Polițiștii au probat activitatea infracțională a trei tineri bănuiți de săvârșirea mai multor furturi cu un prejudiciu de peste 20.000 de lei

Poliţiştii au intensificat activităţile investigative şi de cercetare penală în mai multe cauze de furt cu autori necunoscuţi înregistrate în zona municipiului Rădăuţi, după efectuarea de verificări şi administrarea de material probator, constituindu-se un cerc de suspecţi, format din mai mulţi tineri din municipiul Rădăuţi.
Avându-se în vedere similitudinile privind modul de operare şi conexiunile privind activitatea infracţională, au fost reunite mai multe cauze, stabilindu-se faptul că trei tineri din Rădăuţi, cu vârste cuprinse între 15 şi 16 ani au comis mai multe furturi, prejudiciul total fiind de peste 20.000 lei.

Astfel, în urma activităţilor investigative specifice poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Rădăuţi au identificat trei minori, unul de 16 ani şi doi de 15 ani din municipiul Rădăuţi, care, în noaptea de 27.09.2015 au sustras o autoutilitară.

S-a stabilit că autorii, în noaptea de 27.09.2015, în jurul orei 23.00, profitând de faptul că la locuința persoanei vătămate nu se afla nici o persoană, au sustras din curtea locuinței o autoutilitară, deplasându-se pe traseul Rădăuți – Sucevița - Vatra Moldoviței. Ajunși în satul Paltin, din comuna Vatra Moldoviței, aceștia au abandonat autoutilitara în afara părții carosabile.

Autoutilitara a fost recuperată şi restituită persoanei vătămate.

De asemenea, s-a stabilit că doi dintre cei trei minori sunt bănuiţi şi de furtul săvârşit dintr-o clinică din municipiul Rădăuţi în noaptea de 23/24.09.2015.

La 24.09.2015, în jurul orei 09.00, Poliţia Municipiului Rădăuţi a fost sesizată cu privire la faptul că persoane necunoscute, au pătruns în incinta unei clinici medicale din municipiul Rădăuţi.

Echipa operativă care s-a deplasat la faţa locului, în urma cercetărilor, a stabilit că autorii au pătruns în interior prin spargerea unui geam de la parterul clădirii. Autorii au pătruns pe geamul spart şi ulterior în patru birouri medicale ale clinicii, de aici sustrăgând suma de aproximativ 5.000 lei găsită într-o casetă de valori deschisă.

Minorii au fost audiaţi în prezenţa apărătorului din oficiu şi asistentului social, recunoscând faptele.
Totodată, minorii sunt cercetaţi şi în alte dosare de furt calificat, urmând a fi analizată oportunitatea reunirii cauzelor penale.

În continuare urmează a fi efectuată expertiza psihiatrică a minorilor, care vor fi prezentați Serviciului de Medicină Legală Suceava, pentru a se stabili dacă au săvârșit faptele cu discernământ, cercetările fiind continuate de către poliţiştii Biroului Investigaţii Criminale Rădăuţi pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.
Mai nouă Mai veche