Buletin de presă, 18 iunie 2024 - IPJ Suceava

IPJ Suceava, radar neinscripționat SV 99 TET
Polițiștii au dispus imobilizarea vehiculului folosit de un bărbat bănuit de furt dintr-un magazin

La data de 17.06.2024, ora 11.58, Postul de Poliție Arbore, a fost sesizat prin SNUAU 112, de către paznicul de la magazin din comuna Arbore, județul Suceava, precum că a identificat în magazin o persoană care a sustras bunuri.
În urma deplasării la fața locului a fost identificat un bărbat din orașul Solca, judetul Suceava, care a sustras din magazin produse fără să le plătească la casă, fiind interceptat de către paznic care a apelat SNUAU 112.
Bărbatul a declarat că s-a deplasat de la domiciliu până la magazinul din comuna Arbore cu autoturismul proprietate. Acesta, fiind verificat în bazele de datecuutilizarea aplicației E-DAC, s-a constatat că nu posedă permis de conducere. De asemenea, autoturismul nu avea RCA valabil, motiv pentru care conducătorul auto a fost sancționat și s-a retinut certificatul de înmatriculare și plăcuțele, vehiculul fiind imobilizat.
În cauză s-a întocmit dosar penal pentru infracțiunile de „furt și conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, fapte prev și ped. de art. 228 alin.1 și art. 335 alin.1 din Codul Penal, care urmează a fi soluționat procedural de către polițiștii Postului de Poliție Arbore.
{inAds}

Cherestea în valoare de peste 3.500 lei confiscată de polițiști

La data de 17.06.2024, ora 10.45, în timp ce desfășurau activități pe raza satului Mitocu Dragomirnei, comuna Mitocu Dragomirnei, județul Suceava, polițiștii au oprit pentru control o autoutilitară la volanul căreia a fost identificat un bărbat din com. Frătăuții Noi, jud. Suceava, căruia, după ce s-au prezentat și declinat calitatea, lucrătorii de poliție i-au solicitat să prezinte documentele personale și cele ale autoutilitarei, acesta conformându-se.
Verificând habitaclul autoutilitarei, polițiștii au constatat că este încărcată cu cherestea. În urma verificărilor efectuate în baza de date SUMAL 2.0 s-a constatat că șoferul nu deținea documente de transport și proveniență pentru materialul lemnos.
Șoferul a fost condus la sediul OS Adâncata, unde lucrătorii silvici au procedat la cubarea materialului lemnos, constatându-se că în autoutilitară se afla cantitatea de 3.925 mc cherestea rășinoase în valoare de 3.516 lei.
Bărbatul a fost sancționat contravețional conform L 171/2010 cu amendă în valoare de 2.000 lei, iar cantitatea de 3.925 mc cherestea rășinoase a fost confiscată și predată în custodie lucrătorilor OS Adâncata.


Eveniment rutier cercetat de polițiști

La data de 17.06.2024, în jurul orei 20.05, un tânăr în vârstă de 20 de ani, din localitatea Liteni, jud. Suceava, în timp ce se deplasa la volanul autoturismului, acesta fiind singur în autoturism, pe DJ208A, din direcția Oraș Liteni către localitatea Roșcani, la trecerea la nivel cu cale ferată semnalizată cu sistem acustic și luminos, care se afla în funcțiune, nu a respectat semnificația culorii roșii a semaforului electric, și-a continuat deplasarea către DJ208C, spre localitatea Roșcani, moment în care a fost surprins și acroșat de către un tren de transport persoane.
Mecanicul de locomotivă a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Călătorii care se aflau în tren nu au suferit leziuni.
În urma producerii evenimentului rutier a rezultat decesul conducătorului auto, în vârstă de 20 de ani, din localitatea Liteni, jud. Suceava.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul savârşirii infracţiunii de „ucidere din culpă”, faptă prev. și ped. de art. 192 alin. (2) din Codul Penal.
Mai nouă Mai veche