoţii pot acţiona nestingheriţi;
- nu lăsaţi în interiorul autoturismului acte sau alte valori;
- în timpul zilei asiguraţi-vă autoturismul prin blocarea tuturor portierelor;
- când părăsiţi autoturismul, chiar pentru un minut, nu vă zgârciţi cu timpul dumneavoastră şi asiguraţi portierele; indicat ar fi şi cuplarea sistemului de alarmă;
- nu lăsaţi în autoturism bunuri de valoare, genţi sau lucruri ce ar putea trezi interesul hoţilor; aceştia acţionează atât în parcările aglomerate cât şi din mers, încercând portierele maşinilor staţionate;
- dacă la bordul autoturismului aveţi montată aparatură electronică de valoare, gen, radio casetofoane scumpe sau CD playere, sisteme de navigaţie, staţii auto, este indicat să fie luate în casă pe timpul nopţii;
încercaţi să montaţi aparatura audio pe un sistem tip şină, cu fişe, care să permită o deconectare uşoară şi fără riscuri;
- nu lăsaţi niciodată în autoturism actele maşinii;
- nu lăsaţi în maşină bani, cărţi de credit, ordine de plată sau alte obiecte ; obiceiul de a încuia în torpedou banii, atrage de obicei atenţia;
- cumpăraţi-vă şi dotaţi-vă autoturismul cu sisteme sigure antifurt pentru portiere, portbagaj şi nu în ultimul rând pentru rezervor.

*****

La data de 21.10.2015, ora 22.15, o patrulă de poliție din cadrul Secției de Poliție Burdujeni în timp ce executa serviciul de patrulare, a observat doi tineri care au ieşit din scara unui bloc de pe strada Baladei, având asupra lor o bicicletă și care, la vederea autospecialei de poliție au abandonat bunul și au fugit.
Polițiștii au reușit prinderea unui minor de 14 ani, din comuna Ciprian Porumbescu, care locuieşte fără forme legale în comuna Şcheia, care împreună cu un alt un minor de 14 ani din comuna Șcheia, au sustras din scara blocului, bicicleta asigurată aparţinând unei femei de 41 de ani, din localitate.
Bicicleta în valoare de circa 300 de lei a fost recuperată, fiind restituită părții vătămate.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate de polițiști, urmând a se dispune procedural prin unitatea de parchet competentă.


Evenimente rutiere cercetate de poliţişti

La data de 21.10.2015, în jurul orei 10.10, în timp ce conducea autoturismul pe B-dul Bucovina din oraşul Gura Humorului, în momentul efectuării virajului la dreapta pe str. 1 Mai, un bărbat de 52 de ani, din comuna Iacobeni, a acroşat uşor o femeie de 75 de ani, din oraşul Frasin, care a traversat neregulamentar strada.
Victima a fost condusă la spital, necesitând pentru vindecare 1-2 zile de îngrijirii medicale și nu a rămas internată.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

*****

La data de 21.10.2015, ora 18.32, în timp ce conducea autoutilitara pe DN 2H, în localitatea Bădeuți, un bărbat de 51 de ani, a acroșat un localnic de 60 de ani, pieton, care se deplasa neregulamentar pe partea dreaptă a carosabilului în aceeași direcție de mers cu autoutilitara.
În urma impactului a rezultat vătămarea corporală ușoară a pietonului, care a fost transportat cu ambulanța la spital, necesitând pentru vindecare 2-3 zile de îngrijiri medicale.
Cei doi participanți la trafic au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ în cazul conducătorului auto și de 1,19 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul pietonului, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Dosar penal la regimul rutier

La data de 20.10.2015, ora 22.24, I.P.J. Suceava a fost sesizată prin ”S.N.U.A.U. 112” de o femeie din orașul Dolhasca despre faptul că, un autoturism i-a distrus gardul ce-i împrejmuiește gospodăria.
Polițiștii deplasași la fața locului au identificat autoturismul ce prezenta urme vizibile de tamponare, create în urma impactului cu gardul, care era distrus pe o porţiune de aproximativ 10 metri și în zonă, pe proprietarului mijlocului auto, un bărbat de 39 de ani din localitate și alte două persoane.
Întrucât erau confuzi în declarații, cu privire la persoana care a condus autoturismul, bărbatul de 39 de ani și unul dintre pasageri au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul proprietarului autoturismului și de 1,04 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul celuilalt bărbat, după care, au fost conduşi la spital, unde li s-a recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Pe timpul cercetărilor, bărbatul de 39 de ani a recunoscut faptul că el a condus autoturismul implicat în evenimentul rutier.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu deține permis de conducere pentru nici o categorie auto.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Dosar penal la regimul silvic

La data de 21.10.2015, ora 23.30, Postul de poliție Valea Moldovei a fost sesizat despre faptul că mai multe persoane necunoscute taie arbori din pădurea ce aparține Ocolului Silvic Privat Fălticeni.
La fața locului s-au deplasat echipaje de poliție, jandarmi și lucrători silvici, ocazie cu care, au fost surprinse mai multe persoane în timp ce tăiau cu drujbe și topoare arbori din pădurea aparținând Ocolului Silvic Fălticeni și care, au fugit în pădure, reușindu-se identificarea unuia dintre autori ca fiind un bărbat de 33 de ani din comuna Slatina.
În urma calculului valoric estimativ efectuat de specialiștii silvici a rezultat un volum de 12,143 m.c. lemn rotund specia rășinoase cu o valoare de 3.489,57 lei fără TVA.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de ”tăiere de arbori fără drept” și ”furt de arbori”, cercetările fiind continuate de polițiști în vederea identificării tuturor persoanelor implicate în comiterea faptei.


Mandat pus în executare de către poliţişti

La data de 21.10.2015, a fost încarcerată în arestul I.P.J. Suceava, o tânără de 21 de ani, din municipiul Suceava, față de care, la 21.10.2015, Tribunalul Suceava a emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, deoarece şi-a încălcat cu rea credinţă obligaţiile care i-au fost impuse pe durata controlului judiciar.
Mai nouă Mai veche