Intervenţie în oraşul Gura Humorului

24.10.2015, ora anunţării la 112 - 20:33

Pompierii militari cu modulul SMURD al Gărzii de Intervenţie Gura Humorului, compus dintr-o autospecială cu accesorii pentru descarcerare şi o ambulanţă, împreună cu un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Suceava, au intervenit în urma unui apel pe numărul unic de urgenţă 112, care anunţa că o căruţă încărcată cu lemne s-a răsturnat într-un şanţ de pe marginea şoselei DN17, la ieşire din oraşul Gura Humorului spre Suceava.

La sosirea echipajelor, căruţa se afla răsturnată la o diferenţă de nivel de aproximativ doi metri, căruţaşul (Gheorghe R., 39 ani) era surprins sub încărcătura de lemne, iar calul era căzut pe spate şi nu se putea mişca.

Echipajele SMURD şi SAJ l-au extras pe bărbat, care era conştient dar a suferit multiple leziuni în urma accidentului, şi i-au acordat primul ajutor medical, după care l-au transportat la spital pentru investigaţii suplimentare şi tratament de specialitate.

Pompierii militari, cu ajutorul unui utilaj şi al accesoriilor din dotare, au scos calul şi căruţa din şanţ şi i-au recomandat fratelui căruţaşului, sosit la faţa locului, să cheme un medic veterinar care să acorde asistenţă medicală calului rănit.

Misiunea salvatorilor s-a încheiat la ora 22:35.


plt.adj. Alin Găleată
purtător de cuvânt ISU Suceava
Mai nouă Mai veche