Cum trebuie sa fie personajele din carti ilustrate pentru copii



De obicei, cand vorbim despre carti pentru copii stim ca acestea au personaje fictive care dezvolta copilului fantezia. Scriitorii de fictiune pentru copii trebuie sa-si cunoasca personajele din cartile ilustrate din interior si din exterior.

De obicei, cand vorbim despre carti pentru copii stim ca acestea au personaje fictive care dezvolta copilului fantezia. Scriitorii de fictiune pentru copii trebuie sa-si cunoasca personajele din cartile ilustrate din interior si din exterior.

Personajele din diverse carti ilustrate pentru copii joaca un rol important atunci cand un copil citeste o carte. Patru elemente fundamentale la care ar trebui sa se atraga atentia la personajele din cartile ilustrate sunt:
 
  • Numele

Numele ar trebui sa fie dedus din imaginea acestui personaj. Daca este un iepure mare, ar trebui sa se numeasca de exemplu marele Ben, daca este vorba despre niste pisicute mici, ele ar trebui sa fie numite neaparat cu diminutive.

In timp ce discuti despre nume, in primul rand iti apare in fata ochilor personajul si apoi iti amintesti numele. O regula buna este de a numi pur si simplu animalele asa cum sunt ele (de exemplu, urs, soricel, rata, broasca si alunita).

De asemenea, ar fi bine ca personajele din carti copii sa nu deruteze ascultatorul sau cititorul. Numele care sunt prea asemanatoare ca Matthew si Martin ar trebui sa apartina probabil unor povesti separate.
 
  • Infatisarea

Daca personajul tau este un animal, trebuie sa arate anume ca un animal. Poate fi desigur un animal are are haine pe el, ochelari de soare sau bentita. Totusi, daca este un urs ar trebui sa aiba forme rotunde, ochi blanzi si blana maro. Copii atrag foarte mult atentia la felul cum arata personajul din poveste, si acesta ar trebui sa fie realistic dar totodata haios si vesel.
  • Relatiile acestuia cu ceilalti

Un personaj din poveste ar trebui neaparat sa aiba o familie sau prieteni. El nu poate trai singur in casuta lui. Aceasta ar provoca tristete copilului ceea ce nu este benefic.
  • Personalitatea

Orice personaj, mai ales acelea principale, trebui sa aiba personalitati interesante si diferite, de la care copilul sa aiba ce invata.

Enumera punctele tari si punctele slabe ale personajului, atitudinile, fricile, obsesiile, talentele speciale si hobby-urile. Are personajul tau o vorba preferata sau un obicei de a bate din degete cand se plictiseste? Toate aceste mici detalii se vor impregna in mintea copilului si astfel isi va forma o imagine aparte despre fiecare personaj.

Astfel, simti ca aceste 4 elemente de caracter sunt extrem de importante cand vorbim despre personajele din carti cu povesti? Fara acestea, o poveste ar fi stearsa si plictisitoare, fapt care nu ar putea nicidecum sa stimuleze dorinta de lectura.

Alege carti frumos ilustrate si cu personaje pe masura daca vrei ca micului sa-i fie interesant si sa vrea sa citeasca iar si iar.
Mai nouă Mai veche