Elevii depistați cu Covid vor fi izolați în containere, la Colegiul Militar Câmpulung Moldovenesc

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a solicitat Administrației Naționale a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale, cu titlu gratuit, 10 construcții ușoare din elemente modulate, 10 radiatoare electrice și elemente de cazarmament (paturi, saltele, pături, cearșafuri). Acestea vor fi destinate organizării punctelor de triaj observațional/epidemiologic al populaţiei afectate, care se va prezenta pentru acordarea asistenței specializate în unitățile sanitare din județ, respectiv gestionarea situației medicale din Colegiul Național Militar ”Ștefan cel Mare”.

Discuțiile avute cu managerii unităților medicale din județ au relevat că în vederea prevenirii și combaterii efectelor pandemiei Covid-19, în scopul asigurării măsurilor de ajutorare a populației afectate de virusul SARS-COV-2 și facilitării accesului acestora la unitățile spitalicești, este obligatoriu organizarea și efectuarea triajului observațional/epidemiologic al pacienților la punctele de intrare în aceste instituții, în condiții de calitate pentru beneficiarul final, cetățeanul. Triajul observațional este o activitate necesar a fi desfășurată continuu, cu responsabilitate, indiferent de condițiile de timp și anotimp, mai ales în contextul creșterii numărului de cazuri de infectare cu virusul SARS-COV-2 din ultima perioadă.

De asemenea, având în vedere numărul crescut al cazurilor confirmate cu virusul SARS-COV-2 în rândul elevilor din Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc, la solicitarea comandantului unității, colonel dr. Aurelian-Romeo Popovici, se impune luarea unor măsuri pentru gestionarea situației medicale din colegiu, în lipsa unui spațiu adecvat pentru izolarea unui număr de 16 elevi infectați, aflați în izolare la infirmeria unității.

În aceste condiţii, cu sprijinul lt.colonel Florin Crăciun, șeful Serviciului Teritorial pentru Probleme Speciale Suceava, în ședința extraordinară de azi s-a hotărât intervenţia în cadrul instituțiilor implicate direct în lupta contra virusului și ajutorarea populației afectate de pandemie, având drept scop prevenirea și limitarea stării potenţiale generatoare de situaţie de urgenţă, prin solicitarea acordării ajutoarelor de urgenţă.

Pentru intervenţia operativă în vederea protecției populației și asigurarea continuă a asistenței medicale, având în vedere condiţiile meteorologice specifice sezonului rece, s-a solicitat scoaterea de la rezervele de stat, cu titlu gratuit, a cantității de 10 construcții ușoare din elemente modulate, 10 radiatoare electrice și elemente de cazarmament (paturi, saltele, pături, cearșafuri). Acestea vor fi destinate organizării punctelor de triaj observațional/epidemiologic al populaţiei afectate, care se va prezenta pentru acordarea asistenței specializate în unitățile sanitare din județ, respectiv gestionarea situației medicale din Colegiul Național Militar ”Ștefan cel Mare”.

Comitetul Judeţean pentru Situații de Urgență Suceava, prin grija Instituției Prefectului județului Suceava îşi asumă întreaga responsabilitate pentru cantităţile solicitate a fi scoase din rezerva de stat, la stabilirea acestora avându-se în vedere solicitările conducătorilor unităților spitalicești și ale comandantului Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare”.

După încetarea efectelor pandemiei, produsele rămân la dispoziţia Comitetului Judeţean pentru Situații de Urgență, urmând a fi folosite pentru protecţia populaţiei, în cazul apariţiei altor situaţii de urgenţă pe raza judeţului Suceava, cu menţinerea destinaţiei produselor acordate ca ajutor umanitar intern de urgenţă, cu titlu gratuit, din rezervele de stat.
Mai nouă Mai veche