Buletin de presă, 30 iunie 2024 - IPJ Suceava

Buletin de presă, 30 iunie 2024 - IPJ Suceava
Doi bărbați reținuți pentru comiterea unor furturi

La data de 29.06.2024 s-au continuat cercetările cu privire la un furt sesizat la data de 28.06.2024, de la o societate comercială din localitatea Botoșana.
În urma activităților specifice efectuate de către organele de cercetare penală a rezultat faptul că una dintre persoanele bănuite de comiterea furtului este un bărbat de 25 ani, din com. Arbore.
În baza mandatului de percheziție domiciliară emis de către judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Gura Humorului, polițiștii din cadrul S.P.R. 5 Dărmănești au efectuat o percheziție domiciliară la adresa de domiciliu a bărbatului de 25 ani, respectiv la imobilul situat pe raza comunei Arbore, ocazie cu care acesta din urmă a fost identificat, fiind de asemenea identificate mai multe bunuri ce au fost sustrase din magazinul din comuna Botoșana.
De asemenea, a mai fost identificat un moped, împreună cu documentele acestuia, bun sustras ce face obiectul unui alt dosar penal aflat în lucru la organele de cercetare penală din cadrul Postului de Poliție Botoșana, autovehicul ce a fost ridicat și predat persoanei vătămate, după ce aceasta din urmă a recunoscut bunul identificat ca fiind al său.
Totodată, în urma investigațiilor efectuate, a fost identificat și o a doua persoană bănuită de comiterea faptelor, respectiv un tânăr de 18 ani, din sat/com. Arbore.
Față de cei doi bărbați au fost emise ordonanțe de reținere pe o durată de 24 ore, fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă – IPJ Botoșani.
{inAds}

Nu consumați alcool sau droguri și vă urcați la volan! Dosare penale la regimul rutier.

La data de 30.06.2024, ora 01.06, polițiștii din cadrul Poliției orașului Broșteni, în timp ce se aflau în serviciul de patrulare supraveghere și control trafic rutier pe raza de competență a orașului, au depistat în trafic pe un bărbat de 36 ani, din oraș Broșteni, în care conducea un autoturism pe Drumul Național nr. 17 B Holda. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest și a rezultat o alcoolemie de 1, 01 mg/ l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i prelevate ulterior și mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „conducere sub influența alcoolului”.


La 30.06.2024, în jurul orei 00.40, polițiștii din cadrul Secției 11 Poliție Rurarlă Pojorâta, au efectuat semnalul regulamentar de oprire unui vehicul ce circula pe D.C. 88 de pe raza com. Sadova, având direcția de deplasare mun. D.N. 17A Sadova spre Holohoșca, com. Sadova, condus de un bărbat de 31 ani, din mun. Sighișoara.
Întrucât șoferul emana helană alcoolică, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultând o concentrație alcoolică de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat și i-au fost prelevate mostre de sânge pentru determinarea alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „conducere sub influența alcoolului”.


La 29.06.2024, ora 17.20, polițiștii din cadrul Secției 11 Poliție Rurală Pojorâta, efectuând activități de control și supraveghere a traficului rutier pe DJ 175 de pe raza com. Fundu Moldovei, au efectuat semnal regulamentar de oprire, unui camion care circula din direcția com. Breaza spre com. Pojorâta, condus de un bărbat de 27 ani, din com. Fundu Moldovei. S-a procedat la efectuarea de verificări, fiind interogată aplicația EDAC, aceastea furnizând că șoferul figurează cu permisul de conducere REȚINUT.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea „conducere fără permis”.


Evenimente rutiere cercetate de către polițiști

La 29.06.2024, ora 14.55, polițiștii SPR 2 Ipotești au fost sesizați despre faptul că un tânăr se află la UPU Suceava deoarece a căzut de pe bicicletă și a suferit leziuni.
În urma cercetărilor s-a constatat că la data de 28.06.2024, în jurul orei 23.00, un tânăr de 19 ani, circula cu bicicleta pe raza satului Bosanci, iar la un moment dat, s-a dezechilibrat și a căzut pe partea carosabilă a străzii Mihai Eminescu.
În ziua de 29.06.2024, tânărul a acuzat dureri, cauzate în urma căzăturii de pe bicicletă, motiv pentru care s-a deplasat la Spitalul Județean Suceava.
S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de ,,vătămare corporală din culpă”.


La data de 29.06.2024, ora 17.05, un bărbat de 63 ani, din com. Cîrlibaba, în timp ce conducea un moped pe D.C. 86A pe raza localității Cîrlibaba, din direcția Cîrlibaba către sat Iedu, a pierdut controlul direcției de mers și s-a răsturnat în afara carosabilului.
În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarrea corporală ușoară a bărbatului de 63 de ani, care a fost transportat în vederea acordării de îngrijiri medicale la Spitalul Municipal Vatra Dornei.
Bărbatul a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind pozitiv, respectiv de 0,79 mg/L alcool pur în aerul expirat și i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunile de ,,conducere sub influența băuturilor alcoolice” și ,,vătămarea corporală din culpă”.


La 29.06.2024, ora 21.10, un bărbat de 29 ani, din orașul Siret, în timp ce conducea autoturismul pe DN17A, din direcția municipiului Rădăuți către comuna Marginea, a intrat în coliziune cu autoturismul condus de către un bărbat de 26 ani, din mun. Rădăuți.
În urma impactului a rezultat vătămarea corporală ușoară a două persoane, respectiv a șoferului de 26 ani și a pasagerei din autoturismul condus de către acesta.
Cu ocazia testării conducătorilor auto cu aparatul etilometru a rezultat o valoare de 0,0 mg/l alcool pur în aerul expirat în ambele cazuri.
S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de ,,vătămare corporală din culpă”.


La 29.06.2024, ora 22.47, un bărbat de 67 ani, cu domiciliul în mun. Botoșani, jud. Botoșani, a condus autoturismul pe D.N. 17, comuna Poiana Stampei, circulând din direcţia Bistrița către Vatra Dornei. Când a ajuns într-o curbă ușoară la dreapta, a pierdut controlul intrând în coliziune cu un capăt de podeț din beton, iar ulterior a fost proiectat într-un gard din beton.
În urma accidentului rutier a rezultat vătămarea corporală a trei persoane, respectiv a conducătorului autoturismului și adouă pasagere de 66 ani și de 88 ani.
Ulterior, la Spitalul Municipal Vatra Dornei, femeia de 88 de ani a decedat ca urmare aleziunilor suferite.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunile de ,,vătămarea corporală din culpă” și ,,ucidere din culpă”.
Mai nouă Mai veche