Buletin de presă, 24 august 2023 - IPJ Suceava

Buletin de presă, 24 august 2023 - IPJ Suceava
Motociclist reținut de polițiști

La data de 23.08.2023, orele 16:53, Poliţia municipiului Vatra Dornei a fost sesizată prin S.N.U.A.U. 112, de către șoferul unui autoturism despre faptul că un motociclist a intrat în coliziune cu mașina condusă de către el.
Cu ocazia deplasării la fața locului a echipajului de poliție rutieră, s-a constatat că la data de 23.08.2023, în jurul orelor 16.50, un bărbat din comuna Poiana Stampei, județul Suceava, a condus motocicleta pe D.J. 172D, pe raza comunei Coșna, circulând din direcția satului Coșna către satul Podu Coșnei.
Când a ajuns la intersecția cu D.N. 17, a intrat în coliziune cu autoturismul condus de către un bărbat din direcția Bistrița spre Vatra Dornei.
În urma impactului a rezultat avarierea celor două autovehicule implicate în evenimentul rutier, fără victime omenești.
Procedându-se la verificarea în bazele de date s-a constatat faptul că motociclistul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie, iar motocicleta nu este înregistrată sau înmatriculată.
Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilometru, rezultatul fiind negativ.
Având în vedere cele constatate a fost întocmit dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunilor prevăzute de art. 334 alin.1 și art. 335 alin. 1 din Cod Penal, iar cercetările sunt continuate de lucrători din cadrul Compartimentului Rutier Vatra Dornei.
În urma probatoriului administrat, prin ordonanţa organelor de cercetare penală ale poliției judiciare din data de 23.08.2023 s-a dispus reţinerea motociclistului pe o durată de 24 de ore.
Acesta a fost încarcerat în arestul IPJ Suceava.


Material lemnos în valoare de cca. 4.000 lei confiscat de polițiști

La data de 23.08.2023, orele 09:30, în timp ce patrula de serviciu din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.7 Mălini, se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe drumul județean D.J.209 A Slatina, a identificat în trafic și oprit pentru control o autoutilitară condusă de către un bărbat din com. Slatina, sat Slatina, jud. Suceava.
În urma controlului s-a stabilit că autoutilitara transporta material lemnos fără a deține documente de proveniență, motiv pentru care s-a procedat la însoțirea vehiculului la Ocolul Silvic Mălini în vederea inventarierii.
Totodată, s-a procedat la verificarea transportului de material lemnos în aplicația SUMAL, ocazie cu care s-a constat faptul că nu există un aviz de însoțire a materialului lemnos emis pentru autoutilitara în cauză.
În urma inventarierii cantității de material lemnos, a rezultat cantitatea de 1,56 mc cherestea rășinoase în valoare totală de 624 lei.
Șoferul a fost sancționat contravențional conform Legii 171/2010 pentru transportul cantității de material lemnos fără documente de proveniență, iar lemnul a fost confiscat.
Materialul lemnos confiscat a fost lăsat în custodie Ocolului Silvic Mălini.


La data de 23.08.2023, ora 17.25, polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Gălănești, în timp ce executau activități pe linie silvică, pe raza comunei Bilca, județul Suceava au oprit pentru control autoutilitara condusă de către un bărbat domiciliat în comuna Frătăuții Noi, județul Suceava, care transporta cherestea rășinoase.
Deși conducătorul auto a prezentat un aviz letric de însoțire pentru materialul lemnos transportat, în urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că transportul nu are aviz de însoțire.
Din acest motiv transportul a fost condus la A.P.L. Putna – Ocolul Silvic Putna unde s-a solicitat sprijinul unui tehnician silvic pentru inventarierea lemnului. În urma inventarierii materialului lemnos s-a stabilit faptul că șoferul a transportat cantitatea totală de 4,56 m.c. material lemnos din care 3,39 cherestea rășinoase molid în valoare de 3.135 lei și cantitatea de 1,17 m.c. resturi lemn molid în valoare de 180 lei.
Șoferul a fost sancționat contravențional conform prevederilor Legii nr. 171/2010 Modificată, iar materialul lemnos a fost confiscat, fiind predat în custodia Ocolului Silvic Putna.


Evenimente rutiere cercetate de poliţiști

La data de 23.08.2023, ora 06.50, o tânără de 18 ani, din com. Sucevița, jud. Suceava, a condus autoturismul pe str. 1 Mai din mun. Rădăuți, iar la un moment dat, într-o curbă la stânga, a pierdut controlul volanului și a acroșat un pom ornamental de pe acostamentul sensului său de deplasare.
În urma impactului a rezultat avarierea autovehiculului și vătămarea corporală ușoară a conducătoarei auto.
Tânăra a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i-au fost recoltate probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă, faptă prev. și ped. de art art. 196 alin 2 raportat la art. 194 alin. 1 lit. b din Codul Penal.


În ziua de 23.08.2023, în jurul orelor 1440, un bărbat de 78 ani, din or. Gura Humorului, jud. Suceava, în timp ce se deplasa pe bicicletă pe DN17, în afara localității Gura Humorului, circulând pe acostament, s-a dezechilibrat căzând spre axul drumului fiind acroșat de către autoturismul condus regulamentar către o femeie de 54 de ani, din or. Gura Humorului, care circula pe aceeași direcție de mers, paralel cu acesta.
În urma impactului a rezultat vătămarea ușoară a biciclistului.
Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul etilometru, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Biciclistul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0.00mg/l alcool pur în aerul expirat.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală din culpă, faptă prev. şi ped. de art. 196 alin. 1 din C.P..
Mai nouă Mai veche