Buletin de presă, 28 octombrie 2023 - IPJ Suceava

Eveniment rutier cercetat de polițiști

La data de 27.10.2023, în jurul orei 13.45, o femeie din orașul Vicovu de Sus, jud. Suceava, a condus autoturismul pe DN 2H, pe raza comunei Vicovu de Jos și a intrat în coliziune cu autotursimul condus de către o altă localnică, ce circula în fața sa.
În urma evenimentului rutier a rezultat avarierea celor două autoturisme, respectiv vătămarea corporală a unei conducătoare auto și aunui minor pasager.
Cele două conducătoare auto au fost testate cu aparatul etilometru, rezultatele fiind negative în ambele cazuri, după care, la Spitalul Mun. Rădăuți, le-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă, faptă prev. şi ped. de art. 196 alin. (2) și (4), rap. la art. 194 alin. (1) lit. b) din Codul Penal.


Dosare penale la regimul rutier întocmite de polițiști

La data de 27.10.2023, în jurul orei 1110, echipajul de poliţie din cadrul Poliției Orașului Gura Humorului – Compartimentul Ordine Publică Urbană, în timp ce patrula pe raza de competență, a observat o motocicletă ce se deplasa pe bd. Bucovina din oraș Gura Humorului, direcția Suceva către Frasin.
Cu ocazia opririi motociclului a fost identificat și conducătorul acestuia, un tânăr cu domiciliul în oraș Siret, jud. Suceava.
În urma verificărilor efectuate în baza de date s-a constatat faptul că motociclistul deține un permis de conducere cu restricții – suspendat.
Cercetările vor fi continuate de polițiștii Compartimentului Rutier din cadrul Poliţiei Oraşului Gura Humorului sub aspectul comiterii infracţiunilor de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul cu un permis de conducere căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată”, faptă prev. şi ped. de art. 335 alin. 2 din C.P.


La data de 27.10.2023, ora 17:01, polițiștii din cadrul Compartimentului Rutier al Poliției Mun. Fălticeni, în timp ce desfășurau activități de control al traficului rutier pe strada Sucevei din municipiul Fălticeni, jud. Suceava, l-au depistat pe un șofer care a condus autoturismul cu viteza de 113 km/h, limită 50 km/h, fiind înregistrat cu aparatul radar.
S-au efectuat verificări în evidențele poliției stabilindu-se faptul că șoferul posedă permis de conducere care figurează ”REȚINUT” din data de 22.03.2022 pentru săvârșirea infracțiunii prevăzute de art. 336 alin.1 C.P., exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice fiindu-i suspendată. Acesta a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind negativ.


La data de 27.10.2023 orele 23.00, polițiștii din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Gălăneşti, în timp ce efectuau activități de supraveghere și control al traficului rutier, pe raza comunei Frătăuții Vechi, au oprit un autovehicul condus de către o femeie 24 de ani cu domiciliul în com. Gălănești.
În autoturism a fost identificat ca pasager pe scaunul din dreapta față un tânăr în vârstă de 22 ani.
Conducătoarea auto a fost verificată în bazele de date ale Poliției Române, ocazie cu care s-a constatat că aceasta nu este posesoare de permis de conducere valabil pentru nicio categorie de vehicule. Aceasta a declarat verbal faptul că autoturismul i-a fost încredințat pentru a-l conduce pe drumurile publice de către prietenul său de 22 ani din com. Frătăuții Vechi, jud.Suceava.
Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul etilotest din dotarea Secției 4 Poliție Rurală Gălănești, rezultatul testului cu numărul fiind de 0.00 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În cauză urmează a se efectua cercetări cu privire la infracțiunile de ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „încredințarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care știe ca nu posedă permis de conducere ‟ fapte prev. și pedepsite de art. 335 alin.1 și art. 335, alin. 3 din Codul Penal.


La data de 27.10.2023, orele 23.45, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Solca, aflați în serviciul de patrulare, au oprit autoturismul ce se deplasa pe strada Sondei, acesta fiind condus de către un bărbat din com. Poieni-Solca, jud. Suceava, iar cu ocazia controlului documentelor, acesta a declarat că nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultând o alcolemie de 0.00 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că autoturismul nu deține asigurare RCA valabilă, fiindu-i reținute plăcuțele și certificatul de înmatriculare, șoferul fiind sancționat conform art. 37 alin 9 din Legea 132/2017 cu suma de 1.000 lei.
În cauză s-a întomit dosar penal din oficiu privind săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehivcul fără permis de conducere” faptă prev. și ped. de art.335 alin. 1 din Codul Penal care urmează a fi soluționat procedural de către polițiștii Postului de Poliție Poieni Solca.
Mai nouă Mai veche