Studenţii USV au câştigat concursul TIE 2017

Concursul Tehnici de Interconectare în Electronică - TIE, aflat la cea de-a 26-a ediţie, s-a desfăşurat în acest an la Universitatea Tehnică „Gh. Asachi” din Iaşi, în cadrul Facultăţii de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei. Au participat 38 de concurenţi de la 13 universităţi din ţară. Subiectul de concurs, unic pentru toţi concurenţii, a fost elaborat de o echipă formată exclusiv din reprezentanţi ai unor companii de profil, firme multinaţionale care lucrează pe proiecte ce impun utilizarea tehnologiilor promovate de acest concurs. Folosind un program de proiectare asistată de calculator, fiecare concurent a avut de proiectat, pe durata a 4 ore, un cablaj imprimat după o schemă electrică şi restricţii tehnologice impuse.

Studenţii USV, pregătiţi de Şef lucrări dr. ing. Adrian-Ioan Petrariu (antrenor) şi de Conf. univ. dr. ing. Eugen COCA (mentor), au câştigat Premiul 1, un Premiu 2 şi o Menţiune (ocupând locurile 1, 4 şi 5). Din cauza diferenţelor foarte mici de punctaj dintre ocupanţii primelor 4 locuri, s-a decis acordarea Premiului 1 şi a 3 Premii 2, fără a se mai acorda Premiul 3. Clasamentul final arată astfel (în ordinea punctajelor):

Premiul 1: 
Cojocariu Gheorghe - Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava

Premiul 2: 
Horbuli C. Mihnea-Gheorghe - Universitatea „Politehnica” din Bucureşti
Coca Octavian - Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca
Anechitei-Diacu Gavril-Cristian - Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava

Menţiuni:
Atănăsoaei Marian - Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava
Condurache Alexandru - Universitatea din Piteşti
Igna Gheorghe - Universitatea „Politehnica” din Timişoara
Postariuc Mihai - Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia

Cei mai merituoşi 17 concurenţi au primit, din partea Comitetului Industrial TIE - format din reprezentanţii celor mai importante companii care activează în acest moment în industria electronică din România -, certificate de recunoaştere a abilităţilor de proiectare a unui cablaj imprimat. Certificatul reprezintă un paşaport de competenţă ce poate fi folosit la angajare în orice firmă de profil, în ţară şi în străinătate.

Performanța studenţilor suceveni confirmă trendul ascendent pe care se află învăţământul superior de electronică din Suceava, fiind a treia participare când un student USV câştigă acest prestigios concurs, după ediţiile din 2015 (prin Luchian Teodor) şi 2014 (prin Grigoraş Eduard).
Mai nouă Mai veche