Referitor la incidentul produs între primarul comunei Cornu Luncii, judeţul Suceava si un cetăţean al acestei comune

Referitor la incidentul produs între primarul comunei Cornu Luncii, judeţul Suceava si un cetăţean al acestei comune, care a avut loc în sediul Primăriei din localitate, prezentat în mass-media locală si naţională facem
următoarele precizări:
  • Limbajul folosit de primar a fost total nepotrivit, jignitor si în dispreţ faţă de acel cetăţean, având în vedere faptul că potrivit prevederilor Legii administraţiei publice „primarul asigură respectarea drepturilor si libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor”.
  • Prefectul judeţului a dispus efectuarea de verificări prin Corpul de control al prefectului, în vederea identificãrii problemei care a stat la baza declansãrii conflictului si dacă aceasta va intra în atribuţiile legale ale instituţiei vor fi dispuse măsuri conforme.
  • Potrivit prevederilor art. 123 alin (4) din Constituţia Romaniei „între prefecţi (…) si primari (…), nu există raporturi de subordonare”.
  • Legat de acest incident nedorit, sub semnul respectului pentru cetăţean, instituţia prefectului va face o avertizare către toţi factorii de răspundere din toate unităţile administrativ teritoriale din judeţ cu privire la receptivitatea faţă de problemele si sesizările cetăţenilor, fără nici o discriminare.
Biroul de presă al Instiţutiei Prefectului – Judeţul Suceava
Mai nouă Mai veche