Buletin de presă, 23 iunie 2023 - IPJ Suceava

Urmărire în trafic după un șofer băut la volan

La data de 22.06.2023, în jurul orei 21:10, polițiștii unui echipaj de poliție rutieră au efectuat semnalul de oprire pentru un autoturism care se deplasa pe DJ 176 din com. Moldovița.
Conducătorul auto nu s-a conformat semnalelor de oprire, continuându-și deplasarea, fiind urmărit de echipajul de poliție care a reușit blocarea acestuia în trafic și oprirea pe DC 32D.
Cu ocazia controlului s-a stabilit că la data de 22.06.2023, în jurul orei 21:10, un bărbat din com.Moldovița, jud. Suceava, a condus pe DJ 176 din com./sat Moldovița, jud. Suceava, autoturismul și fiind supus testării cu aparatul etilometru, a rezultat valoarea de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea s-a procedat la testarea cu aparatul Drugtest din dotare, rezultatele fiind negative la toate substanțele.
Având în vedere rezultatul testării cu etilometrul, șoferul a fost condus la Spitalul mun. Câmpulung Moldovenesc în vederea recoltării de brobe biologice de sânge în vederea stabilirii concentrației de alcool din sânge.
În cauză a fost întocmit dosar penal privind infracţiunea de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, prev. de art. 336 alin. 1 din Codul Penal.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști – Atenție la deplasarea cu mopede, biciclete, atv-uri!

La data de 22.06.20223, în jurul orei 19:00, o minoră de 16 ani, din com Grănicești, a luat autovehiculul tip ATV din curtea locuinței, profitând de faptul că părinții nu erau acasă.
Împreună cu aceasta au urcat pe ATV și sora acesteia de 17 ani dar și o altă minoră de 15 ani și s-au deplasat cu ATV-ul pe D.C 40 Gura Solcii. La un moment dat, tânăra a pierdut controlul ATV-lui din cauza lipsei de experiență, intrând într-un șanț de pe partea dreaptă a drumului.
În urma evenimentului rutier a rezultat rănirea ușoară a minorei de 15 ani.
Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul alcooltest rezultatul fiind negativ, fiind condusă la Spitalul de boli cronice Siret în vederea recoltării de probe biologice de sânge.
S-a întocmit dosar de cercetare penală cu privire la săvârșirea infracțiunii de ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, faptă prev. de art. 335, alin. 1 din Codul Penal, „Punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”, faptă prev. și ped. de art. 334, alin. 1 și „ Vătămare corporală din culpă”, faptă prev. și ped. de art. 196, alin. 1 cu aplicarea art. 38 alin 2 din Codul Penal cauza urmând a fi soluționată procedural.


În ziua de 22.06.2023, în jurul orelor 2030, un minor de 16 ani, din or. Gura Humorului, jud. Suceava, în timp ce conducea bicicleta, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, dezechilibrându-se și căzând pe trotuar.
În urma impactului a rezultat vătămarea corporală ușoară a biciclistului, care a fost transportată la Spitalul Orășenesc Gura Humorului în vederea efectuării unor investigaţii medicale. Victima nu a rămas internată.
Din primele cercetări efectuate la faţa locului, a rezultat faptul că vinovat de producerea evenimentului se face biciclistul, care a pierdut controlul asupra direcției de mers.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală din culpă (autoaccidentare), faptă prev. şi ped. de art. 196 alin. 1 din C.P.


Dosare penale la regimul rutier

La data de 22.06.2023, în jurul orei 1940, echipajul de poliție din cadrul Poliției Orașului a efectuat semnale regulamentare de oprire unui autovehicul condus de către un bărbat de 32 ani, domiciliat în orașul Dolhasca, jud. Suceava.
Întrucât șoferul emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcoltest din dotarea Poliţiei Oraşului Liteni, iar rezultatul a fost de 0,41 mg/L alcool pur în aerul expirat.
Având în vedere valoarea rezultatului testării conducătorul a fost condus la Spitalul Județean Suceava, în vederea recoltării de probe biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.
Față de cele constatate ne-am sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de „conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanțe”, faptă prev. şi ped. de art. 336, alin. 1 din Codul Penal.


La data de 22.06.2023, ora 1950, echipajul Poliţiei Rutiere din cadrul Poliţiei municipiului C-lung Moldovenesc în timp ce îşi desfăşura atribuţiile de serviciu pe DJ 176 din loc. Moldovița a oprit pentru control autoturismul ce circula dinspre loc. Argel spre com. Vatra Moldoviței, la volan fiind identificat un bărbat din com. Horodniceni, jud. Suceava.
Întrucât conducătorul auto nu avea asupra sa permisul de conducere, s-a procedat la verificarea in baza de date constatând faptul că acesta este posesor de permis de conducere cu mențiunea ,,CU RESTRICȚII- SUSPENDAT", ca urmare a mai multor abateri la regimul rutier.
A fost testat cu etilometrul Drager, rezultatul fiind negativ.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,conducerea unui vehicul fără permis de conducere" faptă prev. și ped. de art. 335 alin. 2 din Codul penal.

Mai nouă Mai veche