50 de permise de conducere suspendate într-o singură zi de polițiștii suceveni

Control rutier IPJ Suceava
În minivacanța de Sfânta Maria, polițiștii din cadrul IPJ Suceava continuă ,,Acțiunea Blocada” activitățile vizând în special prevenirea și combatere a accidentelor rutiere pe fondul consumului de alcool și droguri. Acțiunea are atât componentă operativă de identificare a celor care se urcă la volan după ce au consumat alcool sau droguri dar și o pronunțată componentă preventivă, de informare și responsabilizare. Activitățile au ca scop creșterea gradului de siguranță publică la nivelul județului Suceava.

Acțiunea se desfășoară pe întreg teritoriul județului, având atât obiectivul de depistare a conducătorilor auto care aleg să conducă sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv, dar și obiectivul preventiv, de a transmite participanților la trafic să conștientizeze pericolul la care se expun prin consumul de alcool sau droguri.

În cadrul activităților desfăşurate de polițiștii rutieri sunt utilizate toate aparatele etilotest, etilometru și DrugTest Drager din dotarea IPJ Suceava.

Doar în prima zi a minivacanței, sâmbătă, 12 august 2023, polițiștii au suspendat peste 50 de permise de conducere pentru abateri la regimul rutier. Acțiunile au fost concentrate în zona cluburilor și discotecilor, în zona locațiilor de organizare a festivalurilor muzicale și a manifestărilor sociale.

Din păcate, au fost identificați șoferi care au consumat alcool și s-au urcat la volan, fiind întocmite dosare penale sub aspectul săvârşirii infracțiunii de „conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a substanțelor interzise”.


Astfel, în această dimineață, 13 august 20232, ora 03.50, polițiștii SPR 12 Preutești, aflându-se în serviciul de patrulare și menținere a ordinii publice în proximitatea discotecii din comuna Preutești, au efectuat semnalul de oprire unui autoturism, moment în care conducătoarea auto a pătruns pe contrasens, intrând în coliziune ușoară laterală cu un alt autoturism condus de către un bărbat din sat Bogata, com. Baia.
Cu ocazia legitimării conducătoarei auto căriea i se efectuase semnalul de oprire, s-a constatat că aceasta este o tânără de 24 ani, din com. Tudora, jud. Botoșani. Întrucăt aceasta emana halenă alcoolică s-a procedat la testarea cu aparatul etilometru, rezultatul fiind de 1,01 MG/L alcool pur în aerul expirat. Ulterior, tânăra a fost condusă la Spitalul Municipal Fălticeni pentru recoltarea probelor biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
Conducătorul autoturismului acroșat a fost și el a testat, de asemenea, cu aparatul etilometru, rezultatul fiind negativ.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”.


Sâmbătă, 12 august 2023, ora 09:45, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe raza mun. Suceava, două echipaje de poliţie din cadrul Poliției Municipiului Suceava – Biroul Ordine Publică au depistat şi oprit în trafic, la intersecția străzilor Ion Creangă cu Armenească, zona Băncii Transilvania, autoturismul condus de către un bărbat în vârstă de 60 ani, din mun. Suceava.
În urma verificărilor în bazele de date a numărului de înmatriculare şi a seriei de şasiu s-a constatat faptul că autoturismul nu deţine poliţă RCA valabilă.
Prin urmare, s-a procedat la sancţionarea contravenţională a șoferului conf. art. 3 din Lg. 132/2017, fiind totodată reţinute plăcuţele de înmatriculare şi certificatul de înmatriculare.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0,60 mg/L alcool pur în aerul expirat, oferul fiind condus la U.P.U. Suceava în vederea recoltării de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”.


Tot sâmbătă, la ora 18:37, echipajul de poliție rutieră din cadrul Compartimentului Rutier, Poliția Mun. C-lung Moldovenesc, a identificat în trafic pe DJ 176, de pe raza com. Vama, pe un bărbat de 40 de ani, din sat Strâmtura, com. Vama, în timp ce conducea autoturismul.
Urmare a testării cu aparatul etilotest, a rezultat faptul că șoferul prezenta o concentrație alcoolică de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Bărbatul de 40 ani a fost condus la sediul Spitalului Mun. C-lung Moldovenesc în vederea prelevării de mostre biologice de sânge.
S-a întocmit dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.
Control rutier IPJ Suceava
Control rutier IPJ Suceava
Mai nouă Mai veche