Buletin de presă, 16 iunie 2024 - IPJ Suceava

Dosare penale la regimul rutier

La data de 15.06.2024, în jurul orei 02:17, echipajul de poliție rutieră din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung Moldovenesc, aflându-se în serviciul de supraveghere și control al traficului rutier, pe linia prevenirii și combaterii excesului legal de viteză, pe raza municipiului Câmpulung Moldovenesc, județul Suceava, a surprins și înregistrat cu aparatul radar, autovehiculul care circula cu viteza de 109 km/h în localitate (+59 km/h), pe str. Calea Bucovinei, având direcția de deplasare către municipiul Vatra-Dornei.
La volanul autovehiculului a fost identificat un bărbat domiciliat în Republica Moldova, iar în urma verificărilor efectuate în bazele de date s-a constatat faptul că acesta nu are dreptul de a conduce valabil ca urmare a unui dosar penal întocmit pentru săvârșirea infracțiunii prevăzute de art. 335, alin. (2) din C.P.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind negativ.
Totodată, conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.485 lei la O.U.G. 195/2002 R.M.C. pentru depășirea limitei maxime de viteză admisă cu 59 km/h.
În cauză s-a întocmit dosarul penal privind săvârşirea infracţiunii de ,,conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 335, alin. (2) din Codul Penal.
{inAds}

La data de 14.06.2024, ora 21:30 polițiștii SPR 2 Ipotești, în timp ce se aflau în serviciul de supraveghere, îndrumare și control al traficului rutier pe raza satului Chilișeni, comuna Udeşti, județul Suceava, au efectuat semnale regulamentare de oprire unui autoturism care era condus de o persoană de sex masculin și care circula pe D.J. 208 A, cu direcția Chilișeni, spre orașul Liteni.
După declinarea calității s-a procedat la solicitarea documentelor conducătorului auto și ale autoturismului, ocazie cu care acesta a prezentat actele autoturismului condus, declarând că nu are la el documentele personale, fapt pentru care s-a procedat la verificarea în baza de date, stabilindu-se că este un bărbat de 24 ani, cu domiciliul în satul Chilișeni, comuna Udești, județul Suceava. Pentru autoturismul condus acesta a prezentat autorizația de circulație provizorie valabilă,.
Fiind întrebat cu privire la permisul de conducere, conducătorul auto a declarat că nu posedă permis de conducere. Fiind verificat în bazele de date ale Poliției Române s-a stabilit faptul că șoferul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule emis de autoritățile române sau străine.
Conducătorul autoturismului a fost testat cu aparatul etilotest și a rezultat o valoare de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, prev. şi. ped. de art. 335 alin. 1 din Codul penal, cercetările fiind continuate de lucrătorii Postului de Poliţie Udeşti.


Mandat pus în executare de polițiști

La data de 14.06.2024, orele 13.50, Poliția Municipiului Rădăuți a primit spre executare mandatul de executare a pedepsei închisorii, dispus de Judecătoria Rădăuți, privind pe un bărbat din mun. Rădăuți, jud. Suceava, care a fost condamnat la pedeapsa de 6 luni închisoare pentru infracțiunea de „abandonul de familie”, prev. de 378 alin. (1) lit. c) din Codul penal.
În vederea executării mandatului, au fost efectuate verificări la adresa de domiciliu apersoanei condamnate, însă acesta nu a fost identificat.
Verificările au fost continuate, iar în jurul orelor 14.40, persoana condamnată a fost identificată pe raza mun. Rădăuți.
Bărbatul a fost reținut și i s-a înmânat o copie a mandatului de executare a pedepsei închisorii, emis de Judecătoria Rădăuți. Bărbatul a fost condamnat la pedeapsa de 6 luni de închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii „abandonul de familie”, prev. de art. 378 alin. (1) lit. c) din Codul penal, constând în aceea că din anul 2018 și până în prezent, nu și-a îndeplinit cu rea-credință obligația de plată a pensiei de întreținere stabilită în favoarea fiului minor, fiind restant cu suma de 20.100 lei.
La nivelul Poliției Municipiului Rădăuți a fost constituită escortă, care l-a condus pe bărbat în vederea încarcerării la Penitenciarul Botoșani.


Eveniment rutier cercetat de polițiști

La data de 15.06.2024, ora 09.41, Poliția mun. Vatra Dornei a fost sesizată prin SNUAU 112 despre faptul că pe D.N. 17 B din comuna Crucea, a avut loc un accident rutier.
În urma cercetărilor s-a stabilit faptul că un bărbat de 26 ani, din com. Panaci, a condus autoturismul pe D.N. 17 B în comuna Crucea, sat Crucea, din direcția Vatra Dornei spre Broșteni. În momentul în care a ajuns într-o curbă periculoasă la dreapta, a pierdut controlul autoturismului și s-a răsturnat în afara părții carosabile, în albia râului Bistrița, la o diferență de nivel de aproximativ 7 metri.
În urma accidentului a rezultat rănirea ușoară a conducătorului auto.
Șoferul a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind de negativ și i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de ,,vătămarea corporală din culpă”.
Mai nouă Mai veche