Buletin de presă, 10 aprilie 2016 - IPJ Suceava

Buletin de presă, 10 aprilie 2016 - IPJ SuceavaPersoane bănuite de comiterea unor furturi identificate de poliţişti

* La data de 08.04.2016, în jurul orei 15.30, o patrulă din cadrul Postului de poliție Stulpicani, a efectuat un controlat pe linie de pază la sediul unei societăți comerciale din localitate, ocazie cu care, a surprins în flagrant, 4 localnici cu vârste între 17 și 28 de ani, care, în lipsa paznicului, sustrăgeau dintr-o hală obiecte metalice și accesorii de la instalația electrică.
Paznicul societății, un bărbat de 56 ani din comuna Vama, a sosit la fața locului după circa 10 minute și a declarat polițiștilor faptul că, nu cunoaște modul în care autorii au pătruns în curtea și hala societății și au sustras bunurile.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în cursul zilei, cu acceptul paznicului, care a primit o sumă de bani, autorii au pătruns în incinta societății, de unde au sustras calorifere din fier, ventilatoare cu motoare electrice, cabluri electrice, componente de la instalația electrică și motoare electrice montate pe utilajele de tâmplărie.
Bunurile au fost recuperare și predate reprezentantului societății.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, ce va fi soluționat procedural.

* La data de 05.04.2016, în jurul orei 15.00, Poliţia municipiului Fălticeni a fost sesizată despre faptul că, în perioada 04 - 05.04.2016, persoane necunoscute au sustras o platformă şi un utilaj, aparținând unei societăți comerciale administrate de o femeie de 39 de ani din localitate și parcate pe strada Victoriei din municipiu.
La 08.04.2016, în urma activităților întreprinse de polițiștii Biroului Investigații Criminale Fălticeni în cauza, a fost identificat autorul faptei ca fiind un bărbat de 49 de ani din orașul Gura Humorului.
În urma audierii, suspectul a declarat faptul că, urmare a unei înțelegeri anterioare cu o persoană necunoscută, prin care a achiziționat utilajul și platforma și pentru care a achita o primă tranșă de bani, la 05.04.2016, în jurul orei 03.00, a venit în municipiul Fălticeni și a luat bunurile.
Bărbatul de 49 de ani a predat platforma pe bază de dovadă, iar utilajul a fost ridicat în vederea continuării cercetărilor.
Polițiștii continuă verificările pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a comis furtul și identificarea autorilor.


Material lemnos confiscat de poliţişti

* La data de 08.04.2016, ora 08.40, o patrulă din cadrul Secţiei 9 Poliţie Rurală Moara, a oprit pentru control pe DJ 209C, pe raza localităţii Moara Nica, autoutilitara condusă de un bărbat de 38 de ani din comuna Mălini, care transporta material lemnos.
În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu deţine documente legale de provenienţă şi transport pentru cantitatea de 6 metri steri, lemn de foc.
Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos în valoarea de 500 lei, a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Pătrăuţi.

* La data de 07.04.2016 ora 21.00, Secția 11 Poliție Rurală Pojorâta, a fost sesizată despre faptul că, un bărbat de 47 de ani din comuna Fundu Moldovei, a tăiat și sustras mai mulți arbori dintr-o pădure aflată pe raza Ocolului Silvic Pojorâta.
Cu ocazia cercetărilor efectuate la 08.04.2016, polițiștii au identificat lângă instalația de debitat proprie din apropierea locuinței unui bărbat din comuna Fundu Moldovei, 16 piese din lemn rotund de esență rășinoase, cu un volum de 1,687 m.c., despre care, proprietarul a declarat că au fost aduse în perioada 01-05.04.2016, cu un atelaj hipo de bărbatul de 47 de ani.
Totodată, în urma verificărilor efectuate în pădure, în zona limitrofă terenului cu destinația de pășune împădurită și fânaț ce aparține suspectului, polițiștii au identificat 6 cioate provenite de la arbori tăiați fără drept.
Întrucât prejudiciul produs prin tăierea celor 6 arbori se ridică la suma de 1.871 lei, depășind cu mult prețul mediu al unui m.c. de masă lemnoasă pe picior, în cauză s-a întocmit dosar penal, pentru săvârșirea infracțiunilor de ,,tăiere fără drept de arbori” și ”furt de material lemnos”, ce va fi soluționat procedural.

* La data de 08.04.2016, ora 15.00, o patrulă din cadrul Secţiei 9 Poliţie Rurală Moara, a oprit pentru control pe DJ 209C, pe raza localităţii Frumoasa, autoutilitara condusă de un tânăr de 19 ani din municipiul Suceava, care transporta material lemnos.
În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că, tânărul nu deţine documente legale de provenienţă şi transport pentru cantitatea de 1,169 m.c. grinzi şi cherestea răşinoase.
Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos în valoarea de 700 lei, a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Pătrăuţi.

* La data de 09.04.a.c., în jurul orei 11.30, Secţia 10 Poliţie Rurală Păltinoasa a fost sesizată despre faptul că, dintr-o pădure din cadrul Ocolului Silvic Solca, se sustrage material lemnos.
Polițiștii și specialiștii Ocolului Silvic Solca deplasați la fața locului, au identificat în pădure, un bărbat de 44 de ani, din comuna Mănăstirea Humorului, care avea atelajul hipo încărcat cu material lemnos și care, a declarat faptul că, nu posedă documente legale de provenienţă.
În urma inventarierii materialului lemnos, specialiștii silvici au stabilit faptul că, bărbatul transporta cantitatea de 1,27 m.c. lemn de foc de esență brad.
Bărbatul de 44 de ani a fost sancţionat contravenţional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010 cu amendă în cuantum de 1.000 lei, iar materialul lemnos în valoare de 188,2 lei, a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Solca.


Ţigări de contrabandă confiscate de poliţişti

* La data de 09.04.2016, în jurul orei 16.20, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea, a oprit pentru control pe DC 148B, din comuna Satu Mare, autoturismul condus de un cetățean ucrainean de 28 de ani și în care se afla ca pasager, o tânără de 23 de ani, tot din Ucraina.
În urma controlului autoturismului și a persoanelor din interior, polițiștii au identificat 80 de pachete cu țigări, pentru care, cei doi nu dețineau documente legale de proveniență.
Țigările în valoare de circa 800 lei au fost confiscate, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, ce va fi soluționat procedural.


Evenimente rutiere cercetate de poliţie

* La data de 08.04.2016, în jurul orei 17.55, în timp ce conducea autoturismul pe DN 17, în interiorul orașului Frasin, o femeie de 32 de ani din comuna Vatra Moldoviţei, a acroşat cu oglinda laterală a autoturismului și accidentat un minor de 11 ani din localitate, angajat în traversarea drumului prin loc nepermis şi fără să se asigure corespunzător.
Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La data de 09.04.2016, în jurul orei 00.24, în timp ce conducea autoturismul pe DN 2E, în comuna Cornu Luncii, într-o curbă la dreapta, un localnic de 18 ani, a pierdut controlul asupra direcției de mers și a intrat într-un stâlp de pe contrasens.
În urma impactului, conducătorul auto și un tânăr de 18 ani din comuna Cornu Luncii, pasager în autoturism au fost răniți.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,17 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La data de 09.04.2016, în jurul orei 06.25, Poliția orașului Milișăuți a fost sesizată despre faptul că, pe localității s-a produs un accident rutier soldat cu victime, iar conducătorul unui autoturism a părăsit locul faptei.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în jurul orei 06.08, în timp ce conducea atelajul hipo pe DN 2H, pe raza orașului Milișăuți, un localnic de 28 de ani, a fost acroșat în partea din spate de un autoturism înmatriculat în străinătate, care se deplasa în aceeași direcție de mers.
În urma impactului, a rezultat rănirea unui bărbat de 30 de ani, din localitate, pasager în atelajul hipo și vătămarea ușoară a căruțașului.
La fața locului, oprit într-un șanț, polițiștii au identificat autoturismul implicat în eveniment și un tânăr de 24 de ani, din comuna Vicovu de Jos, care a declarat faptul că, nu el a condus autoturismul, ci un prieten din orașul Vicovu de Sus, care, după accident, a luat plăcuțele cu numărul de înmatriculare de pe autoturism și a părăsit locul faptei.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, tânărul de 24 de ani, prezent la fața locului, are suspendat dreptul de a conduce autovehicule în perioada 17.12.2015 – 15.03.2016, ca urmare a conducerii unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice.
Tânărul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,37 mg/l alcool în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal și se efectuează verificări în vederea stabilirii împrejurărilor producerii evenimentului și a identității conducătorului autoturismului implicat în accidentul rutier, urmând să se dispună procedural.
Mai nouă Mai veche