Buletin de presă, 9 iunie 2024 - IPJ Suceava

Buletin de presă, 9 iunie 2024 - IPJ Suceava
Autoutilitară în valoare de 12.000 Euro confiscată pentru deținere și transport ilicit de alcool

La data de 08.06.2024, în jurul orei 14.50, polițiștii din cadrul Secției Urbane Burdujeni – Poliția Municipiului Suceava, au oprit autoutilitara condusă de către un bărbat de 60 ani, constatând faptul că are ITP-ul expirat și faptul că șoferul transporta alcool etilic netimbrat.
Astfel, în urma controlului autoutilitarei au fost identificate printre mai multe produse alimentare, un număr de 9 baxuri cu o substanță incoloră avand un miros specific de alcool.
Având în vedere aspectele constatate, în temeiul art. 292 Cod procedură penală, echipa operativă s-a sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de „deținerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul Romaniei a produselor accizabile supuse marcarii, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzator ori cu marcaje false peste limita a 40 litri alcool etilic”, faptă prev. și ped. de art. 452, alin. (1) lit. h din Cod Fiscal, cu modificările și completările ulterioare, întocmidu-se dosar de cercetare penală.
Cantitatea de alcool a fost ridicată pentru continuarea cercetărilor in temeiul art. 169 - 170 din C.pr.pen. Totodată s-a dispus indisponibilizarea si ridicarea autovehiculului în valoare de aproximativ 12.000 euro.
{inAds}

Transporturi ilicite de material lemnos interceptate și confiscate de polițiști

La data de 08.06.2024, ora 12.05, polițiștii Secției 13 Poliție Rurală Bălcăuți, aflându-se în exercitarea atribuțiunilor de serviciu pe DJ291A, în localitatea Zamostea, au oprit pentru control autoutilitara la volanul căreia se afla un bărbat din com. Horodnic de Sus.
S-a constatat că autotutilitara era încărcată cu material lemons, iar conducătorul auto nu a putut prezenta aviz de însoțire, declarând că nu deține documente de proveniență și transport a materialului lemnos, aspecte confirmate în urma interogării aplicației „SUMAL CONTROL”.
În aceste condiții, autoutilitara a fost condusă la Depozitul de Material Lemnos din localitatea Lunca, comuna Zamostea, unde materialul lemnos a fost inventariat, constatându-se că a fost transportată fără documente cantitatea totală de 2,52 mc material lemnos, lemn de foc – specia fag.
S-a luat măsura sancționării contravenționale a șoferului, conform art. 19 alin. 2 lit. a) pct. 1 din Legea 171/2010 cu amendă în valoare de 2.000 de lei și s-a dispus confiscarea cantității de2,52 mc material lemnos în valoare de 667 lei.


La data de 07.06.2024, ora 05.10, patrula din cadrul Secției de Poliție Burdujeni-Poliția Municipiului Suceava, a oprit pentru control pe strada Cuza Vodă, o autoutilitară încărcată cu cherestea rășinoase.
S-a procedat la controlul documentelor autoutilitarei, ocazie cu care am constatat faptul că la volanul acesteia se afla un bărbat din com. Moldovița, jud. Suceava. În urma controlului autoutilitarei s-a constatat faptul că, transportă cantitatea de 10,04 mc cherestea rășinoase având aviz de însoțire doar pentru cantitatea de 6,78 mc, rezultând astfel o diferență de 3,26 mc cherestea rășinoase.
Conducătorul autoutilitarei, a fost sancționat contravențional conform art. 19, alin. 2, lit „b” pct. 2 din Legea 171/2010, iar cantitatea de 3,26 mc cherestea rășinoase, în valoare de 2.920 lei a fost ridicată în vederea confiscării și predată în custodie Ocolului Silvic Adâncata.


La data de 07.06.2024, ora 12.20, polițiștii din cadrul Poliției mun. Vatra Dornei – Compartimentul Rutier, acționând pe linie de viteză, au oprit pe DN 17, pe raza localității Dorna Candrenilor, o autoutilitară care efectua transport de material lemnos.
În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că pentru autoutilitară a fost emis avizul pentru cantitatea de 11,14 mc. lemn foc rășinoase.
Având în vedere suspiciunea cu privire la cantitatea transportată, autovehiculul a fost condus la sediul depozitului Ocolului Silvic Dorna Candrenilor, unde personalul silvic a procedat la inventarierea materialului lemnos, stabilindu-se că în acesta era încărcată cantitatea totală de 15,06 mc. lemn foc rășinoase, stabilindu-se un surplus de 3,92 mc., în valoare de 674 lei.
Față de conducătorul auto a fost luată măsura sancționării contravenționale pentru încălcarea prevederilor art. 19 alin. 2 lit. „a”, pct. 2 din Legea 171/2010 și s-a dispus confiscarea cantității de 3,92 mc. lemn foc rășinoase, în valoare de 674 lei.


Eveniment rutier cercetat de polițiști – Atenție la conducerea motocicletelor pe drumurile publice!

La data de 07.06.2024, orele 21:00, Compartimentului Rutier Rădăuți, a fost sesizat cu privire la faptul că oe raza orașului Cajvana a avut loc un eveniment rutier soldat cu rănirea unei persoane-motociclist (autoaccidentare).
Din verificările efectuate s-a constatat că la data de 07.06.2024, ora 20:50, un tânăr de 19 de ani, din orașul Cajvana, jud. Suceava, a condus motocicleta pe DJ 178 din localitatea Cajvana, iar într-o curbă la stânga, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, derapând și fiind proiectat în șanțul de pe partea dreaptă a direcției sale de deplasare.
În urma impactului, motociclistul a suferit leziuni ușoare.
Tânărul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care i-a fost recoltată o probă de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal conf. art. 196 alin 2 raportat la art. 194 alin. 1 lit. b din Codul Penal.


Ordin provizoriu de protecție emis de polițiști

La data de 07.06.2024, ora 14:38, Poliția Municipiului Suceava a fost sesizată prin SNUAU 112 de către o femeie, cu privire la faptul că nepotul său a lovit-o.
La fața locului s-a deplasat în regim de urgență un echipaj de poliție, fiind identificată apelanta care a relatat că la data de 07.06.2024, în jurul orei 14.00, în timp ce se afla la domiciliu a venit nepotul său, care locuiește ocazional la imobilul său și i-a adresat amenințări cu acte de violență, fapt ce i-a creat o stare de temere.
Fiind întocmit formular de evaluare a riscului, în urma răspunsurilor oferite de către apelantă, a reieșit faptul că există risc iminent asupra vieții și integrității sale corporale, motiv pentru care organele de poliție au emis un ordin de protecție provizoriu împotriva nepotului acesteia pe o perioadă de 5 zile, fiind obligat să păstreze o distanță de 50 de metri față de victimă și de locuința acesteia.
Polițiștii au întocmit dosar penal, cercetările urmând a fi continuate de către lucrătorii din cadrul Poliției Municipiului Suceava sub aspectul săvârşirii infracţiunii de„amenințare”, faptă prev și ped de art. 206 alin. 1 din Codul Penal.


Dosare penale la regimul rutier – Identificați la volan băuți sau fără permis!

La data de 08.06.2024, ora 19.25, polițiștii din cadrul Secției 12 Poliție Rurală Preutești, în timp ce se aflau pe raza de competență a SPR 12 Preutești respectiv pe DC Uncești, au obervat un autoturism care circula din sens opus, împrejurare în care conducătorul auto la vederea autospecialei de serviciu a virat brusc stânga. Având în vedere modalitatea bruscă de oprire, echipajul de poliție s-a deplasat în regim de urgență cu semnalele acustice și luminoase, reușind blocarea autoturismului.
Fiind continuate verificările, s-a constatat că la volanul autovehiculului se afla un bărbat de 39 ani, din com. Bunești. Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul alcooltest rezultatul fiind de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de „conducere sub influența alcoolului”.


La data de 08.06.2024, ora 19.35, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Suceava, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiunilor de serviciu pe str. Nicolae Bălcescu din centrul municipiului Suceava, au observat un motociclu, al cărui conducător auto, la observarea echipajului de poliție a întors vehiculul și coborât de la ghidon. Acesta s-a îndreptat către ușa de acces a unui magazin, după care a revenit din nou la motocicletă, unde s-a urcat la ghidon cu scopul de a pleca de la fața locului.
Având în vedere suspiciunea creată, polițiștii s-au deplasat cu autospeciala de poliție către persoana în cauză, bărbatul fiind inteceptat și fiindu-i solicitate documentele personale și cele ale motocicletei.
Astfel, s-a stabilit că motociclul a fost condus de către un tânăr în vârstă de 23 ani, cu domiciliul în sat/com. Adâncata.
Cu ocazia controlului s-a constatat că tânărul nu deține permis de conducere corespunzător categoriei din care face parte vehiculul condus și nici nu are o experiență de cel puțin 2 ani de zile pentru categoria A2.
Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest și cu aparatul drugtest din dotarea Serviciul Rutier Suceava, rezultatele fiind negative.
S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei din care face parte vehiculul respectiv”.


La data de 08.06.2024, ora 00.48, echipajul de poliție din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Adâncata în timp ce executa activități pe linie de poliție rutieră pe DJ208D, de pe raza localității Adâncata, a oprit regulamentar, prin folosirea semnalelor acustice și luminoase, autoturismul condus de către un bărbat de 58 ani, cu domiciliul în sat/com. Adâncata, județul Suceava, acesta fiind singur în autoturism.
În continuare, întrucât emana halenă alcoolică, șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind ulterior condus la UPU din cadrul Spitalului Sf Ioan Cel nou Suceava, unde i-au fost prelevate două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe faptă prev. și ped. de art. 336 alin. 1 Cod Penal, urmând a fi soluționat procedural de lucrătorii Secției de Poliție Adâncata.


La data de 08.06.2024, ora 03:00, polițiștii din cadrul Poliţiei Municipiului Suceava – Biroul Rutier, fiind în serviciul de controlul şi supravegherea traficului rutier pe str. Ștefan cel Mare din mun. Suceava, au procedat la oprirea regulamentară in trafic a autoturismului condus de către o femeie de 27 ani, domiciliată în com. Horodniceni, jud. Suceava.
Întrucât conducătoarea auto emana halenă alcoolică a fost testată cu aparatul etilotest care a indicat valoarea 0,19 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Privind situația permisului de conducere s-au efectuat verificări în bazele de date cu utilizarea aplicație E-DAC și astfel s-a stabilit că femeia figurează cu permis de conducere, însă cu mențiunea „cu restricții SUSPENDAT”.
În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, faptă prev. şi ped. de art. 335 alin. (2) din Cod penal.
Mai nouă Mai veche