Buletin de presă, 22 iunie 2024 - IPJ Suceava

Buletin de presă, 22 iunie 2024 - IPJ Suceava
Continuă activitățile pentru identificarea transporturilor ilegale de lemn. Cherestea și lemn în valoare de peste 5.000 lei confiscate de polițiști

La data de 21.06.2024, ora 15.10, echipajul de poliție din cadrul Secției 11 Poliție Rurală Pojorâta, fiind în exercitarea atribuțiunilor de serviciu, pe Drumul Județan 175, pe raza com. Fundu Moldovei, jud. Suceava, a oprit pentru control, autoutilitara condusă de către un bărbat din com. Fundu Moldovei, jud. Suceava, care transporta material lemnos – cherestea tivită (grinzi).
Fiind interogată baza de date SUMAL 2.0, a reieșit faptul că pentru autoutilitară și încărcătura de cherestea nu a fost emis aviz electronic de însoțire.
S-a procedat la conducerea autoutilitarei la Atelierul de Producție Sadova, unde după inventarierea materialului lemnos, a rezultat cantitatea de 4,32 mc cherestea tivită (grinzi), în valoare de 3.870 lei care a fost confiscată și dată în custodia unui lucrător silvic.
Șoferul a fost sancționat contravențional conf. Legii 171/2010, iar cantitatea de 4,32 mc. cherestea a fost confiscată.
{inAds}

La data de 21.06.2024, în jurul orei 09:35 patrula din cadrul Poliției orașului Vicovu de Sus-Post Poliție Brodina, a identificat și oprit pentru control, pe DJ 209G Falcău, de pe raza comunei Brodina, județul Suceava, o autoutilitară cu material lemnos.
Conducătorului auto i s-a solicitat să înmâneze documentele personale cât și cele ale autoutilitarei, acesta conformându-se.
Conducătorul autoutilitarei a fost identificat în persoana unui bărbat din comuna Frătăuții Noi, județul Suceava.
S-a procedat la verificarea în aplicația SUMAL 2.0, iar în urma interogării, a rezultat faptul că pentru autoutilitară nu există emis aviz de însoțire a materialului lemnos.
Conducătorul autoutilitarei a fost condus la sediul FPL Putna, din cadrul Ocolului Silvic Putna. Organele silvice au procedat la inventarierea materialului lemnos, ocazie cu care a rezultat cantitatea de 4,5 m3 lemn foc rășinoase.
În conformitate cu prevederile Legii nr.171/2010 modificată s-a dispus confiscarea cantității de 4,5 m3 lemn foc rășinoase în valoare de 774 lei, întreaga cantitate de lemn fiind predată în custodia Ocolului Silvic Putna.
Față de conducătorul auto s-a dispus măsura sancționării contravenționale, conform Legii nr. 171/2010 modificată.


Tot la data de 21.06.2024, echipajul de poliție din cadrul Secției 14 Poliție Rurală Vama, fiind în exercitarea atribuțiilor de seviciu pe raza comunei Moldovița, sat Rașca, a efectuat semnal regulamemntar de oprire unei autoutilitare ce se deplasa din direcția sat Argel către com. Vatra Moldoviței.
Cu ocazia controlului efectuat, s-a constatat că în autoutilitara se aflau 9 piese material lemnos specia molid, despre care conducătorul auto a specificat că nu deține aviz de însoțire a materialului lemnos și nici alte documente de proveniență.
În continuare s-a procedat la verificarea în aplicația SUMAL 2.0, stabilindu-se că nu a fost emis niciun aviz de însoțire a materialului lemnos pentru cele 9 piese identificate.
Având în vedere cele de mai sus, transportul de material lemnos a fost condus în Depozitul Dragoșa, loc în care a fost inventariat, stabilindu-se o cantitate de 3,65 mc material lemnos în valoare de 627 lei.
Materialul lemnos în cauză a fost confiscat și predat în custodie lucrătorilor silvici din cadrul O.S. Vama, conducătorul auto fiind sancționat conform Legii 171/2010.


Un nou ordin de protecție provizoriu emis de către polițiști

La data de 21.06.2024, în jurul orei 22:30 polițiștii din cadrul SPR 9 Șcheia au fost sesizați direct de către o femeie cu privire la faptul că soțul ei provoacă scandal la locuința de domiciliu.
În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că cei doi sunt căsători de aproximativ 13 ani și au împreună 2 copii, locuind în satul Bulai, comuna Moara.
În ultima perioadă de timp, între cei doi soți au apărut diverse conflicte. La data de 21.06.2024, în jurul orei 21:40, femeia se deplasa pe drumul public din fața locuinței sale, moment în care, fără motiv, soțul ei a început să facă scandal și să arunce cu obiecte, fără însă a o lovi pe femeie.
Având în vedere situația de fapt s-a procedat la completarea formularului de evaluare a riscului, ocazie cu care a reieșit risc iminent.
Femeia a declarat verbal faptul că dorește să depună plângere penală pentru săvârșirea infracțiunii de „Distrugere” faptă prev. și ped. de art. 253 alin (1), Cod Penal.
La data de 22.06.2024, ora 00:30, polițiștii din cadrul S.P.R 9 Șcheia au emis ordinul de protecție provizoriu pentru o perioadă de 5 zile.
Totodată, s-a dispus evacuarea bărbatului din locuința comună situată în sat Bulai, com. Moara, jud. Suceava și păstrarea unei distanțe de 50 de metri față locuință și de soția sa și cei doi copii.
În continuare s-a procedat la reintegrarea în locuința comună a victimei și a celor 2 copii minori.
Agresorului i s-a adus la cunoștință faptul că nerespectarea/ încălcarea oricăreia din măsurile dispuse prin prezentul ordin de protecție provizoriu constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 5 ani, în conformitate cu art. 47 alin. (2) din Legea nr. 217/2003, republicată, cu modificările și completările ulterioare.


Arestat pentru 30 de zile pentru comiterea mai multor furturi pe raza comunei Adâncata

Polițiștii judiciariști au continuat cercetările privind comiterea în luna mai 2024, de către autori nescunoscuți, a infracțiunilor de furt calificat în dauna a 4 persoane vătămate, toate din localitatea Adâncata, comuna Adâncata.
În urma investigațiilor și activităților desfășurate de către polițiștii din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Adâncata s-a reușit identificarea persoanei bănuite de comiterea faptelor ca fiind un bărbat din localitatea Fetești, comuna Adâncata.
După administrarea materialului probatoriu, prin ordonanța organelor de cercetare ale poliției judiciare din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Adâncata, s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale sub aspectul comiterii „furt calificat”, constând în aceea că în noaptea de 16/17.05.2024, bărbatul a pătruns, fără drept, în curtea unui imobil din localitatea Adâncata, comuna Adâncata, județul Suceava iar dintr-o anexă a sustras o bicicletă, fiind cauzat un prejudiciu evaluat la suma de 5000 lei.
De asemenea, în noaptea de 30/31.05.2024, ora 02:09, bărbatul ar fi pătruns, fără drept, prin escaladarea gardului împrejmuitor în curtea locuinței din localitatea Adâncata, comuna Adâncata, de unde a sustras o motocoasă, prejudiciul fiind evaluat la suma de 450 lei, iar în noaptea de 18/19.06.2024, a pătruns fără drept, în curtea unui imobil din localitatea Adâncata, comuna Adâncata, și a sustras o motocoasă valoarea prejudiciului fiind de 700 lei.
Ulterior, în noaptea de 18/19.06.2024, ora 01:57, bărbatul ar fi pătruns fără drept în curtea unei locuințe din localitatea Adâncata, de unde a sustras o bicicletă, valoarea prejudiciului fiind evaluată la suma de 350 lei.
Polițiștii din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Adâncata au dispus reținerea bărbatului pentru o perioadă de 24 ore, ulterior fiind prezentat insinaței de judecată care a dispus emiterea mandatului de arestare preventivă pentru 30 de zile.
Mai nouă Mai veche