Siguranţa copiilor este o prioritate permanentă a Poliţiei Române. În anul şcolar 2016/2017 peste 20.000 de elevi suceveni au luat contact cu poliţiştii şi au beneficiat de activităţi preventive şi de informare. Dezvoltarea socială permanentă, apariţia constantă a noi pericole şi tentaţii impun o intervenţie preventivă promptă şi adaptată nevoilor tinerilor. Activităţile interactive desfăşurate de poliţişti, cadre didactice şi elevi au generat un plus de responsabilitate în rândul tinerilor, neînregistrându-se cazuri de violenţă extremă sau alte situaţii care să pună în pericol viaţa elevilor, fiind asigurat cadrul unei dezvoltări armonioase a copiilor.
La finalul acestui an şcolar poliţiştii au fost prezenţi la festivităţile de închidere şi de premiere şi au reamintit elevilor şi părinţilor importanţa adoptării unui comportament preventiv.
Haideţi să recapitulăm recomandările preventive învăţate la clasă şi pe parcursul anului şcolar care tocmai s-a încheiat, pentru ca vacanţa mare să fie petrecută siguranţă.
Vineri, şcolile şi-au închis porţile pentru elevi, pentru vacanţa de vară. Noi, poliţiştii, le mulţumim cadrelor didactice şi părinţilor, care au înţeles faptul că parteneriatul şcoală- poliţie - familie este esenţial pentru formarea copiilor, pentru ca cei mici să deprindă un comportament cuviincios.
Dorinţa noastră este ca fiecare elev să plece în vacanţă cu lecţia de prevenire învăţată, mai ales pe linie rutieră şi legată de siguranţa pe internet.
Copii, pentru a fi în siguranță în vacanța mere, ţineți cont de sfaturile polițiștilor:
- În drumeţii, nu vă îndepărtaţi de grup sau de persoana adultă care vă însoţeşte!
- Nu consumaţi substanţe interzise şi băuturi alcoolice, efectele acestora putând fi nocive pentru organism! Evitaţi frecventarea locurilor unde se consumă alcool, droguri sau se practică jocuri de noroc!
- Nu primiţi nimic de la persoane necunoscute sau despre care aveţi puţine informaţii!
- Nu vă împrieteniţi cu persoane care manifestă un comportament deviant şi nu intraţi în anturaje dubioase!
- Nu vă jucaţi pe drumurile publice sau în apropierea acestora, ci doar în locurile special amenajate în acest sens, unde nu circulă maşini (parcurile, terenurile de sport, curtea şcolii sau a grădiniţei etc.)!
- Nu vă deplasaţi cu rolele/ skate-board-ul pe partea carosabilă a drumurilor publice! Când circulaţi cu bicicleta, evitaţi zonele aglomerate şi arterele principale cu trafic mare!
- Traversaţi strada numai pe trecerea de pietoni şi doar la culoarea verde a semaforului!