Ediția 2023 a Turului României, cu plecare din Suceava, a fost anulată

Ediția 2023 a Turului Ciclist al României, competiție care avea programată prima etapă cu plecare din municipiul Suceava, pentru data de 18 octombrie 2023, a fost anulată din cauza unor probleme de organizare. 

Anterior, perioada de desfășurare a Turului României fusese amânată cu o lună și jumătate. Inițial, Turul Ciclist al României era programat în perioada 4-10 septembrie, iar municipiul Suceava urma să găduiască în prima zi Prologul și a douz zi plecarea în prima etapă. 

După amânarea inițială, ediția din acest an a fost anulată complet. 

„Un obstacol este doar o oportunitate de a o lua de la capăt cu mai multă înțelepciune.

Din motive independente de organizatori și parteneri, Federația Română de Ciclism a decis amânarea ediției din acest an și reluarea competiției în 2024.

Din dorința de a duce mai departe tradiția Turului României și de a îi asigura o continuitate firească, am amânat această decizie până în ultimul moment posibil, timp în care au fost întreprinse numeroase eforturi de rezolvare a situației. Cu toate acestea, perioada scurtă rămasă până la noua dată de începere a evenimentului ne pune în imposibilitatea de a continua demersurile de organizare și contractare a furnizorilor necesari în timp util.

Dorim să transmitem mulțumiri partenerului principal, Auchan România, și tuturor sponsorilor pentru susținerea asigurată și în acest an pentru realizarea Turului României, aferentă părții private de finanțare. De asemenea, adresăm mulțumiri Agenției Naționale pentru Sport pentru deschiderea manifestată și pentru eforturile instituționale făcute în sprijinul nostru.

Avem convingerea că toate părțile implicate au fost animate de bune intenții și că ne vom reuni în cel mai scurt timp pentru a organiza Turul României 2024 la cele mai înalte standarde”
, a transmis Federația Română de Ciclism.
Mai nouă Mai veche