Buletin de presă, 23 iunie 2024 - IPJ Suceava

Buletin de presă, 23 iunie 2024 - IPJ Suceava
Cherestea transportată acoperită într-o autoutilitară, confiscată de polițiști

La data de 22.06.2024, ora 07:55, patrula de serviciu pe raza de competență a SPR 1 Vadu Moldovei, a oprit pe DN 15C, în loc. Fântâna Mare, jud, Suceava, o autoutilitară ce transporta o încărcătură care ridica suspiciuni, dat fiind faptul că era acoperită cu o prelată.
Cu ocazia controlului s-a stabilit faptul că la volanul autoutilitarei se afla un bărbat, care a prezentat documentele personale și ale autoutilitarei. I s-a solicitat șoferului să înlăture prelata și să comunice încărcătura transportată, moment în care acesta a declarat că transportă cherestea, fără a deține vreun document care sa facă dovada legalității transportului.
Transportul a fost verificat în baza de date sumal 2.0 ocazie cu care s-a stabilit faptul că pentru data, ora și locul opririi, nu există generat cod-unic-aviz, astfel transportul fiind ilegal.
În continuare s-a luat legătura cu reprezentantul Ocolului Silvic Dolhasca, care a procedat la inventarierea materialului lemnos din autoutilitară. Cu acestă ocazie stabilind existența volumului de 1,198 mc cherestea tivită molid, în valoare de 1.073 lei.
Polițiștii au dispus sancționarea contravențională a șoferului în temeiul art. 19 alin. 2 lit. a) din Legea 171/2021 rap. la art. 5-7 din OG 2/2001, iar în temeiul art. 19 alin. 2, din Legea 171/2021 s-a dispus confiscarea faptică a cantități de 1,198 m3 cherestea tivită molid.
Cantitatea de cherestea conficată, în valoare de 1.073 lei a fost predată în custodie către Ocolul Silvic Dolhasca.
{inAds}

Evenimente rutiere cercetate de către polițiști

La data de 22.06.2024, în jurul orei 18:00, un bărbat din com. Ipotești, jud. Suceava, în timp ce conducea autoturismul pe str. Gheorghe Doja, din mun. Suceava, a intrat în coliziune față – spate cu autoturismul care circula în fața sa și care era condus de către un bărbat din com. Zagra, jud. Bistrița-Năsăud.
În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală ușoară a șoferului din com. Zagra, jud. Bistrița-Năsăud.
Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul etilometru, rezultatele fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior, în aplicarea prevederilor art. 190 C.p.p. fiindu-le prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul savârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă, faptă prev. și ped. de art. 196 alin. (2),(3) din Codul penal.


La data de 22.06.2024, în jurul orei 22.25, un tânăr de 20 de ani, din Com. Pârteștii de Jos, jud. Suceava, a condus autoturismul pe DN2E din oraș Solca, având direcția de deplasare spre sat Poieni Solca, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și a intrat în coliziune cu o autoutilitară ce circula pe sensul opus, aceasta fiind condusă de către un bărbat de 32 de ani din oraș Solca.
În urma impactului, autoutilitara a fost proiectată în șanțul de pe partea dreaptă a direcției sale de deplasare iar șoferul acesteia a suferit leziuni ușoare.
Conducătorii autoturismelor au fost testați cu aparatul etilometru, rezultatele fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul fiecăruia, apoi l-i s-a recoltat câte o probă biologică de sânge la Spitalul Municipal Rădăuți.
S-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”, faptă prev. și ped. de art. 196 alin. 2 raportat la art. 194, alin. 1, lit. ”b” din Codul Penal
Mai nouă Mai veche