Buletin de presă, 3 octombrie 2023 - IPJ Suceava

Sancțiuni contravenționale în valoare de 288.750 de lei aplicate de polițiști în cadrul acțiunilor pentru creșterea gradului de siguranță rutieră – 66 de permise de conducere reținute

În perioada 29.09.2023-01.10.2023, polițiștii din cadrul I.P.J. Suceva, în cadrul unei razii, au desfășurat actiuni punctuale, în zonele și pe tronsoanele de drum cu risc rutier ridicat, pentru depistarea și sancționarea conducătorilor de autovehicule aflați sub influența alcoolului sau a unor substanțe psihoactive, ocazie cu care au fost aplicate 151 sancțiuni contravenționale în valoare de 70.655 lei.
În cadrul acțiunii, polițiștii au efectuat 852 de testări cu aparatul etilotest, au reținut în vederea suspendării 17 permise de conducere și 16 certificate de înmatriculare și au constatat 6 infracțiuni.


În perioada 30.09-01.10.2023, în intervalul orar 07:00 – 12:00, respectiv 16:00 – 20:00, Serviciul Rutier împreună cu formaţiunile rutiere din cadrul I.P.J. Suceava au organizat şi executat acțiuni preventiv-reactive, pentru prevenirea accidentelor produse pe fondul vitezei excesive, ocazie cu care au fost aplicate 343 sancțiuni contravenționale în valoare de 218.095 lei.
În cadrul acțiunii, polițiștii au reținut în vederea suspendării 49 permise de conducere și 12 certificate de înmatriculare.


Material lemnos confiscat de polițiști

La data de 02.10.2023, ora 15.30, polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești au oprit pentru control pe DJ 178 C, pe raza comunei Bilca, o autoutilitară care transporta material lemnos.
Cu ocazia controlului efectuat s-a stabilit faptul că autoutilitara este condusă de un bărbat din com. Frătăuții Noi, jud. Suceava.
Întrucât conducătorul auto nu a putut prezenta documentele de proveniență pentru materialul lemnos transportat, polițiștii au cerut sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii, au stabilit că acesta transporta cantitatea de 1,89 m.c. buștean gater-specia molid.
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010 Modificată, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Putna.


La data de 02.10.2023, orele 16:55, polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Vadu Moldovei au oprit pentru control o autoutilitară condusă de o persoană de sex masculin care transporta material lemnos.
Polițiștii au cerut sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii au stabilit că acesta transporta cantitatea de 6,667 m.c. bușteni gater specia brad fără proveniență legală, precum și cantitatea de 0,592 m.c. bușteni gater specia molid în plus față de cantitatea avizată.
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010 Modificată, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Râșca.


La data de 02.10.2023, ora 21:51, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Solca au oprit pentru control DC 43 între localitățile Arbore și Clit, o autoutilitară care transporta material lemnos.
Cu ocazia controlului efectuat s-a stabilit faptul că autoutilitara este condusă de un bărbat din com. Voitinel, jud. Suceava.
Întrucât conducătorul auto nu a putut prezenta documentele de proveniență pentru materialul lemnos transportat, polițiștii au cerut sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii au stabilit că acesta transporta cantitatea de 5,667 m.c. lemn buștean gater, esență rășinoase.
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010 Modificată, iar materialul lemnos în valoare de 2.890 de lei a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Solca.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La data de 02.10.2023, în jurul orelor 07.35, un minor de 14 de ani din com. Valea Moldovei, jud. Suceava, în timp ce conducea bicicleta pe DC Mironu, în interiorul localităţii Mironu, com. Valea Moldovei, având direcţia de deplasare Mironu către DJ 177C, a intrat în coliziune cu un autoturism condus de un bărbat de 51 ani localitate.
În urma impactului a rezultat decesul biciclistului.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


La data de 02.10.2023, în jurul orei 08:55, o femeie, în timp ce conducea un autoturism pe DN2- E85, în afara localității Bunești, a pierdut controlul asupra direcției de mers și s-a răsturnat în afara părții carosabile.
În urma impactului a rezultat rănirea ușoară a conducătoarei auto, care a fost transportată la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul etilometru, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


La data de 02.10.2023, în jurul orelor 13:57, un bărbat de 19 de ani din loc. Bădeuți, jud. Suceava, în timp ce conducea un autoturism pe str. Calea Bucovinei din mun. Rădăuți, județul Suceava, având direcția de deplasare dinspre Mun. Rădăuți spre oraș Milișăuți, a fost surprins de o persoană de sex masculin din localitate, care traversa strada neregulamentar, acroșându-l cu portiera stânga.
În urma impactului a rezultat rănirea pietonului, fiind transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Atât conducătorul auto, cât și pietonul au fost testați cu aparatul etilometru, rezultatele fiind negative, după care, la spital, conducătorului auto i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


La data de 02.10.2023, în jurul orei 16:00, un bărbat de 38 ani din orașul Siret, jud. Suceava, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 291A din com. Grămești, jud. Suceava, având direcția de deplasare dinspre com. Zamostea către oraș Siret, a acroșat o bicicleta condusă din sens opus de o persoană de sex feminin de 59 de ani din orașul Siret, jud. Suceava.
După producerea accidentului, conducătorul auto a oprit autoturismul și a purtat o discuție cu biciclista, după care a părăsit locul accidentului.
Ulterior, biciclista s-a deplasat la domiciliul său de unde a apelat S.N.U.A.U. 112 sesizând cele petrecute, ulterior fiind transportată la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorul auto a fost identificat și testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind de 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Dosar penal la regimul rutier

La data de 02.10.2023, în jurul orei 18:20, polițiștii din cadrul Poliției mun. Câmpulug Moldovenesc, au oprit pentru control pe DJ 176 din loc. Frumosu, un autoturism condus de un bărbat de 48 de ani din localitate.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche