Bărbat găsit mort în circumstanțe suspecte, lângă Mănăstirea Rarău

Vineri, 28 iunie 2024, la ora 09:15, Poliţia municipiului Vatra Dornei a fost sesizată de Dometie Furtună, starețul Mănăstirii Rarău, cu privire la faptul că „în zona împădurită Piatra Zimbrului din apropierea mănăstirii a fost identificat un cadavru”.

Din primele verificări s-a constatat că în jurul orelor 08.00, Gavril S., preot la mănăstirea Rarău, situată pe raza comunei Crucea, județul Suceava, s-a deplasat în zona împădurită din apropierea lăcașului de cult, la cules de ciuperci.

În momentul în care a ajuns în zona numită popular Piatra Zimbrului, a observat un cadavru aflat în stare de putrefacție plutind într-un iaz de dimensiuni reduse.
{inAds}
Bărbatul a revenit la mănăstire și i-a relatat aspectele observate starețului, care a sesizat telefonic Poliția municipiului Vatra Dornei.

La fața locului s-a deplasat echipa operativă din cadrul Secției de Poliție Rurală Vatra Dornei și a fost solicitat sprijin din partea Serviciului de Investigații Criminale și a Serviciului Criminalistic din cadrul IPJ Suceava.

S-a procedat la ridicarea cadavrului, care a fost transportat la Spitalul Municipal Vatra Dornei, iar în urma autopsierii acestuia de către medicul legist din cadrul Serviciului de Medicină Legală Suceava s-au stabilit următoarele concluzii, înscrise în fișa de constatări preliminare: moartea s-a datorat insuficienței cardio-respiratorii acute, consecința asfixii mecanice prin înec, iar la examenul necropsic nu s-au constatat semne de violență. Decesul poate data în 3-5 zile anterioare datei efectuării necropsiei.

Din primele verificări s-a conturat posibilitatea ca persoana decedată să fie Nicolae C., de 42 de ani, reclamat ca fiind dispărut de pe raza municipiului Câmpulung Moldovenesc.

Cercetările sunt continuate pentru clarificarea tuturor circumstanțelor în care s-a produs decesul.
Mai nouă Mai veche