Lăcrămioara Perijoc, medalie de argint la Jocurile Europene

Pugilista suceveancă Lăcrămioara Perijoc a adus a șasea medalie de argint delegației României la Jocurile Europene de la Cracovia. La total, România are 17 medalii - 6 de aur, 6 de argint și 5 de bronz.

Lăcrămioara Perijoc a fost învinsă în finala categoriei 54 kg a turneului de box de la Nowy Targ de reprezentanta Bulgariei, Stanimira Petrova.

„Azi atât am putut dar sunt mulțumită că mi-am atins un obiectiv, calificarea la Jocurile Olimpice Paris 2024, și am urcat pe podium pentru Team Romania. Echipa din spatele meu e secretul succesului. Le mulțumesc antrenorilor Mihaela și Adrian Lăcătuș și colegelor mele”, a declarat imediat după finala Lăcrămioara Perijoc.

Originară din Zamostea, județul Suceava, sportiva a fost descoperită și inițiată în box de regretatul antrenor Doru Iftime, iar recent a reușit o ascensiune rapidă.

În 2022, a cucerit medalia mondială de argint, prima medalie a boxului feminin românesc la Mondiale după 2008, an în care Adriana Hosu a obținut argintul, iar Paraschiva Fetti, medalia de bronz.

Alături de Andrei Arădoaie, medaliat cu bronz la Europenele de seniori, Lăcrămioara Perijoc a fost desemnată de Federația Română de Box cea mai bună pugilistă a anului 2022.

Citește și: 
Mai nouă Mai veche