Buletin de presă, 13 aprilie 2016 - IPJ Suceava

Buletin de presă, 13 aprilie 2016 - IPJ SuceavaFaptă de natură penală cercetată de poliţişti

La data de 12.04.2016, ora 02.28, Poliția municipiului Rădăuți, a fost sesizată prin „S.N.U.A.U 112”, de un bărbat de 46 de ani din comuna Voitinel, despre faptul că, din imobilul său, aflat în construcție pe raza municipiului, persoane necunoscute i-au sustras bunuri.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, profitând de lipsa unui sistem de pază și alarmare și de faptul că, imobilul nu este locuit, victima fiind plecată cu familia în străinătate, prin forțarea unui geam, persoane necunoscute au pătruns în interior și au sustras scule electrice și diverse bunuri.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate de poliţişti pentru identificarea autorilor şi recuperarea prejudiciului.

Odată cu venirea primăverii şi sezonului cald reîncep activităţile în construcţii, astfel încât se impune luarea unor măsuri preventive suplimentare pentru a nu fi expuşi furturilor de materiale de construcţi, scule şi dispozitive folosite în construcţii şi alte bunuri de valoare.
Poliţiştii recomandă dotarea locuinţelor cu sisteme de supraveghere şi alarmare, astfel încât activitatea infracţională să fie descurajată, iar în cazul săvârşirii unor furturi, identificarea autorilor şi recuperarea prejudiciului să fie mult mai rapidă şi mai facilă.


Evenimente rutiere cercetate de poliţişi

* La data de 12.04.2016, în jurul ori 08.51, în timp ce conducea mopedul pe DJ 178C, în interiorul comunei Frătăuții Vechi, ajungând într-o zonă în care se efectuează lucrări în carosabil, semnalizate corespunzător, un bărbat de 48 de ani din localitate, s-a angajat în depășire, moment în care, a fost surprins de apariția unei țevi din plastic manevrată necorespunzător de un bărbat de 48 de ani din comuna Satu Mare, angajat al societăţii ce efectua lucrările, motiv pentru care, a efectuat un viraj la stânga, s-a dezechilibrat și a căzut pe carosabil, autoaccidentându-se.
Conducătorul mopedului a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La data de 12.04.2016, ora 08.50, în timp ce conducea autoturismul pe str.Cernăuți din municipiul Suceava, o femeie de 32 de ani din comuna Dărmăneşti, nu a păstrat distanţa regulamentară în mers faţă de autoutilitara condusă de un bărbat de 32 de ani din localitate, intrând în coliziune cu aceasta.
În urma impactului, a rezultat vătămarea corporală uşoară a celor doi conducători auto.
Conducătorul autoutilitarei a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ, după care, la spital, ambilor conducători auto, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La data de 12.04.2016, în jurul orei 15.20, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 178C, în interiorul comunei Frătăuții Vechi și se afla în depășirea unei biciclete, un tânăr de 25 de ani, din localitate, l-a accidentat pe un localnic de 77 de ani, care se deplasa cu bicicleta în aceiași direcție de mers și care, nu s-a asigurat la schimbarea direcției de mers spre stânga.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Victima a fost transportată la spital, însă, la ora 20.39, bărbatul de 77 de ani a decedat.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La data de 12.04.2016, ora 16.00, în timp ce conducea autoturismul pe drumul de acces ce face ieşirea din parcarea unui imobil către strada I.Hălăuceanu din municipiul C-lung Moldovenesc, o femeie de 28 de ani din localitate, a surprins şi accidentat ușor un minor de 8 ani, localnic, care s-a angajat în traversarea parcării, în fugă și fără să se asigure.
După producerea accidentului, conducătoarea auto a plecat de la fața locului, însă a revenit ulterior.
Aceasta a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La data de 13.04.2016, ora 01.00, în timp ce conducea autoturismul pe str.Putnei din municipiul Rădăuți, un bărbat de 29 de ani din localitate, a pierdut controlul asupra direcției de mers, a părăsit partea carosabilă și a acroșat doi pomi ornamentali și un indicator rutier.
În urma impactului, a rezultat rănirea ușoară a conducătorului auto.
Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

* La data de 12.04.2016, ora 17.14, o patrulă din cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală Dărmăneşti, a fost sesizată, despre faptul că, pe raza localității Călinești a avut loc o tamponare.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în jurul orei 17.00, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 209D din comuna Dărmănești, un bărbat de 40 de ani din orașul Siret, a pătruns pe contrasens și a intrat în coliziune cu autoturismul condus regulamentar de un bărbat de 37 de ani, din comuna Șerbăuți, fără a rezulta victime.
Cei doi conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ pentru bărbatul de 37 de ani care circula regulamentar și de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru şoferul de 40 de ani, căruia, la spital, i s-au recoltat biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La data de 13.04.2016, ora 02.48, un echipaj rutier din cadrul Poliţiei municipiului Suceava, a fost sesizat despre faptul că, pe B-dul George Enescu, la intersecţia cu str.Calea Obcinilor din localitate, circulă un autoturism condus de o persoană care pare să se afle sub influenţa băuturilor alcoolice.
În urma activităților operative întreprinse, polițiștii au reușit identificarea și oprirea pe B-dul George Enescu a autoturismului condus de un bărbat de 56 de ani din localitate.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorului auto i s-a solicitat să se supună testului cu aparatul etilotest, însă acesta a refuzat, după care, a refuzat și să se deplaseze la spital în vederea prelevării de mostre biologice pentru stabilirea alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Material lemnos confiscat de poliţişti

La data de 12.04.2016, în jurul orei 06.20, o patrulă din cadrul Poliţiei oraşului Salcea şi a Postului de poliţie Dumbrăveni, în cooperare cu specialişti din cadrul Ocolului Silvic Adâncata, a oprit pentru control pe DC 65, pe raza localității Dumbrăveni, autoutilitara condusă de un bărbat de 48 de ani, din comuna Marginea, care transporta material lemnos.
În urma verificărilor, echipa de control a constatat faptul că, bărbatul nu deține documente legale de proveniență și transport pentru cantitatea de 14,26 m.c. lemn de foc de esență rășinoase.
Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 2.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 1.568 lei, a fost confiscat şi predat în custodie Ocolului Silvic Adâncata.
Mai nouă Mai veche