Femeie bătută de soțul gelos, la Rădăuți. Dosar penal întocmit și ordin de protecție emis de polițiști

Femeie bătută de soțul gelos, la Rădăuți. Dosar penal întocmit și ordin de protecție emis de polițiști
În primele 9 luni ale anului 2023, în perioada ianuarie – septembrie, la nivelul județului Suceava, polițiștii au emis 201 ordine provizorii de protecție. De remarcat că în 140 de situații s-a dispus măsura evacuării obligatorii temporare a domiciliului de către agresor.

În cursul zilei de ieri, polițiștii au emis un nou ordin provizoriu de protecție în urma sesizării unei femei agresate.

Miercuri, 1 noiembrie 2023, la ora 11:00, la sediul Poliției Municipiului Rădăuţi, s-a prezentat o femeie în vârstă de 44 de ani, din localitate, care a sesizat faptul că la data 24 septembrie 2023, în jurul orei 09:00, pe fondul geloziei și al consumului de băuturi alcoolice a fost agresată și amenințată cu acte de violență de către soț.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că la data de 24.09.2023, în timp ce se afla la domiciliu, bărbatul, pe fondul geloziei și al consumului de băuturi alcoolice a lovit-o pe soția s-a de 44 ani și a amenințat-o cu acte de violență, amenințări de natură a-i crea o stare de temere, determinând-o pe aceasta din urmă să părăsească domiciliul și să locuiască începând de la data evenimentului la sora ei în municipiul Rădăuți, județul Suceava.

În urma completării formularului de evaluare a riscului s-a stabilit faptul că există risc asupra vieții și integrității victimei, astfel că s-a eliberat ordin de protecţie provizoriu, pentru o perioadă de cinci zile.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de „violență în familie” și „amenințare”, cauza urmând a fi soluționată procedural de către polițiștii din cadrul Compartimentului de Proximitate.
Mai nouă Mai veche