Accident de muncă la Teatrul Matei Vișniec Suceava. Picior strivit de decorul de pe scenă

Accident de muncă la Teatrul Matei Vișniec Suceava. Picior strivit de decorul de pe scenă
Joi, 27 iunie 2024, la ora 08.22 un bărbat a apelat serviciul unic de urgență 112, ocazie cu care a sesizat faptul că fiului său Ciprian B. i-a căzut un panou pe picior în timp ce era la muncă.

În urma verificărilor efectuate a rezultat faptul că tânărul este angajat pe funcția de muncitor în activitatea specifică de scenă în cadrul Teatrului Municipal „Matei Vişniec” Suceava, iar la data de 27 iunie 2024, în jurul orelor 07:30, acesta se afla în timpul programului de lucru şi efectua lucrări de pregătire şi montare a decorului de spectacol.

În momentul în care manevra nişte panouri din lemn de dimensiuni mari, unul dintre acestea i-a căzut pe piciorul drept.
{inAds}
Întrucât resimţea dureri la nivelul membrului inferior drept, s-a deplasat la locuinţa de domiciliu situată în Şcheia, ocazie cu care tatăl său a solicitat un echipaj al ambulanţei în vederea acordării de îngrijiri medicale.

Ulterior, victima a fost preluată de la adresa de domiciliu de către un echipaj aparținând Serviciului de Ambulanță Suceava și trasportată la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean Suceava, fiind diagnosticată cu ,,traumatism gleznă dreapta”.

A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de „neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă”, „nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă” şi „vătămare corporală din culpă”.
Mai nouă Mai veche