Cazaciuc Gheorghe - tentativă la infracţiunea de omor

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată, a inculpatului CAZACIUC GHEORGHE cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă la infracţiunea de omor prev. de art. art. 32 rap. la art. 188 Cpen. şi loviri sau alte violenţe prev. de art. 193 alin.2 C.pen cu aplic. art. 38 C.pen.

În fapt, în dimineaţa zilei de 12 iunie 2015, în jurul orei 08:00 inculpatul Cazaciuc Gheorghe din comuna Vama, jud. Suceava s-a deplasat cu atelajul său hipo la un teren pe care îl deţine pe raza localității, pentru a efectua lucrări de curăţire a terenului, de tăiere a arbuştilor şi arborilor.

În jurul orei 15:00, după ce a finalizat treburile, inculpatul s-a îndreptat spre locuinţa sa, iar în timp ce se deplasa pe drumul european DN17 , la intersecţia cu un drum forestier, a depăşit un număr de trei atelaje hipo ce staţionau pe sensul său de mers, atelaje în care se aflau mai multe persoane (adulţi şi copii) de etnie romă. Imediat după ce a depăşit căruţele, inculpatul a fost avertizat de către un participant la trafic precum că una dintre persoane aflată în cele trei faetoane i-a sustras un motoferăstrău electric - drujbă.

Auzind acestea, inculpatul a parcat atelajul pe marginea sensului său de mers după care a coborât cu biciul către cele trei faetoane pentru a-şi face dreptate şi pentru a-şi recupera bunul sustras. După ce iniţial inculpatul a adresat injurii, una dintre persoane a aruncat în stradă drujba sustrasă, bunul fiind astfel recuperat.

În continuare, inculpatul a lovit cu biciul , împrejurare în care a lovit-o pe persoana vătămată minoră B. S. R. (în vârstă de 12 ani) în zona spatelui, pe umărul stâng. Lucrurile au luat o turnură neaşteptată , inculpatul deplasându-se la faetonul său revenind în scurt timp cu o ţapină (obiect uzitat pentru manevrarea lemnelor prevăzut cu o coadă din lemn şi cu un capăt metalic şi ascuţit). Cu acel obiect inculpatul i-a aplicat o lovitură numitei M. F. F., lovind-o iniţial peste umărul stâng, iar mai apoi i-a aplicat o lovitură puternică în zona abdomenului.

Imediat după acestea inculpatul Cazaciuc Gheorghe s-a urcat în faeton şi s-a deplasat spre locuinţa sa situată în apropiere.

Numitul M. I., soţul persoanei vătămate M. F.F. a apelat serviciul S.N.U.A.U. 112 solicitând echipaje de poliţie şi ambulanţă la faţa locului relatând că soţia şi fiica sa au fost agresate cu un bici şi cu o ţapină de către o persoană necunoscută.

Conform concluziilor raportului medico-legal emis de S.M.L. Suceava, victima M. F. F. a suferit un politraumatism abdominal şi de membre cu plăgi contuze hepatice, leziuni ce au putut fi produse cu un corp contondent şi au necesitat pentru vindecare un număr de 30-40 zile de îngrijiri medicale, medicii legişti apreciind că viaţa i-a fost pusă în primejdie, iar persoana vătămată minoră B. S. R. a suferit leziuni (contuzie cu echimoză şi excoriaţie ) ce au necesitat pentru vindecare un număr de 2-3 zile de îngrijiri medicale.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Suceava.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.


PRIM PROCUROR,
Lucian Stănescu
Mai nouă Mai veche