Cum forțează Flutur deschiderea gropii de gunoi din Mestecăniș. Așa-zisă dezbatere publică organizată la Vatra Dornei, fără locuitorii satelor afectate direct de bomba ecologică

Consiliul Județean Suceava organizează miercuri, 2 februarie 2022, ora 14.00 la Casa de Cultură din Vatra Dornei, o dezbatere publica cu privire la documentele de susținere a solicitării de emitere a Autorizației integrate de mediu, pentru obiectivul „Depozit ecologic de deșeuri Pojorâta" situat în comuna Pojorâta, în vârful muntelui, în pasul Mestecăniș. Construirea gropii de gunoi este anchetată într-un dosar aflat pe rolul Direcției Naționale Anticorupție.

Asociația Bucovina Curată consideră imoralăși inexplicabilă decizia prin care Gheorghe Flutur organizează dezbaterea la o distanță apreciabilă de satele care vor fi direct afeectate de bomba ecologică pe care ține cu dinții să o pună pună în funcțiune.

„Considerăm imorală și inexplicabilă intenția organizării de către Consiliul Județean Suceava, în data de 02 februarie 2022, în mijlocul săptămânii, în mijlocul zilei, în municipiul Vatra Dornei, (la peste 20 km de Valea Putnei și comuna Pojorâta, satul unde s-a construit groapa de gunoi)!

De ce nu se organizează acest eveniment la Pojorâta, Iacobeni sau Câmpulung Moldovenesc, localități din imediata proximitate a acestei gropi de gunoi controversate? Le este oare frică de participarea localnicilor și de nemulțumirile acestora? Se încearcă oare evitarea participării unui număr semnificativ de cetățeni și organizații de mediu?

Vă invităm alături de noi, cei cărora le pasă de oameni și de natură, să mediatizați acest eveniment ținut aproape secret de către Consilul Județean Suceava și să participați pentru a afla de ce vrea cu insistență administrația județeană să deschidă o groapă de gunoi în vârf de munte, dăunătoare sănătății populației, nedorită de cetățeni și distructivă pentru turismul din zonă, naturii și agriculturii, realizată cu încălcarea tuturor normelor legale și morale, culmea și din fonduri europene!”
, a transmis Asociața Bucovina Curată.

Anul trecut, Curtea de Apel Suceava a dispus redeschiderea urmăririi penale în Dosarul Mestecăniș, dosar în care sunt anchetate mai multe instituții pentru multiple infracțiuni în legătură cu construirea gropii de gunoi din vârful Pasului Mestecăniș.

Citește mai departe:
Mai nouă Mai veche