Buletin de presă, 25 octombrie 2015 - IPJ Suceava

Fapte de natură penală cercetate de poliţişti

La data de 23.10.2015, ora 18.24, un tânăr de 27 de ani, din oraşul Siret, fără forme legale în municipiul Rădăuţi, a sesizat poliția prin ”S.N.U.A.U. 112” despre faptul că, în aceeaşi zi, persoane neidentificate i-au sustras autoturismul parcat în faţa blocului.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în cursul zilei, utilizând cheile pe care le-au găsit în torpedou, persoane necunoscute au sustras din faţa blocului de pe strada Mihai Viteazu din localitate, autoturismul părții vătămate pe care l-au abandonat ulterior pe str. Gării, iar din interior au sustras ustensile și alte bunuri, valoarea prejudiciului fiind de circa 600 lei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate de poliţiştii în vederea identificării autorilor şi recuperării prejudiciului.



Evenimente rutiere cercetate de poliţişti

* La data de 23.10.2015, ora 08.30, în timp ce conducea autoturismul pe strada Podu Verde, din municipiul Vatra Dornei, un tânăr de 27 de ani, din oraşul Salcea, a efectuat virajul la stânga, fără să acorde prioritate de trecere autoturismului care circula din sens opus și condus de un tânăr de 22 de ani, din comuna Dorna Arini, intrând în coliziune cu acesta.
În urma impactului, autoturismul condus de tânărul de 22 de ani a fost proiectat în autoturismul condus de un localnic de 42 de ani, oprit, care avea intenţia să iasă din curtea unui imobil.
Din accident a rezultat vătămarea corporală uşoară a unui localnic de 25 de ani, pasager în autoturismul condus de tânărul de 22 de ani.
Cei trei conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, li s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La data de 23.10.2015, ora 10.34, în timp ce conducea autoutilitara cu semiremorcă pe DN 17A, în localitatea Dorneşti, la intersecția cu strada Scurtă, un tânăr de 23 de ani, din municipiul Suceava, a acroșat cu partea laterală dreaptă a autoutilitarei, bicicleta condusă de o minoră de 16 ani, localnică, care a pătruns în intersecție fără să respecte semnificația indicatorului „STOP” și fără să se asigure corespunzător.
Din accident a rezultat vătămarea corporală gravă a biciclistei, care a fost transportată la spital, în vederea acordării de îngrijiri medicale.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La data de 23.10.2015, ora 14.05, în timp ce conducea autoutilitara pe strada Humorului, din localitatea Şcheia, un bărbat de 59 de ani, din municipiul Bacău, nu a păstrat o distanţă suficientă faţă de vehiculele din faţă şi a intrat în coliziune faţă-spate cu autoturismul condus de o femeie de 50 de ani, din municipiul Suceava.
În urma coliziunii, autoturismul condus de femeia a fost proiectat în partea dreaptă, unde a intrat în coliziune laterală cu autoutilitara condusă de un tânăr de 19 ani, din municipiul Suceava, oprit pentru a acorda prioritate de trecere la ieşirea din curtea unui imobil.
Din accident a rezultat vătămarea corporală uşoară a conducătoarei auto de 50 de ani.
Conducătorii celor trei autovehicule au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, li s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La data de 23.10.2015, ora 17.35, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 208D, în afara localităţii Mitocu Dragomirnei, pentru a evita impactul cu autoturismul condus de un bărbat de 44 de ani din municipiul Suceava care a pătruns pe carosabil de pe o alee, un bărbat de 37 de ani, din comuna Mitocu Dragomirnei, a intrat în coliziune frontal-laterală cu autoturismul condus de un bărbat de 45 de ani, din municipiul Rădăuţi, care circula din sens opus.
Din accident a rezultat vătămarea corporală uşoară a unei minore de 11 ani, din comuna Mitocu Dragomirnei, pasageră în autoturismul condus de bărbatul de 37 de ani și a două femeie de 30 și 41 de ani, ambele din municipiul Rădăuţi, pasagere în autoturismul condus de bărbatul de 45 de ani.
Cei trei conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, li s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La data de 23.10.2015, ora 22.50, în timp ce se deplasa în calitate de pieton pe DJ 208B, în localitatea Hânţeşti, o localnică de 22 de ani, a fost acroşată ușor de un autoturism, care se deplasa în aceeaşi direcţie de mers și al cărui conducător auto și-a continuat deplasarea, părăsind locul accidentului.
În urma activităților întreprinse de polițiști a fost identificat autoturismul implicat în accident, însă fără plăcuţele cu numerele de înmatriculare, acesta figurând în bazele de date ca aparținând unui bărbat din județul Tulcea.
De asemenea, cu ocazia investigaţiilor, polițiștii au stabilit faptul că, autoturismul a fost condus de un tânăr de 21 de ani, din comuna Hânţeşti, dispărut de la domiciliu.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La data de 24.10.2015, ora 19.00, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 178A, în interiorul comunei Todireşti, un bărbat de 58 de ani din municipiul Suceava, l-a surprins și accidentat uşor pe un localnic de 79 de ani, care se deplasa pe marginea stângă a drumului.
După producerea accidentului, conducătorul auto a transportat victima la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, însă aceasta nu a rămas internată.
Ambii participanţi la trafic au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La data de 24.10.2015, ora 20.30, în timp ce conducea atelajul hipo încărcat cu material lemnos, pe DN 17, în afara oraşului Gura Humorului, datorită conducerii imprudente și a faptului că se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, un bărbat de 40 de ani din comuna Berchişeşti, s-a răsturnat cu atelajul în rigola din partea dreaptă a părţii carosabile, fiind surprins sub acesta.
În urma impactului, a rezultat vătămarea corporală gravă a conducătorului atelajului hipo.
Bărbatul de 40 de ani a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

* La data de 24.10.2015, ora 02.20, un echipaj din cadrul Secției 14 Poliție Rurală Vama, a oprit pentru control pe DC Putna, de pe raza comunei Moldoviţa, autoturismul înmatriculat în străinătate, condus de un tânăr de 21 de ani, din comuna Moldoviţa.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, tânărul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule, iar autoturismul nu este înmatriculat pentru a circula pe drumurile publice.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.

* La data de 24.10.2015, ora 13.00, un echipaj rutier din cadrul Poliţiei oraşului Gura Humorului, în timp ce acţiona cu aparatul radar pe DN 17, în comuna Păltinoasa, a oprit pentru control autoturismul condus de un tânăr de 26 de ani din județul Botoșani, depistat cu viteza de 82 km/h în localitate.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La data de 25.10.2015, ora 00.30, un echipaj din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea, a oprit pentru control pe DN 2E, pe raza comunei Marginea, autoturismul condus de un bărbat de 29 de ani din comuna Vicovu de Jos.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal ce va fi soluționat procedural.

* La data de 25.10.2015, ora 01.40, o patrulă intercomunală din cadrul Posturilor de poliţie Forăști, Fântâna Mare şi Vadu Moldovei, a oprit pentru control în localitatea Manolea, din comuna Forăști, autoturismul condus de un tânăr de 25 de ani din municipiul Câmpulung Moldovenesc.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, tânărul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule.
Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,37 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Persoane bănuite de săvârşirea unor fapte de furt identificate de poliţişti

* La data de 23.10.2015, în urma activităţilor specifice derulate de polițiștii Biroului Investigații Criminale Rădăuți, au fost identificaţi trei minori de 15 respectiv 16 ani, din municipiul Rădăuţi, care au sustras din incinta unei firme de curierat mai multe bunuri, fiind probată în sarcina acestora, alte 3 infracţiuni de furt calificat şi una de distrugere, respectiv:
- Furtul comis în seara de 04.10.2015, din vestiarul unei societăți comerciale din municipiul Rădăuți, când, prin forțarea și escaladarea unui geam, cei doi minori de 15 ani, au sustras două poșete de damă în care se aflau bunuri în valoare de 1.400 lei. Prejudiciul a fost recuperat parțial, respectiv cele două poșete și o pereche de ochelari în valoare de 500 lei, ce au fost aruncate în pârâul Toplița, care traversează orașul;
- Furtul comis în noaptea de 17/18.10.2015, dintr-un bar, unde, după ce au forțat ușa de la intrare, cei doi minori au pătruns în interior și au sustras o boxă audio în valoare de 400 lei.
- Furtul comis în noaptea de 11/12.10.2015, din locuința unui bărbat din municipiul Rădăuți, de unde minorii au sustras aparatură electronică și alte bunuri în valoare de 2.500 lei.
- Distrugerea comisă de cei trei minori în noaptea de 22/23.10.2015, când, prin lovituri cu picioarele au distrus oglinzile a două autoturisme în valoare de 400 lei.
Prejudiciul total se ridică la aproximativ 44.800 lei, din care a fost recuperat circa 2.000 lei.
În cauză, s-au dispus măsuri ca minorii să fie expertizați medico-legal psihiatric, în vederea stabilirii discernământului, urmând ca, în funcție de rezultat, să se solicite luarea unor măsuri preventive.

* La data de 23.10.2015, ora 23.50, în timp ce executa serviciul de patrulare pe strada Alexandru cel Bun din orașul Siret, un echipaj mixt poliţie-poliție locală, l-a surprins în flagrant pe un minor de 16 ani, din judeţul Botoşani, în timp ce sustrăgea bunuri dintr-un magazin de pe raza localității.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, la 23.10.a.c, în jurul orei 23.40, minorul a intrat în podul clădirii și de acolo în incinta magazinului, de unde a sustras țigări, produse alimentare și alte bunuri, prejudiciul fiind de aproximativ 100 de lei, recuperat integral.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, ce va fi soluționat procedural.



Material lemnos confiscat de poliţişti

La data de 23.10.2015, ora 21.45, un echipaj din cadrul Secției 14 Poliție Rurală Vama a oprit pentru control pe DC Putna, de pe raza comunei Moldoviţa, autoutilitara condusă de un bărbat de 33 de ani din localitate care transporta material lemnos.
În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu deţine documente de însoţire pentru materialul lemnos transportat.
În cauză, polițiștii i-au solicitat conducătorului auto să transporte materialul lemnos la o unitate silvică pentru verificări şi luarea măsurilor legale, însă, în momentul în care a ajuns la locul de unde a încărcat materialul lemnos, bărbatul de 33 de ani a oprit autovehiculul şi a refuzat să mai răspundă solicitării poliţiştilor, fiind necesar sprijinul polițiștilor Biroului Silvic din cadrul I.P.J. Suceava şi a specialiștilor Gărzii Forestiere Suceava.
Astfel, în jurul orei 02.00, la sosirea acestora, conducătorul auto s-a conformat și a transportat materialul lemnos la Ocolului Silva Bucovina Suceava, unde în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 10,93 m.c. lemn rotund răşinoase.
Materialul lemnos în valoare de 3.300 lei a fost predat în custodie organelor silvice, iar conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în sumă de 5.000 lei, conform Legii nr.171/2010.
Mai nouă Mai veche