Amenajarea locuinței nu este o operațiune simplă și poate dura mai mult decât te-ai fi așteptat, mai ales atunci când vrei ca totul să fie așa cum îți dorești și vrei să alegi cele mai bune variante. Ei bine, în privința gresiei, iată care sunt avantajele și dezavantajele acestei opțiuni pentru locuința ta!
Avantaje:
1. Durabilitate
Când ești în căutare de materiale rezistente și durabile, gresia este una dintre cele mai bune opțiuni în acest caz, fiind un material rezistent la uzură și la zgârieturi. Astfel, montarea de gresie este potrivită pentru locațiile cu trafic mai intens, cum ar fi bucătăria, holul sau baia.
Prin urmare, când pe primul loc în lista priorităților tale pentru materialele alese în locuință sunt durabilitatea și rezistența, gresia reprezintă o foarte bună alegere în acest sens.
2. Rezistența la umiditate
Multă lume caută ca pentru camere precum este bucătăria, unde se gătește intens și există aburi și umiditatea este ridicată, podeaua sa fie una rezistentă. Astfel, pentru locurile unde vrei un plus de siguranță în privința umidității, gresia este alegerea ideală.
Gresia este fabricată din materiale impermeabile, astfel că se potrivește perfect în zonele cu umiditate ridicată, cum sunt băile sau bucătăriile. Prin urmare, nu vei avea grija umezelii, a petelor sau a murdăriei, deoarece aceasta este foarte ușor de curățat și de întreținut cu o soluție obișnuită de curățat podele și un mop.
3. Varietatea de culori și de modele
În ceea ce privește designul interior al locuinței tale nu trebuie să te îngrijoreze faptul că nu vei găsi un model sau o culoare de gresie care să se potrivească dorințelor tale. Gresia vine într-o varietate de culori și de modele, pentru toate gusturile și preferințele. De asemenea, aceasta poate fi folosită ca element decorativ și poate avea rol estetic în fiecare cameră.
Dezavantaje:
Cu toate acestea, gresia are și câteva dezavantaje, printre care se numără:
1. Riscul de alunecare
Există diverse modele de gresie, printre care este și modelul mat, care nu prezintă acest risc, însă modelele lucioase, laminate sau lăcuite au un risc ridicat de alunecare. Prin urmare, unul dintre dezavantajele pe care anumite modele de gresie îl prezintă este acesta, ceea ce îți poate limita opțiunile atunci când vrei să elimini riscul de alunecare.
2. Este rece la atingere
Cu excepția cazului în care optezi pentru încălzire în pardoseală și elimini acest disconfort, gresia este, în general, rece la atingere. Acest lucru poate fi neplăcut dacă nu ești genul de persoană care poartă mereu papuci în interiorul locuinței, spre exemplu.
Astfel, un alt dezavantaj este răceala suprafeței, care poate fi diminuat, însă, fie prin purtarea de încălțăminte de casă în interior, fie prin instalarea de sisteme de încălzire în pardoseală.
3. Costurile ridicate
În funcție de suprafața pe care vrei să fie montată gresie în locuința ta, de materialul din care aceasta este fabricată și de modelul ales, costurile totale pot fi destul de ridicate. Gresia de calitate superioară are un preț mai mare, însă este, în același timp, mai rezistentă pe parcursul anilor.
Prin urmare, alegerea gresiei pentru
locuința ta are și avantaje, dar și dezavantaje, care pot fi, însă, gestionate,
dacă îți dorești cu adevărat acest tip de finisare și este opțiunea care ți se
potrivește cel mai bine.