Educatia timpurie, in gradinite de inalta calitate, ofera copiilor cel mai bun inceput in viata. Ofera oportunitati importante de invatare si dezvoltare. Educatia timpurie din gradinita poate ajuta copilul sa-si faca prieteni, sa-si dezvolte independenta si sa invete noi rutine. De asemenea, sprijina tranzitia lor la scoala. In gradinita Teddybar, poti obtine rezultate fanatstice și un mediu perfect pentru copilul tau. Educatia timpurie oferita de Teddybar are urmatoarele beneficii:
Ajuta la dezvoltarea creierului la copiii mici
Creierul copiilor este influentat atat de genele lor, cat si de mediul lor. Bebelusii vin pe lume gata sa invete, cu peste un milion de conexiuni neuronale formandu-se in fiecare secunda in primii cativa ani de viata. Primii ani sunt importanti, deoarece modul in care creierul se dezvolta este puternic influentat de ceea ce se intampla in mediul unui copil si de interactiunile acestuia cu oamenii din jurul sau.
Caile vizuale si auzului se dezvolta primele, urmate de abilitatile lingvistice timpurii si functiile cognitive superioare. Vocabularul unui copil se multiplica adesea de patru ori intre doi si patru ani. Aceste conexiuni devin mai complexe in timp, pe masura ce copiii cresc si influenteaza dezvoltarea creierului pentru a crea comportamente pozitive de invatare de la o varsta frageda.
Cercetarile arata ca copiii care participa la programe prescolare de calitate au sanse mai mari sa ajunga la scoala echipati cu abilitatile sociale, cognitive si emotionale de care au nevoie pentru a-i ajuta sa continue sa invete. Aceste beneficii se extind dincolo de scoala primara. Niveluri mai inalte de succes educational, angajare si competente sociale au fost toate legate de niveluri moderate de participare la educatia timpurie de calitate.
Socializare mai intensa
De la trei pana la cinci ani, majoritatea copiilor doresc sa se joace cu altii micuti de varsta lor si se pot gandi la sentimentele celorlalti la un nivel initial. La aceasta varsta, copiii invata sa se joace cu altii si ar putea avea deja cel mai bun prieten. La gradinita Teddybar, copiii sunt incurajati sa imparta si sa se joace cu semenii lor. Prin aceste interactiuni ei invata sa dezvolte calitati interpersonale importante, cum ar fi empatia si cooperarea, care ii vor ajuta sa se inteleaga cu ceilalti in anii prescolari si nu numai.
Petrecand timp cu colegii lor, copiii invata sa accepte idei de la altii in jocul lor si incep sa inteleaga sentimentele celuilalt. Copiii mici sunt in mod natural egocentrici, asa ca invatarea abilitatilor precum empatia poate fi o provocare, dar vestea buna este ca pot invata multe urmarind si interactionand cu semenii lor. Aceste abilitati sociale din primii ani pot ajuta copilul sa dezvolte prietenii pe parcursul intregii vieti.
Dezvoltarea independentei
Pentru multi copii, participarea la educatia timpurie este prima perioada semnificativa de timp pe care o petrec departe de familie. A fi intr-un mediu nou, departe de casa, ii poate ajuta pe copii sa-si dezvolte increderea si sa-si descopere identitatea.
Ca parte a independentei in crestere a copilului, copilul dezvolta abilitati cheie de autoreglare intre varsta de trei si cinci ani. Aceste abilitati pot include concentrarea si impartasirea. De exemplu, copiii mici pot arata auto-reglementare asteptand sa se joace cu o jucarie sau acordand atentie cuiva care vorbeste cu ei.
Abilitatile de autoreglare sunt importante pentru a ajuta copiii sa-si dezvolte increderea si independenta, permitandu-le sa creasca si sa inteleaga cine sunt si sa formeze prietenii. Parintiii si educatorii sunt modele importante pentru a demonstra metode sanatoase de autoreglare.
Invata noi rutine
La gradinita copilul poate invata sa se adapteze la o noua rutina in afara casei. Rutinele pot influenta pozitiv dezvoltarea emotionala si cognitiva a unui copil, iar stiind la ce sa se astepte il incurajeaza sa se simta in siguranta si confortabil.
Rutinele pot ajuta copiii sa-si gestioneze asteptarile fata de mediul lor si sa reduca comportamentele problematice, cum ar fi crizele de furie. Atunci cand isi dezvolta rutinele zilnice, educatorii vor lua in considerare un amestec de activitati.
Rutinele sunt, de asemenea, planificate in functie de varstele copiilor, pentru a-si face timp pentru un pui de somn, pentru a include orice cerinte individuale sau nevoi medicale si pentru a se potrivi cu durata de atentie a acestora si alte nevoi bazate pe varsta.
Sprijina tranzitia pentru scoala
Educatia din gradinita sprijina tranzitia copilului la scoala primara. Pregateste copiii atat in mod informal, cat si in mod formal, cum ar fi angajarea intr-o serie de activitati de tranzitie. Copiii care experimenteaza o tranzitie pozitiva catre scoala au sanse mai mari sa se simta confortabil, relaxati si motivati sa invete. Acest lucru ii ajuta sa formeze relatii pozitive cu ceilalti, atat cu copiii, cat si cu educatorii, si sa dezvolte un sentiment de apartenenta in cadrul scolii.
Dupa cum vedem, rolul gradinitei este unul cat se poate de important. Ca parinte, trebuie sa cantaresti bine aceasta decizie si, desigur, sa alegi cea mai buna institutie pentru copilul tau. Teddybar este o cresa, gradinita, scoala si after school particular, ce ofera ingrijire de calitate copiilor inscrisi. Pe langa activitatile curriculare normale, pe care le putem intalni si intr-o scoala de stat, la Teddybar mai sunt si alte activitati precum arta, muzica, sport, limbi straine etc., menite sa ii ofere copilului o educatie alesa.
A gasi o gradinita corespunzatoare
este o provocare, deoarece fiecare parinte trebuie sa decida ce facilitati si
programe se potrivesc cel mai bine nevoilor lor. Indiferent de nevoile tale si
ale copilului tau, poti fi sigur ca experienta gradinitei va avea un efect
pozitiv asupra celui mic, in anii ce vor urma.