Zeci de șoferi băuți sau drogați opriți de polițiști, în weekend, pe drumurile din județul Suceava

Zeci de șoferi băuți sau drogați depistați în weekend la volan pe drumurile din județul Suceava
Polițiștii din cadrul IPJ Suceava desfășoară o amplă acțiune de prevenire și combatere a accidentelor rutiere pe fondul consumului de alcool și droguri. Acțiunea are atât componentă operativă de identificare a celor care se urcă la volan după ce au consumat alcool sau droguri dar și o pronunțată componentă preventivă, de informare și responsabilizare. Activitățile sunt asociate Acțiunii Blocada și au ca scop creșterea gradului de siguranță publică la nivelul județului Suceava.

Acțiunea se desfășoară pe întreg teritoriul județului, având atât obiectivul de depistare a conducătorilor auto care aleg să conducă sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv, dar și obiectivul preventiv, de a transmite participanților la trafic să conștientizeze pericolul la care se expun prin consumul de alcool sau droguri.

{inAds}
În cadrul activităților desfăşurate de polițiștii rutieri sunt utilizate toate aparatele etilotest, etilometru și DrugTest din dotarea IPJ Suceava.

Până la acest moment, în cadrul acțiunii, peste 500 de șoferi au fost testați cu aparatele drugtest și etilotest. Urmare a măsurilor dispuse și a prezenței proactive în teren a polițiștilor, până la acest moment, pe perioada weekendului nu s-au înregistrat evenimente rutiere grave.

Din păcate însă, și în aceste zile au fost identificați mai mulți șoferi care au consumat alcool sau droguri și s-au urcat la volan, fiind întocmite dosare penale sub aspectul săvârşirii infracțiunii de „conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a substanțelor interzise”.


Indentificați la volan fără permis și după ce au consumat substanțe interzise

La data de 11.11.2023, în jurul orei 11:50, un echipaj de poliție din cadrul Poliţiei Municipiului Vatra Dornei – Compartimentul Rutier, în timp ce se afla pe strada Unirii din municipiul Vatra Dornei, județul Suceava, acționând în baza planului de acțiune pentru prevenirea și combaterea nerespectării regimului legal de viteză, a oprit pentru control autoturismul condus de către un bărbat din municipiul Vatra Dornei, județul Suceava care a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind negativ.
Întrucât existau suspiciuni cu privire la comportamentul acestuia, s-a procedat la testarea cu aparatul drugtest, în urma testării au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, conducătorul auto fiind condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală potrivit art. 336 alin. (2) din Codul penal, iar cercetările sunt efectuate de către lucrătorii Compartimentului Rutier Vatra Dornei.


La data de 11.11.2023, ora 22.20, patrula din cadrul Poliției municipiului Suceava, Biroul Rutier, a oprit pentru control, pe b-dul George Enescu autoturismul condus de către un tânăr de 19 ani din mun. Suceava.
În urma testării cu aparatul drugtest, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, conducătorul auto fiind condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, faptă prev. şi ped. de art. 336, alin.2 din Codul penal.


La data de 29.10.2023, în jurul orei 13:30, un bărbat de 30 de ani, din sat/com. Vama, jud. Suceava, în timp ce conducea autoturismul pe str. Calea Bucovinei de pe raza mun. Câmpulung Moldovenesc, jud. Suceava, a fost oprit pentru control ocazie cu care i s-a solicitat să se supună testării cu aparatul etilotest, rezultatul testării fiind de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Ulterior acestuia i s-a solicitat să efectueze un test cu aparatul drugtest, însă acesta nu a fost de acord. Având în vedere aceste aspecte șoferul fost condus la sediul Spitalului Mun. C-lung Moldovenesc unde i-au fost prelevate mostre biologice.
La data de 10.11.2023, a fost anexat buletinul de analiză toxicologică, emis de către Serviciul Județean de Medicină Legală prin care se constată faptul că la data de 29.10.2023, ora 13:50, examenul toxicologic efectuat pentru șoferul de 30 de ani a evidențiat prezența în organism a trei tipuri de substanțe interzise.
În cauză s-a întocmit dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, faptă prev. şi ped. de art. 336, alin. 2 din Codul Penal.


În ziua de 10.11.2023, ora 2002, poliţiștii rutieri din cadrul Compartimentului Rutier Gura Humorului, în timp ce desfășurau activități specifice pe linie de poliție rutieră, fiind angrenați în acțiunea BLOCADA, pe DN 17, în localitatea Frasin, jud. Suceava, l-au depistat în trafic pe un bărbat de 34 ani, din orașul Flămânzi, jud. Botoșani, care a fost înregistrat cu aparatul radar conducând autoturismul cu viteză peste limita legală.
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru nerespectarea prevederilor art. 108 alin. 1 lit. d). pct. 3 din OUG 195/2002, iar în urma testării cu aparatul drugtest, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, conducătorul auto fiind condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.
Cercetările vor fi continuate de lucrătorii Compartimentului Rutier din cadrul Poliţiei Oraşului Gura Humorului, sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influenţa unor substanțe psihoactive”, faptă prev. şi ped. de art. 336 alin. (2) din C. Pen..


La data de 11.11.2023, în jurul orei 00:50, echipajul de poliție din cadrul Poliției Mun. C-lung Moldovenesc, în timp ce se afla în timpul exercitări atribuțiilor de serviciu pe str. Calea Bucovinei, de pe raza mun. Câmpulung Moldovenesc, jud. Suceava, a oprit autoturismul condus de către un bărbat
de 23 de ani, din sat/com. Pojorâta, jud. Suceava.
Ulterior, acestuia i s-a solicitat să efectueze un test cu aparatul drugtest, însă acesta nu a fost de acord cu această procedură.
Având în vedere aceste aspecte șoferul a fost condus la sediul Spitalului mun. C-lung Moldovenesc, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge și urină.
După efectuarea analizelor de laborator a probelor prelevate și eliberarea buletinului de analiză, de către S.M.L. se va dispune procedural.


Șoferi identificați la volan sub influența alcoolului

La data de 11.11.2023, în jurul orei 16:20 în timp ce polițiștii din cadrul SPR 9 Șcheia efectuau serviciul de control trafic pe DJ178 de pe raza satului/com. Ciprian Porumbescu, jud. Suceava în cadrul acțiunii de tip BLITZ, au oprit autoturismul condus de către un bărbat din sat/com. Drăgoiești, jud. Suceava, care a înmânat certificatul de înmatriculare a autoturismului, o polița RCA valabilă, cartea sa de identitate și permisul de conducere.
Deoarece șoferul emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest și a rezultat o valoare de 0,59 mg/l aclool pur în aerul expirat, fiind condus la Spitalul Județean Sfântu Ioan cel Nou Suceava unde i-au fost prelevate două probe biologice de sânge.
Tot în urma controlului efectuat s-a constat și faptul că ITP-ul autoturismului condus de era expirat, șoferul fiind sancționat contravențional și aplicându-se măsura complementară de reținere a certificatului de înmatriculare.
În cauză s-a întocmit dosar penal cercetările sunt continuate de polițiștii SPR9 Șcheia, sub aspectul săvârşirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 336 alin. (1) Cod Penal.


La data de 12.11.2023, ora 01:35, polițiștii din cadrul Poliției orașului Broșteni, în timp ce efectuau serviciul de patrulare supraveghere și control trafic rutier, au identificat în trafic pe Drumul Comunal 77 din satul Cotârgași, de pe raza Orașului Broșteni, Jud. Suceava, un bărbat în vârstă de 28 ani din sat Soci, com Borca, jud Neamț, care conducea autoturismul.
Întrucât șoferul emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,54 mg/litru alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la UPU Vatra Dornei în vederea recoltării probelor biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de Conducerea unui vehicul sub influența alcoolului faptă prev și ped art 336 alin 1 Cod penal.


La data de 11.11.2023, în jurul orei 23:20 în timp ce polițiștii se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au fost sesizați cu privire la faptul că pe strada Pinului din mun. Câmpulung Moldovenesc, a avut loc un eveniment rutier soldat cu pagube materiale, iar conducătorul auto emană halenă alcoolică.
Polițiștii s-au deplasat la fața locului, pe strada Pinului din mun. Câmpulung Moldovenesc, jud.Suceava, unde au identificat un autoturism care prezenta avarii și mai multe pagube materiale.
Conducătorul auto a fost identificat în persoana unei femei de 23 ani, domiciliată în mun. Câmpulung Moldovenesc, cu permis de conducere valabil.
Urmare a testarii cu aparatul alcooltest a rezultat faptul că femeia avea o concentraţie alcoolică de 0,72 mg/l, alcool pur în aerul expirat.
La sediul Spitalului municipal Câmpulung Moldovenesc, femeii i-au fost recoltate două mostre biologice de sânge în vederea determinării alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de Conducerea unui vehicul sub influența alcoolului faptă prev și ped art 336 alin 1 Cod penal.


La data de 11.11.2023, în jurul orei 00.30, un tânăr în vârstă de 18 ani din sat/com. Șcheia, jud. Suceava, a condus autoturismul pe DN 17, având direcția de deplasare dinspre loc. Șcheia spre loc. Stroiești, a pierdut controlul autoturismului asupra diecției de deplasare, părăsind partea carosabilă intrând în coliziune cu un șant betonat de acumulare a apelor pluviale.
Ca urmare a impactului, numitul Muntean Ștefănel, în calitate de condător auto a suferit leziuni ușoare.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilometru rezultatul fiind de 0,91 m/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i prelevate două mostre de sânge în vedera stabiirii cu exactitate a concentrației alcoolice.
Totodată acesta a fost testat cu aparatul drugtest rezultatul fiind negativ.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul savârşirii infracţiunilor de „Vătămarea corporală din culpă”, faptă prev. și ped. de art. 196 alin. (1), și „Conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, faptă prev. și ped. de art. 336 din alin. (1) din Codul Penal.


La 10.11.2023, orele 19.53, patrula de siguranță publică din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea, a fost sesizată cu privire la faptul că pe DJ 209 K raza comunei Volovăț, județul Suceava s-a produs o tamponare.
La orele 20.00, cu ocazia deplasării la fața locului, respectiv pe DJ 209 K din comuna Volovăț, în zona denumită popular „Lupășteani” pe senul de deplasare comuna Volovăț, spre comuna Burla, în afara părții carosabile respectiv în șanț, a fost identificat un autoturism.
La volanul autoturismului a fost identificat un bărbat care mirosea puternic a alcool și care a fost blocat în autoturism deoarece portierele acestuia nu puteau fi deschise, întrucât loveau în malul șanțului. S-a procedat la solicitarea prin intermediul SNUAU 112 a unui echipaj de SMURD, în vederea extragerii șoferului din autoturism.
Șoferul autoturismului a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind 1.13 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind ulterior transportat la Spitalul Municipiului Rădăuți, în vederea recoltării de mostre biologice pentru stabilirea alcoolemiei în sânge.
În cauză, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” faptă prevăzută și pedepsită de art. 336 alin. 1 din Codul penal, cauza urmând a fi soluționată procedural de către lucrătorii de Poliție Volovăț.


La data de 10.11.2023, în jurul orelor 22.50, echipajul rutier din cadrul Poliţiei municipiului Suceava-Biroul Rutier, a procedat la oprirea regulamentară pe bvd. George Enescu din mun. Suceava, a unui autoturism care circula având direcția de deplasare dinspre str. Universității spre str. Calea Obcinilor.
La volanul autovehiculului se afla un bărbat de 49 de ani din municipiul Suceava și deoarece emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilometru rezultatul fiind de 0,99 mg./l. alcool pur în aerul expirat, după care a fost condus la Spitalul Judeţean Sf. Ioan cel Nou Suceava, unde i s-au prelevat două mostre biologice de sânge la interval de o oră fiecare în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe, faptă prev. de art. 336 alin. (1) din Codul penal.
Mai nouă Mai veche