Cîrciu Mărioara - contrabandă

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a numitei CÎRCIU MĂRIOARA, cercetată sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „contrabandă” – art. 270 alin. 3 din Legea nr. 86/2006, modificată prin O.U.G. nr. 54/2010.

În fapt, la data de 18.07.2014, ora 10.30, un echipaj al S.P.T.F. Brodina, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe DJ 209 G, pe raza comunei Brodina, jud. Suceava, a oprit, în trafic, autoturismul marca VW Golf, condus de numita CÎRCIU MĂRIOARA, întrucât existau suspiciuni cu privire la faptul că acesta ar fi folosit pentru transportarea ţigărilor de contrabandă.

În urma unui control sumar, efectuat asupra autoturismului, au fost identificate, ascunse sub bancheta din spate, mai multe cartuşe cu ţigări de contrabandă, marca Viceroy, drept pentru care s-a solicitat conducerea autoturismului la sediul S.P.F. Brodina, pentru o verificare mai amănunţită.

În urma examinării autoturismului s-a constatat că în pereţii laterali din dreptul banchetei spate, dar şi în compartimentul motor al maşinii fuseseră ascunse mai multe pachete de ţigarete de contrabandă, stabilindu-se faptul că, în total, numita CÎRCIU MĂRIOARA deţinea şi transporta cantitatea de 932 pachete ţigarete de contrabandă, din care 930 pachete marca „Viceroy”, cu timbru fiscal eliberat de autorităţile Republicii Ucraina şi două pachete marca „Fest”, cu timbru fiscal eliberat de autorităţile Republicii Belarus.

Prejudiciul produs prin neachitarea valorii în vamă, a taxelor, accizelor şi TVA se ridică la suma de 10.993 lei.

Fapta comisă de inculpata CÎRCIU MĂRIOARA, de a deţine şi transporta cantitatea de 932 pachete ţigări, din care 930 marca „Viceroy” şi 2 marca „Fest”, cunoscând că provine din contrabandă, întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii de „contrabandă”, prevăzută şi pedepsită de art. 270 alin. 3 din Legea nr. 86/2006, modificată prin O.U.G. nr. 54/2010, forma de vinovăţie fiind intenţia.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Rădăuţi.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.


PRIM PROCUROR,
Lucian Stănescu
Mai nouă Mai veche