Buletin de presă, 23 octombrie 2023 - IPJ Suceava

Sancțiuni contravenționale în valoare de 22.110 lei aplicate de polițiști

În data 22.10.2023, între orele 16:00 - 18:00 polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Suceava împreună cu structurile subordonate au organizat şi executat o acțiune în vederea îmbunătățirii climatului de ordine și siguranță publică, întărirea autorității poliției și diminuării riscului rutier, creșterea vizibilității pentru descurajarea infracționalității stradale, prevenirea şi descurajarea faptelor de natură contravenţională, asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică pe linia respectării legislaţiei rutiere, ocazie cu care au fost aplicate 13 sancțiuni contravenționale în valoare de 2.610 lei.

În perioada 21-22.10.2023, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au organizat şi executat o acțiune pe linia prevenirii şi combaterii faptelor ilegale privind drepturile de proprietate intelectuală, ocazie cu care au fost verificate 20 entități economice, au fost aplicate 7 sancțiuni contravenționale în valoare de 19.500 lei și au fost constatate 6 infracțiuni.


Eveniment rutier cercetat de polițiști

La data de 22.10.2023, în jurul orelor 17:15, un bărbat de 25 de ani din Mun. Suceava, jud. Suceava, în timp ce conducea un autoturism pe DN29 în afara loc. Dumbrăveni, a pierdut controlul asupra autoturismului și a intrat în coliziune cu un autoturism condus de către un bărbat de 23 ani din com. Adâncata, jud. Suceava.
În urma accidentului rutier a rezultat rănirea conducătorului auto de 23 de ani și a unei pasagere care se afla în autoturism cu acesta, ambii fiind transportați la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilometru, rezultatele fiind negative, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Dosar penal la regimul rutier

La data de 22.10.2023, orele 15:10, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier, au oprit pentru control pe DN2 în localitatea Granicesti, un autoturism condus de o persoană de sex masculin.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche