Buletin de presă, 11 decembrie 2015 - IPJ Suceava

Evenimente rutiere cercetate de poliţişti

* La data de 10.12.2015, în jurul orei 06.40, în timp ce conducea autoutilitara, pe strada Calea Bucovinei din municipiul Câmpulung Moldovenesc, la ieșirea dintr-o curbă semnalizată cu indicatoare și pe fondul unui carosabil acoperit cu polei, un tânăr de 24 de ani, din comuna Verești, nu a adaptat viteza, a intrat în derapaj şi în coliziune cu un stâlp al rețelei electrice situat pe trotuarul din partea dreaptă a direcției sale de mers. În urma impactului, a rezultat rănirea gravă a conducătorului auto şi uşoară a unui bărbat de 27 de ani, din comuna Verești, pasager în autoutilitară.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.

* La data de 10.12.a.c., în jurul orei 07.05, în timp ce conducea autoturismul pe strada Ştefan cel Mare din municipiul Suceava, la o trecere pentru pietoni semnalizată şi marcată corespunzător, un tânăr de 23 de ani, din municipiul Suceava, a surprins şi accidentat uşor un localnic de 70 de ani, angajat în traversarea străzii în mod regulamentar.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.

* La data de 10.12.2015, în jurul orei 08.55, în timp ce se deplasa pe strada Mărăşeşti din municipiul Suceava, cu un autoturism ”ȘCOALA” condus de un cursant, un bărbat de 54 de ani, din municipiul Suceava, în calitate de instructor auto, a fost lovit în aripa dreapta față a mașinii de un tânăr de 13-14 ani, care s-a angajat în traversarea străzii în fugă, prin loc nepermis și fără să se asigure şi care, după incident, a plecat de la fața locului printre blocuri fără să-şi declare identitatea.
Elevul și instructorul auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, bărbatului de 54 de ani i s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Cercetările continuă pentru identificarea tânărului implicat în evenimentul rutier.

* La data de 10.12.a.c., în jurul orei 09.30, în timp ce conducea autoutilitara, pe DC 31, pe raza localităţii Negrileasa, la intersecţia cu DJ 177A, un bărbat de 40 de ani, din comuna Stulpicani, nu s-a asigurat la efectuarea virajului la stânga, moment în care a acroșat şi accidentat uşor o femeie de 58 de ani, din localitate care traversa intersecţia.
Conducătorul auto și victima au fost testați cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ, după care, la spital, conducătorului auto i s-au recoltat mostre biologice în vederea alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.

* La data de 10.12.2015, în jurul orei 11.45, în timp ce conducea autoturismul pe strada 13 Decembrie, din municipiul Fălticeni, un tânăr de 24 de ani, din comuna Bunești, a surprins şi accidentat grav o minoră de 8 ani, din localitate, care s-a angajat în traversarea străzii prin loc nepermis și fără să se asigure.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.

* La data de 10.12.a.c., în jurul orei 14.04, în timp ce conducea autoturismul, pe B-dul Bucovina din oraşul Gura Humorului, un bărbat de 61 de ani, din localitate, nu a acordat prioritate de trecere şi l-a accident uşor pe un minor de 14 ani, din comuna Păltinoasa, care s-a angajat în traversarea regulamentară a părţii carosabile, pe marcajul pietonal semnalizat corespunzător prin indicatoare şi marcaje rutiere.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


Fapte de natură penală cercetate de poliţişti

* La data de 10.12.2015, în jurul orei 14.16, Poliţia municipiului Rădăuţi a fost sesizată despre faptul că, în perioada de 08-10.12.2015, persoane necunoscute au pătruns în imobilul unui localnic de 49 de ani și au sustras mai multe bunuri.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, profitând de lipsa unui sistem de pază sau alarmare și de faptul că imobilul este nelocuit, proprietarul fiind plecat la muncă în străinătate, prin forțarea unui geam, persoane necunoscute au pătruns în interior și au sustras scule electrice, băuturi alcoolice și alte bunuri, valoarea prejudiciului fiind de aproximativ 800 lei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate de poliţiştii pentru identificarea autorilor şi recuperarea prejudiciului.

* La data de 10.12.a.c., în jurul orei 08.40, Postul de poliție Voitinel, a fost sesizat despre faptul că, la Spitalul municipal Rădăuţi, a fost internată o femeie de 36 de ani, din localitate, care prezenta leziuni la nivelul membrelor inferioare, aceasta declarând că a căzut în locuință.
Din primele cercetări, poliţiştii au stabilit faptul că, în noaptea de 09/10.12.2015, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, soțul victimei de 37 de ani, a provocat scandal și pentru a o împiedica pe femeie să plece, a lovit-o pe aceasta.
Agresorul a fost identificat de polițiști la domiciliu, acesta recunoscând fapta comisă.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de violență în familie, ce va fi soluționat procedural.
Agresorul a fost reținut pentru 24 de ore, fiind introdus în arestul I.P.J. Suceava, urmând ca la 11.12.2015, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi cu propunere de punere în mişcare a acţiunii penale şi luarea unei măsuri preventive.


Dosar penal la regimul rutier

La data de 10.12.2015, în jurul orei 08.46, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Vatra Dornei, a oprit în trafic pe strada Roșu din localitate, autoturismul condus de un bărbat de 37 de ani, din comuna Poiana Stampei, care nu purta centura de siguranţă.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul figurează cu permis de conducere suspendat. În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


Material lemnos confiscat de poliţişti

La 10.12.2015, în jurul orei 11.30, o patrulă din cadrul Postului de poliție Marginea, a oprit pentru control pe DJ 209K, autoutilitara condusă de un bărbat de 34 de ani din comuna Sucevița care transporta 7 metri steri lemn de foc.
Întrucât conducătorul auto nu a putut prezenta pentru control documente de proveniență, materialul lemnos în valoare de 700 lei a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Marginea, iar conducătorul auto a fost sancționat contravențional, conform Legii nr. 171/2010.
Mai nouă Mai veche