Buletin de presă, 27 august 2023 - IPJ Suceava

Dosare penale întocmite de polițiști

La 26.08.2023, ora 18.53, polițiștii rutieri din cadrul Poliției Municipiului Suceava – Biroul Rutier, aflați în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu, au oprit pe b-dul Academician Vasile Grecu din mun. Suceava un autoturism care a fost înregistrat de aparatul radar cu viteza de 85 km/h (+35km/h peste limita legală).
Conducătorul auto a fost identificat în persoana unui bărbat de 37 ani, din comuna Vârfu Câmpului, care a declarat verbal faptul că nu are permisul de conducere asupra sa. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că acesta are permisul de conducere suspendat.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „conducere fără permis”.


La data de26.08.2023, ora 19.32, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier – Biroul Drumuri Naționale și Europene, aflați pe timpul exercitării atribuțiilor de serviciu pe linia creșterii gradului de disciplină a participanților la trafic precum și a menținerii siguranței rutiere, au procedat la oprirea în trafic a unui autoturism condus de către un tânăr de 23 de ani, din comuna Grănicești, care a declarat în urma solicitării documentelor legale faptul că nu deține permis de conducere.
S-a procedat la extinderea verificărilor prin interogarea evidențelor bazelor de date existente la nivelul Poliției Române, rezultând faptul că șoferul nu este deținător al unui permis de conducere eliberat de autoritățile române sau străine.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „conducere fără permis”.


Evenimente rutiere cercetate de poliţiști

La 26.08.2023, ora 09.08, o femeie de 40 ani, din mun. Rădăuți, a condus autoturismul pe DN 2H, în afara localității Bădeuți, având direcția de deplasare dinspre mun. Rădăuți către orașul Milișăuți și a intrat în coliziune cu autoturismul condus de către un bărbat de 58 ani, din orașul Milișăuți, localitatea Bădeuți.
În urma evenimentului rutier a rezultată vătămarea corporală ușoară a conducătoarei auto de 40 ani.
Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilometru, rezultatele fiind negative în ambele cazuri, după care au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabiliri alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „vătămare corporală din culpă”.


La 26.08.2023, ora 14.10, un bărbat de 33 ani, din mun. Suceava, în timp ce conducea motocicleta pe D.J.209 B sat Iesle, com. Mălini, din direcția Mălini către Borca, într-o curbă la stânga, a pierdut controlul asupra direcției de mers, a părăsit partea carosabilă și a căzut într-o râpă.
În urma producerii accidentului a rezultat decesul conducătorului motocicletei.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „ucidere din culpă”.


La 26.08.2023, ora 13.15, un bărbat de 31 ani, din com. Roșiori, jud. Bacău, în timp ce conducea autoturismul pe DN 2-E85, pe raza loc. Oniceni, com. Forăști, a intrat în coliziune cu autoturismul condus de către o femeie de 53 ani, din com. Forăști.
Inițial, conducătorii auto au decis completeze formularul de înțelegere amiabilă, însă, ulterior, femeia de 53 ani a acuzat dureri în zona lomabară, fapt pentru care a apelat SNAU 112 solicitând o ambulanță.
Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilometru, rezultatele fiind negative, recoltându-li-se probe de sânge.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „vătămare corporală din culpă”.
Mai nouă Mai veche