Buletin de presă, 19 iunie 2023 - IPJ Suceava

Cherestea confiscată de polițiști în urma unui control în trafic

La data de 18.06.2023, ora 05.25, patrula auto din cadrul Secției de Poliție Burdujeni a oprit pentru control pe strada Gheorghe Doja, o autoutilitară încărcată cu cherestea de esență rășinoase.
S-a procedat la controlul documentelor autoutilitarei, ocazie cu care s-a constatat faptul că la volanul acesteia se afla un bărbat de 56 ani, din com. Cornu Luncii.
În urma controlului autoutilitarei s-a constatat faptul că transportă cantitatea de 6,103 mc, având aviz de însoțire doar pentru cantitatea de 3,274 mc cherestea de esență rășinoase, rezultând astfel o diferență de 2.829 mc cherestea.
Șoferul a fost sancționat contravențional conform art. 19, alin. 2, lit „b” pct. 1 din Legea 171/2010, iar cantitatea de 2,829 mc cherestea rășinoase, în valoare de 2.616 lei a fost ridicată în vederea confiscării și predată în custodie inginerului silvic din cadrul OS Adâncata.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La data de 18.06.2023, în jurul orei 14.50, o tânără de 19 ani, din com. Slatina, în timp ce conducea autoturismul pe D.N.2 E în loc. Rădășeni, com. Rădășeni, pe relația Cornu Luncii către Spătărești, a intrat în coliziune față – spate cu autoturismul care se afla în fața sa, având aceeași direcție de mers, condus de către un bărbat de 30 ani.
În urma impactului a rezultat vătămarea corporală ușoară a doi pasageri din autoturismul condus de bărbatul de 30 ani, respectiv a unei femei de 34 ani și a unui bărbat de 64 ani, toți fiind din municipiul Suceava.
Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ urmând a i se preleva probe biologice de sânge la Spitalul mun. Fălticeni .
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „vătămare corporală din culpă”.


La 18.06.2023, ora 17.10, un tânăr de 19 ani, din com. Valea Moldovei, în timp ce conducea autoturismul, pe DJ 177F, la intersecţia cu DN 2E, în afara localităţii Capu Codrului, com. Păltinoasa, având direcţia de deplasare către DN 2E, a intrat în coliziune cu autoturismul condus de către un bărbat de 30 ani, din mun. Roman, jud. Neamţ.
În urma impactului a rezultat vătămarea corporală ușoară a două persoane, respectiv a unei de 27 ani, din mun. Roman, jud. Neamț, pasageră pe scaunul din stânga spate al autoturismului condus de către bărbatul de 30 de ani și a șoferului de 19 ani.
Ambii conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilometru, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, în ambele cazuri și li s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „vătămare corporală din culpă”.


La 18.06.2023, ora 19.07, o femeie de 47 ani, din mun. Piatra Neamț, în timp ce conducea autoturismul pe DN 17 Poiana Stampei, din direcția Bistrița către Vatra Dornei, a intrat în coliziune cu un autobuz care era condus de către un bărbat de 42 ani, din com. Daneș, jud. Mureș.
În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală ușoară a pasagerului autoturismului condus de către femeia de 47 ani, respectiv un bărbat de 46 ani, din mun. Piatra Neamț.
Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilometru, rezultatul fiind negativ, urmând a li se recolta probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „vătămare corporală din culpă”.


La de 19.06.2023, în jurul orei 00.30, un bărbat de 62 ani, din sat/com. Pătrăuţi, se deplasa pe DJ 208 V pe raza localităţii Pătrăuţi cu bicicleta, iar într-un viraj la stânga s-a dezechilibrat şi a căzut pe partea carosabilă, fără a fi implicat un alt vehicul în evenimentul rutier.
Persoana vătămată a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.
S-a întocmit dosar penal privind infracţiunii şi „vătămare corporală din culpă”.


Dosar penal la regimul rutier

La 18.06.2022, ora 22.23, polițiștii din cadrul SPR 12 Preutești, în timp ce se aflau în serviciul de patrulare și desfășurau activități de control trafic pe raza localității Hârtop, comuna Hârtop, au oprit pentru control autoturismul condus de către un bărbat de 45 ani, din mun. Fălticeni.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat și i s-au recoltat probe de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de „conducere sub influența alcoolului”.
Mai nouă Mai veche