Buletin de presă, 15 iunie 2024 - IPJ Suceava

Bărbat care și-a agresat soția și fiica extras cu forța de polițiști dintr-un autoturism

La data de 13.06.2024, ora19:06, polițiștii din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Mălini au fost sesizați prin SNUAU 112 de către o minoră din com. Slatina, sat Găinești, jud. Suceava cu privire la faptul că tatal său a agresat-o pe mama ei.
La fața locului s-a deplasat în regim de urgență patrula de serviciu din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 7 Mălini constatând că victima este divorțată de soțul său din anul 2023, însă locuiesc în continuare împreună în satul Găinești, com.Slatina, jud.Suceava. Acolo locuiește și fiica lor în vârstă de 16 ani.
În data de 13.06.2024, în jurul orei 19:00, partea vătămată se afla la domiciliul din sat Găinești, com. Slatina, jud. Suceava, împreună cu fostul soț și cu fiica lor. La un moment dat, pe fondul consumului de băuturi alcoolice între cei doi foști soți au avut loc discuții contradictorii, moment în care bărbatul a început să o amenințe pe femeie cu acte de violență și a agresat-o pe soția sa, iar fiica lor a intervenit să îi despartă, în acel moment bărbatul agresând-o și pe aceasta.
Mama și fiica nu prezentau leziuni și nu au solicitat acordarea de îngrijiri medicale.
Au fost completate formulare de evaluare a riscului, constatându-se că există risc și emițându-se ordine de părotecție provizorii pentru o perioadă de 5 zile pentru mama și fiica sa.
În cauză s-a întocmit dosar penal cu sub aspectul săvârșirii a două infracţiuni de „violență în familie”, faptă prev. și ped. de art. 199 alin. 1 rap. la art. 193 alin. 1 din Codul Penal și o infracțiune de „amenințare” faptă prev. și ped. de art. 206 alin.1 C..P., care urmează a fi soluţionat procedural de către lucrătorii P.P. Slatina.
I-a fost adus la cunoștință bărbatului faptul că împotriva s-a a fost emis ordin de protecție provizoriu și că trebuie să părăsească locuința, însă acesta nu a dorit să coopereze, fiind încuiat în autoturism. La fața locului a fost solicitat sprijin din partea Poliției Municipiului Fălticeni, iar după ce a fost somat în repetate rânduri și s-a încercat o discuție de negociere cu bărbatul, acesta a refuzat să iasă din autoturism, polițiștii fiind nevoiți să acționeze în forță, spărgând un geam de la autoturism și extragându-l pe agresor fără incidente. Întrucât bărbatul era agresiv, a fost încătușat și condus la Postul de Poliție Slatina, unde i-au fost aduse la cunoștință prevederile ordinului de protecție provizoriu. Întrucât bărbatul era în continuare agitat pe fondul consumului de alcool, a fost solictat un echipaj de ambulanță, care l-a transportat la secția de Psihiatrie Burdujeni, din cadrului Spitalului Județean Suceava, unde a rămas internat.
{inAds}

Dosar penal la regimul rutier

La data de 13.06.2024, ora 22.50, echipajul aflat în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu, a oprit pe bd. 1 Mai din mun. Suceava, jud. Suceava pentru control motociclul condus de către un localnic de 20 ani.
La solicitarea polițiștilor rutieri, conducătorul auto a declarat verbal faptul că nu are asupra sa documentele sale şi nici pe cele ale motociclului.
S-a procedat la verificarea în bazele de date ale Poliţiei Române cu utilizarea aplicației E-DAC, ocazie cu care s-a constatat faptul că motociclul în cauză nu este înmatriculat iar numărul de înmatriculare montat este fals.
Cu ocazia testării cu aparatul etilotest s-a stabilit că acesta avea o concetrație alcoolică de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de: ”punerea în circulaţie a unui autovehicul neînmatriculat,, faptă prevăzută și pedepsită de art. 334, alin.1 din Cod Penal şi „ punerea în circulaţie a unui autovehicul cu număr fals ne înmatriculare” faptă prev. Şi ped. De art. 334, alin. 2 din Cod Penal.


Nu consumați alcool și droguri la volan!

La data de 13.06.2024, în jurul orei 08.29, un bărbat, în timp ce conducea autoutilitara pe D.N 2E, pe raza satului Cornu Luncii, com. Cornu Luncii, jud. Suceava, a fost oprit de un echipaj de poliție din cadrul Compartimentului Rutier Fălticeni, deoarece a fost înregistrat cu aparatul video radar circulând cu viteza de 79km/h și nu folosea luminile de întâlnire sau de zi.
Șoferul a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat, recoltându-i-se probe de sânge.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, faptă prevăzută de art. 336, alin 1 din Codul Penal.
A fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 990 de lei și 5 puncte penalizare.


La data de 13.06.2024, ora 23:50, polițiștii din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Dărmănești au oprit pentru control pe DC 38 Dărmănești din sat/com. Dărmănești, jud. Suceava, autoturismul condus de către o femeie în vârstă de 27 ani din Sat/com. Dărmănești, jud. Suceava.
Cu ocazia testării cu aparatul alcooltest, a reieșit o valoare de 0,73 mg/l, alcool pur în aerul expirat, conducătoarea auto fiind condusă la Spitalul Județean Suceava pentru prelevarea celor două mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, faptă prev. și ped. de art. 336 alin. (1) din Codul penal.
Mai nouă Mai veche