Buletin de presă, 8 noiembrie 2023 - IPJ Suceava

Eveniment rutier cercetat de polițiști

La data de 07.11.2023, în jurul orelor 19:25, Poliția Mun. C-lung Moldovenesc a fost seziată prin SNUAU 112 de către o tânără de 16 ani, din satul Strâmtura, com. Vama, despre faptul că a fost acroșată cu oglinda de un autoturism și acuză dureri la nivelul brațului drept.
Cu ocazia cercetărilor s-a constatat faptul că la data de 07.11.2023, în jurul orei 15:00, o femeie în vârstă de 30 ani din com. Vama, în timp ce conducea autoturismul pe str. Bradului din com. Vama, dinspre str. Dealul Runc către DN17, pe str. Bradului a acroșat-o cu oglinda drepta a autoturismului pe minora de 16 ani.
Având în vedere faptul că minora a declarat faptul că nu a suferit vătămari corporale în urma evenimentului nu a fost solicitată intervenția persoanalului medical, cele două persoane deplasându-se la locuința conducătoarei auto pentru a se înțelege amiabil.
Mai tarziu, în jurul orei 17:30, minora a sunat la SNUAU 112 pentru a anunța evenimentul, declarând faptul că a fost vicitima unui accident rutier însă nu a solicitat intervenția unui echipaj medical pentru a primii îngrijiri medicale.
În continuare, atât conducătoarea auto, cât și minora s-au prezentat la sediul SPR 14 Vama pentru a anunța evenimentul.
Întrucât minora a resimțit dureri în zona umărului s-a deplasat la sediul Spitalului Municipal C-lung Moldovenesc.
Ambele participante la trafic au fost testate cu aparatul etilometru, rezultatele fiind negative.
Conducătoarei auto i-a fost recoltată o probă biologică de sânge.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ,,vătămare corporală din culpă” și ,,părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia”.


Dosare penale la regimul rutier

La data de 07.11.2023, în jurul orelor 22:20, polițiștii SPR 4 Gălănești în timp ce efectuau activități de supraveghere și control al traficului rutier pe raza com. Voitinel, satul Voitinel, pe DC Voitinel, au observat că se deplasa din sens opus un autoturism, care, la vederea echipajului de poliție, a virat brusc stânga intrând pe sens opus și a oprit vehiculul la aproximativ 5 metri de autospeciala de poliție.
La volanul vehiculului a fost identificat un minor în vârstă de 14 ani, din Voitinel, iar pe locul de pasager dreapta a fost identificată o femeie 38 ani, din com. Voitinel, mama acestuia, care a declarat verbal faptul că ea i-a dat autoturismul pentru a fi condus pe drumurile publice.
Au fost efectuate verificări în bazele de date ale Poliției Române cu privire la autoturism, stabilindu-se că acesta are inspecția tehnică periodică expirată, iar polița de asigurare este de asemenea, expirată.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, față de Remeș Natanel și „încredințarea spre conducere a unui vehicul fără permis de conducere”, față de Remeș Maria.


La data de 08.11.2023, în jurul orelor 04.30, polițiștii Secției de Poliție Burdujeni, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu au oprit autoturismul ce se deplasa pe str. Calea Burdujeni apoi pe str. Eroilor. Conducătorul auto a fost identificat în persoana unui bărbat de 29 ani, din mun. Suceava.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date specifice poliției a rezultat faptul că la permisul de conducere figurează cu mențiunea suspendat.
S-a întocmit dosar penal privind comiterea infracțiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.
Mai nouă Mai veche