Șofer care era să provoce un accident pe Calea Unirii din Suceava, depistat beat la volanul mașinii

Șofer care era să provoce un accident pe Calea Unirii din Suceava, depistat beat la volanul mașinii
Duminică, 24 septembrie 2023, la ora 13:50, o patrulă din cadrul Poliției Municipiului Suceava - Biroul Rutier a fost sesizată cu privire la faptul că un autoturism Skoda este condus de o persoană care se află sub influența băuturilor alcoolice, pe bulevardul Calea Unirii din municipiul Suceava.

Autoturismul a fost reperat în stația TPL din zona Grupului Școlar „Petru Mușat”. La volan a fost identificat Sandu H., în vârstă de 56 de ani, posesor al permisului de conducere valabil. La fața locului a fost identificat și un alt șofer, în vârstă de 35 de ani, care a precizat faptul că autoturismul Skoda era să îl acroșeze în trafic, motiv pentru care a oprit lângă autoturismul respectiv, unde a putut observa faptul că șoferul emana o halenă alcoolică persistentă.

S-a procedat la testarea conducătorului autoturismului Skoda cu aparatul etilometru, rezultând o concentrație de 1,09 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Având în vedere rezultatul testării aerului expirat, conducătorul auto a fost condus la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, unde i-au fost prelevate două mostre de sânge necesare pentru stabilirea alcoolemiei.

A fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”.
Mai nouă Mai veche