Nechifor a solicitat suplimentarea echipelor E.ON pentru remedierea problemelor din judeţul Suceava

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin – Ioana Nechifor, a declarat ieri, că a discutat cu ministrul Energiei, Andrei Gerea, despre posibilitatea suplimentării echipelor E.ON pentru judeţul Suceava în vederea remedierii avariilor care au apărut în peste 40 de localităţi. Această solicitare s-a făcut după ce echipajele din Suceava ale E.ON au lucrat peste 15 ore pentru a remedia defecţiunile apărute încă de duminică după-amiază, însă volumul de muncă este unul foarte mare.

„Acum ne dăm seama de proporţiile fenomenului meteo de duminică, codul portocaliu. Până luni, la ora 13:00, au fost afectate total sau parţial 42 de localităţi, 9 linii electrice în totalitate, 25 parţial şi 502 posturi de transformare pe întregul cuprins al judeţului. Asta a făcut şi face în continuare foarte dificilă intervenţia”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin – Ioana Nechifor.

Şeful administraţiei judeţene, Cătălin – Ioana Nechifor, a arătat că în condiţiile în care E.ON intervine pentru remedierea problemelor apărute în judeţ cu 14 echipaje, este extrem de greu ca remedierea defecţiunilor să se facă într-un termen rezonabil. Mai mult, el a explicat că intervenţiile sunt cu atât mai dificile cu cât echipajele trebuie să verifice din stâlp în stâlp locul unde au avut loc defecţiunile:

„Având în vedere că temperatura este în jurul a 0 grade, se dezgheaţă puţin, îngheaţă la loc, iar asta produce scurtcircuit şi sistemul . Adică protejează linia mai departe şi, implicit, şi consumatorii conectaţi. Doar că protecţia înseamnă că linia rămâne fără curent, iar defecţiunea trebuie căutată mergând pe jos de la stâlp la stâlp”.

Biroul de Informare Publică al Consiliului Judeţean Suceava
13.10.2015
Mai nouă Mai veche