Un fost angajat al firmei de transport EUROLUC TRANS, cu sediul în Stroiești, patronată de omul de afaceri Sergiu Lucan, a povestit pentru bzi.ro despre modul în care funcționează compania care are o flotă de aproximativ 70 de camioane cu care face transport în Belgia, Olanda, Germania sau Austria.
Fostul angajat Ionuț Tiron susține în declarațiile date publicatiei ieșene că angajații firmei sucevene sunt obligați să muncească ore suplimentare pentru care nu sunt plătiți, li se opresc bani fără justificare și, cel mai grav, ITP-ul camioanelor s-ar face la o firmă din Salcea chiar dacă acestea sunt plecate în cursă în străinătate.
“Am văzut cum se fac ITP-urile. Camioanele sunt ani de zile pe ruta Olanda – Belgia, nu intră deloc în țară, dar se eliberează ITP-ul la același service din Suceava. Documentul ITP pentru camionul meu e făcut pe 3 iunie în Suceava, dar pe tahograf și documentele mașinii se vede clar că eram în Olanda la data și ora respective. Ei nu înțeleg gravitatea situației”, a declarat pentru bzi.ro Ionuț Tiron.
“Sergiu Lucan are dublură la numerele de înmatriculare, majoritatea camioanelor sunt același model Mercedes de culoare albă și profită de asta”, a mai spus fostul angajat pentru publicația menționată.
Camionul pe care-l conducea Tiron are ITP-ul făcut la SC Motoare Nord SRL, cu sediul în Salcea. Concret, conform facsimilelor, este vorba de vehiculul cu numărul de șasiu WDB 96340310289130, cu numărul de înmatriculare SV 29 EVR. Localitatea și data inspecției: Salcea, județul Suceava, pe 03.06.2020. Rezultatul inspecției tehnice periodice: “BUN TEHNIC”. Stația unde s-a efectuat ITP: SC Motoare Nord SRL. Hârtia poartă semnătura și ștampila inspectorului responsabil de inspecție.
Contactat de bzi.ro, patronul firmei din Salcea, Mihai Maxim, nu a făcut multe comentarii, spunând doar “Așa ceva nu există”.
Teoretic, într-adevăr, “așa ceva nu există”, însă angajatul de la EUROLUC TRANS Stroiești a prezentat și documente care arată că la data când firma lui Maxim elibera documentul cu “bun tehnic” pentru camionul SV 29 EVR, vehiculul se afla în Olanda și în niciun caz în curtea firmei SC Motoare Nord din Salcea, făcând inspecția tehnică.
Sergiu Lucan, patronul firmei SC EUROLUC Trans SRL, susține că acuzațiile pe care i le aduce fostul angajat nu sunt adevărate, spunandu-le celor de la bzi.ro că e în drum spre Olanda și că “sunt lucruri mai importante decât să vă răspund”.
EUROLUC TRANS SRL, cu sediul în Stroiești, are o medie de 95 de angajați, a avut anul trecut o cifră de afaceri de 33 milioane de lei și un profit de 1,2 milioane lei. Firma lui Lucan are însă datorii declarate de 14 milioane lei.
Sursa: bzi.ro